A templomoknak semmi értelmük - egyetértesz? Több alant
A fő ok az, hogy az emberek 95 százaléka csak elmegy, megszokásból, kényszerből, stb, hogy aztán hazatérve ugyanúgy folytassa életét. Tehát semmi sem ragadt rá amíg templomban volt...
Szerintem az egyházaknak ezen kéne változtatni, hogy az emberek ne csak megszokásból járjanak, hanem tényleg a vallásért menjenek oda. Modernizáció kéne, de sürgősen!
Hát, amennyire én megfigyeltem, a világ sajnos nem így működik. Olyan ez, minthogy aki iskolába jár sem lesz feltétlenül okos és művelt, úgy aki templomba jár sem lesz feltétlenül jó keresztény.
Sok dolgon múlik az, hogy kiből milyen ember lesz, szülőkön és iskolán is legalább annyira. Mindent nem tud a pap vagy lelkész heti egy istentiszteleten megjavítani, ők is csak azokon tudnak segíteni, akik engedik, vagy akik hozzájuk fordulnak. A beteg hiába megy orvoshoz, ha utána nem szedi a gyógyszert.
"Holott ő se igazi hívő, már akkor káromkodik, mikor kilép a templomból, ő is csak leüli azt az egy órát, aztán ugyanugy él tovább anélkül, hogy akár egy csepp biblia szöveg is ragadt volna rá... És sajnos a közösség nagy része ugyanilyen, van aki nem ennyire, van aki még jobban..."
Akkor ezt felhozhatnád neki. Az apád, erről is beszélgethetnél vele. Hogy félreérti a kereszténységet. Egy keresztény ember nem káromkodik, nem beszél ki másokat, nem gonoszkodik, és legfőképpen nem azért jár templomba, mert azt hiszi, hogy ha odamegy, akkor megtisztul attól a sok bűntől, amit a templomon kívül elkövet. Álszentek, képmutatók, hát nem tanultak semmit a Bibliából?
Kérdező,
Egyetértek ezzel a felvetéssel, de egy kicsit más megközelítésben. Szerintem ember és Isten között nincs szükség közvetítőre, és itt a hangsúly a SZERINTEM szón van. Ha valaki úgy érzi magát közelebb Istenhez, hogy elmegy a templomba, miért ne mehetne?. Ha most "nem ragad rá semmi", akkor majd később fog. Az emberek a lélekfejlődés különböző szintjein állnak, nem tudhatod, hogy te járnál-e templomba, ha az ő helyükben lennél (nyilván igen). De mivel nem vagy az ő helyükben és te úgy döntesz, hogy nem akarsz menni, akkor ne menj.
Az én hitem például templomba járás nélkül is sziklaszilárd. Tamás evangéliumával tudok a legjobban azonosulni: "Isten országa Bennetek van. Nem fából és kőből épült házakban. Hasítsd szét a fát és én ott leszek! Emeld fel a követ és megtalálsz! Aki megfejti e szavak értelmét, boldoggá lesz, és nem ízleli meg a halált."
Mindig volt és mindig lesz, aki szokásból jár, és olyan is mindig lesz, aki templomba jár, aztán hétköznap lop-csal-hazudik. Erről nem a templom és nem az Egyház tehet.
Hogy ki miért jár templomba az főleg neveltetés kérdése. Ha azt látja, hogy már a szülei is csak szokásból jártak, de nem formálta őket a szentmise, akkor ő is ilyen lesz.
Modernizáció szó alatt meg amiket néha kitalálnak, attól speciel én a falra mászom...
Amíg templomba jártam, mindig hittel és értelemmel tettem, érdeklődve.
Inkább ezek a neoprotestáns disznóvágásoktól ráz ki a hideg, tök eröltetet és okkult.
De a fiatal zenészeket tényleg támogatom. Jól néznek ki és szép kellemes hangokat varásolnak.
Én annyi értelmet látok bennük,hogy szépek,meg közösséget lehet találni,ami építő lehet.
A többiről pedig maga a Biblia írja:
"NEM LAKOZIK KÉZZEL CSINÁLT TEMPLOMOKBAN"
Azaz,be lehet ülni egy templomba csöndben lenni egy kis lelki békért.De ezt bárhol meg lehet tenni.És Isten nem kérte a templomok építését,és a kötelező templomba járást.
"Szerintem az egyházaknak ezen kéne változtatni, hogy az emberek ne csak megszokásból járjanak, hanem tényleg a vallásért menjenek oda."
Ehhez el kellene törölni a megfélemlítő Isten képét.Ezt nem fogja megtenni az egyház,mert akkor oda az irányítás.Aki nem érzi magát bűnös,szar embernek,akinek minden lépését számon tartja egy felsőbb hatalom,az miért érezné kötelezőnek a templomba járást(és egyebeket)?
Buzgó lepontozók,mielőtt nyomjátok a piros mancsot....
Mert elhiszem,hogy elfogadják a templomba járók a szeretetet,meg,hogy Jézus megváltotta őket.Csakhogy minden hívőbe beleülteti az egyház a félelmet is.És kéretik nem félremagyarázni az "Istenfélelem" szót,pozitív aspektusnak beállítva,mert minden templomba járó tudja,hogy miről beszélek.Én merek magamhoz őszinte lenni.És igen,jártam templomba sokáig vasárnaponként.
"Ehhez el kellene törölni a megfélemlítő Isten képét"
Te melyik évszázadból írsz? A te Istenképed milyen? hogy dolgozol rajta? Bánt valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!