Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kíváncsi vagyok mit gondoltok...

Kíváncsi vagyok mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Mi lenne ha azt mondanám h a az az isten akit a keresztények imádnak valójában a gonosz. Lehetséges h ez az isten Jézus arcát és testét eltorzította majd a pokolba száműzte, majd az ő kereszthalálának legendáját felhasználva híveket szerzett magának. Érdekes nem h a középkorban a boszorkányokat elégették, pedig ők csak a természet erőit felhasználva gyógyítottak. Az is lehet h ez az "isten" ölette meg őket a híveivel mert Jézus felemelkedését akarta meghiúsítani, ugyanis ezek a boszorkányok lehettek Jézus hívei, aki egy jobb világot akart teremteni. Gondoljatok bele! Miért van a legtöbb Dél-Amerikai országban éhezés? Elvégre bigott katolikus államok. Várom a válaszotokat.
2010. máj. 10. 11:28
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Én, hála az Istennek vallástalan vagyok. Ezért nem értem ,hogy mit is akarsz tulajdonképpen. Te az emberi gyarlóságról írsz.

Sz.Péter:-)

2010. máj. 16. 10:25
 22/24 anonim ***** válasza:

:)

Ez most kb. olyan, mintha a hasamra ütnék és kitalálnék egy történetet arról, hogy a nappal valójában éjszaka, és körbemagyaráznám.

Szerintem aludj egyet:D

2010. máj. 17. 17:11
 23/24 A kérdező kommentje:
Na jó nincs olyan jó mint a da vinchi kód de az is egy kitaláció. Annak sincs semmi valóságalapja. :D
2010. máj. 18. 14:48
 24/24 anonim ***** válasza:

Minden néző pont kérdése. Én minden vallás elutasítok mert egyik sem alapítója illetve messiása, prófátája stb eredti szavait hírdeti hanem annak hatalmi érdekek szerint kicsavart változatát.

Én hiszem hogy jézus nagy ember volt, mert képes volt olyan szellemiséget hírdetni és meghonosítnai ami alapjában véve jó. CSak az évezredek tettek rá egy csomó sallangot. Nem vagyok vallásos de van elképzelésem a világról amibe belefér egy természet fölötti lény. tisztelem mózest is mert 10 pontban összeszedte minden idők legalapvetőbb emberi törvényeit, amelyből jómagam 10 ből 7 be is tartok. a biblia is hasznos, de jelképes értelemmel bír ami szerintem erősebb és hasznosabb mintha szó szerint kéne értelmezni. Ezer féle keresztény teoria van lehet hogy azok a boszorkányok egy másik fajta kereszténységet követtek, de biztos nem felebaráti szeretetből égettettek meg.

Az az isten amit a biblia le ír szerintem nem létezik, túl ellentmondásos ahhoz hogy elfogadjam. Persze ez nem azt jelenti hogy senkihez nem jut el a jóember imája. egyszerűen valami nem átgondolt és ez teszi hiteltelenné leginkább nekem magát a vallást. Az elképzelést a hitrendszert az emberek lelkiségét nem kérdőjelezhetem meg mert az egyértelműen létező és élő dolog és jó. De a vallás ha valami akkor az az ördögtől való.

2010. máj. 25. 00:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!