Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kíváncsi vagyok mit gondoltok...

Kíváncsi vagyok mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Mi lenne ha azt mondanám h a az az isten akit a keresztények imádnak valójában a gonosz. Lehetséges h ez az isten Jézus arcát és testét eltorzította majd a pokolba száműzte, majd az ő kereszthalálának legendáját felhasználva híveket szerzett magának. Érdekes nem h a középkorban a boszorkányokat elégették, pedig ők csak a természet erőit felhasználva gyógyítottak. Az is lehet h ez az "isten" ölette meg őket a híveivel mert Jézus felemelkedését akarta meghiúsítani, ugyanis ezek a boszorkányok lehettek Jézus hívei, aki egy jobb világot akart teremteni. Gondoljatok bele! Miért van a legtöbb Dél-Amerikai országban éhezés? Elvégre bigott katolikus államok. Várom a válaszotokat.
2010. máj. 10. 11:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%

Hol hülyéztem le ?

Mutasd meg csak a véleményemet írtam le nem hülyéztem le senkit.

Shalom

2010. máj. 10. 15:02
 12/24 anonim ***** válasza:
62%
tudtam,hogy bele fogsz kötni,nem írtad bele,de annak vetted az őt a hitével együtt..A fogalmazásodból kivehető.Csak azért mondtam..
2010. máj. 10. 15:18
 13/24 anonim ***** válasza:
76%

Érdekes a gondolatmeneted,ha valakivel szemben más véleményen vagyok és leírom a véleményem akkor őt lehülyéztem.

Ha például ezt félreértik és ezt a dolgot így értelmezik ezt követően elmagyarázom az illetőnek

(jelen esetbe neked),hogy félreértettél akkor azt belekötésnek titulálod.

Ezt fogalomzavarnak hívják,vagy úgy is lehet nevezni kevered a szezont a fazonnal.

Kíváncsi vagyok ezt hogyan fogod nevezni,titulálni ?

Shalom

2010. máj. 10. 17:45
 14/24 anonim ***** válasza:
46%

Érdekes történetet szedtél össze mitológiából de leginkább egy fantasy történetre emlékeztet ami nagyon távol van a valóságtól.

-szerintem ez ugyanúgy lehet fantáziatörténet,mint a biblia,ami szintén távol van a valóságtól,amíg egyikre sincs bizonyíték,mindegy miben hiszünk,mivel ez hit.Van aki a rózsaszín elefántokban hisz,na és?A lényeg,hogy ne fantáziázz le egy olyan dolgot,amit nem gondolsz igaznak,amikor te magad is egy nagyrészt fantázia szüleménye könyvben hiszel: a bibliában.

Számomra a biblia hiteles forrás az igazsággal kapcsolatban,talán hasznosabb volna számodra ha elolvasnád mint fantáziálsz.

-ezt úgy veszem,hogy neked talán kézzel fogható bizonyítékod van a biblia hitelességéről,ami kevés embernek lehet,de ettől egyes emberek még a bibliát is fantáziatörténetnek vélik.Ahol rájöttem,hogy kissé hülyének veszed a kérdezőt az a talán szó után jön,kioktattad őt,hogy inkább olvassa a bibliát,amit más fantáziája szerint raktak össze sok fantasztikus történetből,mert amit ő fantáziál az már nem is jó,mert neked nem tetszik,nem találod logikusnak.Ez nem valami együttérző viselkedés,nem vagy elég megértő,inkább adj egy lehetőséget annak,hogy ebben a sztoriban is lehet valami..mégha nem is úgy,ahogy ő mondja...azt kéne mondanod,hogy számodra a biblia hiteles,és nem arra biztatni,hogy ne fantáziálgasson,hisz mint mondtam nekünk nincs kézzelfogható bizonyítékunk a biblia hitelességére,ezért keressük a logikát minden másban.

Ne haragudj,hogy beléd kötöttem,de ahogy ezt elolvastam az jött le belőle,hogy "menjél még tanulj,te kis taknyos"

Igaz nem ezekkel a szavakkal,de kb volt egy ilyesfajta lenézés benne..

Amúgy te szeretsz fantáziálgatni,vagy filozófálgatni?Úgy látom igen,hisz most is válaszoltál,sőtt,igen értelmesen,normális hangnemben.

2010. máj. 10. 18:11
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Dr. Funk Sándor addiktológus tudna erről szakvéleményt adni.
2010. máj. 10. 18:28
 16/24 anonim ***** válasza:
57%

A biblia azért hiteles számomra mert megtapasztaltam,hogy minden szava igazság.

Valamint a szerzője akitől származik Isten tett bizonyosságot mellette hogy ez a könyv igaz.

2010. máj. 10. 19:11
 17/24 anonim ***** válasza:
62%
ismerlek
2010. máj. 10. 19:58
 18/24 anonim ***** válasza:
Látjátok? Na ez a baj!
2010. máj. 12. 17:25
 19/24 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem ez nagyon vad elképzelés.

1. Isten nem gonosz, aki ezt állítja az nem ismeri

2. A boszorkányüldözés alapja az emberi butaság volt semmi több. (Még a Pápa is bocsánatot kért érte)

3. Azért van Dél-Amerikában éhezés mert rosszak az anyagi körülmények, és ahol nagy a szegénység, ott virágzik a hit, a vallás, mert azonkívül az ott élőknek sok egyebük nincs.

2010. máj. 13. 11:25
 20/24 anonim ***** válasza:

"Mi lenne ha azt mondanám h a az az isten akit a keresztények imádnak valójában a gonosz."

1:A rossz az egyedüli, ami nem Istentől származik, hiszen misztérium, hogyan lehetséges egy világban bűnt követni, mielőtt nem is létezett...

"Lehetséges h ez az isten Jézus arcát és testét eltorzította majd a pokolba száműzte, majd az ő kereszthalálának legendáját felhasználva híveket szerzett magának."

2: Jézus az Atyával és a Szentlélekkel egy.

"Érdekes nem h a középkorban a boszorkányokat elégették, pedig ők csak a természet erőit felhasználva gyógyítottak."

3: Hülyék mindenhol vannak. A pápának hányszor kell bocsánatot kérnie?

"Az is lehet h ez az "isten" ölette meg őket a híveivel mert Jézus felemelkedését akarta meghiúsítani, ugyanis ezek a boszorkányok lehettek Jézus hívei, aki egy jobb világot akart teremteni."

Most ezt úgy mondod, hogy Isten egy emberi alak, csak több a hatalma? Jézus azt mondta, hogy minden, amit mond, az Atyától származik...

Honnan jött ez a logika?

2010. máj. 15. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!