Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha sellők léteznek akkor a...

Ha sellők léteznek akkor a Darwinizmus is és ez kizárja Isten létezését?

Figyelt kérdés

YouTube-on láttam az Animal Planet sellők című filmjét és szerintem meggyőző..

Nézétek meg!

2017. jan. 16. 10:31
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Ákos13 nevű felhasználó válasza:

Nincsenek sellők. :D

De ha léteznének, akkor se zárnák ki Isten létét. Azt semmi nem zárja ki, igaz, nem is igazolja semmi. Csak következtetni tudunk az ismereteinkből arra, hogy valószínűleg nem létezik, a bibliai Isten szinte biztosan nem.

Sőt, az evolúciót sem a sellők léte vagy nemléte bizonyítja. Arra rengeteg más tudományos bizonyíték van.

De ha a bibliai teremtés igaz lenne, abba is beleilleszthetők a sellők, hiszen írja a Biblia, hogy vízi szörnyeket teremtett. Ebbe akár a sellőt is bele lehet érteni. Szóval a sellő is lehetne akár Isten teremtménye, ha létezne Isten, és lett volna teremtés.

2017. jan. 18. 01:15
 22/35 anonim ***** válasza:
0%
Így igaz, nem zárja ki és nem is bizonyítja. Csak következtetni lehet Isten létére + logikailag belátni, hogy van Isten. A törzsfejlődés egy hipotézis, a materialisták kényszerű tudománytalan elmélete, ugyanis sok tudós rámutatott, hogy miért nem lehetséges a törzsfejlődés. Még a matematikusok is rájöttek már a törzsefjlődés valószínűtlenségére, pedig nem is biológusok. Isten tehát létezik és minden bizonnyal pont a Biblia Istenez az, aki volt szíves ki is nyilatkozta magát, azaz INFORMÁCIÓT közölt az emberiséggel. És volt olyan szeretetreméltó, hogy az Úr Jézusban testet öltött és meghalt értem, amiért örök hála Neki! A materialisták hadilábon állnak az információ lényegének megértésével, hogy az szellemi termék. Mivel ők tagadják az anyagtól független szellemet. A Bibliában említett vízi szörnyek biztos nem a sellők.
2017. jan. 18. 07:32
 23/35 Attila_the_hun ***** válasza:

"A materialisták hadilábon állnak az információ lényegének megértésével"

Te pedig buta vagy fiam. Ülj le, egyes. És sürgősen keressél fel egy pszichológust, ugyanis nagy szükséged van egy szakemberre.

2017. jan. 18. 09:13
 24/35 A kérdező kommentje:

Akkor mivel magyarázod a barlang rajzokat a világ minden tájáról?

Érdekes módon nagyon hasonlóan néznek ki...

Na mindegy ha nem létezik akkor miért mondják, hogy igaz

2017. jan. 18. 12:46
 25/35 anonim ***** válasza:

"Te pedig buta vagy fiam. Ülj le, egyes. És sürgősen keressél fel egy pszichológust, ugyanis nagy szükséged van egy szakemberre."

Köszi, már megvan nekem mindez Jézusban:)

Amúgy, ha annyira zseni vagy, akkor hogyhogy nem tudod, hogy az információ szellemi és nem anyag eredetű. És akkor a lehet gondolkozni a DNS-en és a benne található információn. Várom a bölcsességed, mely bevilágítja satnya kis életem. Segíts kérlek, ahogyan az előző válaszoddal is segítettél!

2017. jan. 18. 13:43
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

24. Miért nem akarod megérteni , hogy ez egy szórakoztatás céljából készült film?

Csak éppen nem hagyományos stílusban, hanem dokumentumfilmként.

A found footage filmek sem valódiak, ez majdnem olyan, csak más a narratíva itt is.

Komolyan olyan nehéz felfogni?

Azért mondják, hogy igaz, mert a film univerzumában ez így van...ezek igazi, szakmabeli színészek, akik eljátszák a filmre megírt szerepüket.

Nem tudom, hogy hogyan lehetne ezt még jobban elmagyarázni.

Hasonló a műfajban ez is https://www.youtube.com/watch?v=84uuHg_mMuA

De nem lehet ilyet csinálni, mert egyszerűen annyi az ostoba ember mindkét oldalon...mert kb ugyanaz a szint az, aki fanatikusan állítja, hogy igaz azzal, aki azt, hogy kamu...az egyszerűen elkeserítő. Mikor ez csak egy szimpla FILM. Baxxátok már meg ezzel a nehéz felfogásotokkal.

Ti pánikolnákatok a Világok harca rádiójátékon is, ha most húzná meg valaki azt a számot. Kész...

2017. jan. 18. 14:03
 27/35 Attila_the_hun ***** válasza:

"az információ szellemi és nem anyag eredetű."

Mint informatikus nevettem nagyot ezen a mondatodon. A diplomamunkám része volt az információelmélet. Nem olvastam olyan szakirodalmat amely említette volna, hogy az információ szellemi eredetű.

Azt tanácsolom számodra, hogy a jövőben gondold át miket írsz össze, hiszen önmagadat járatod le a buta mondatokkal.

2017. jan. 18. 16:28
 28/35 anonim ***** válasza:

Ha sárkányok léteznek akkor a kereszténység is és ez kizárja Isten létezését??

kb ez a kérdésed értelme ne haragudj de ez így értelmezhetetlen

2017. jan. 20. 00:30
 29/35 anonim ***** válasza:

Isten létezését a darwinizmus sem zárja ki.

A sellők miért zárnák ki, mégis? A sellők létezése csak egy új faj felfedezését jelentené, és önmagában még a darwinizmust sem igazolná (sőt, kicsit összezavarná inkább, bonyolítaná és árnyalná a képet), hacsak nem sikerülne egyértelműen rokonítani egy másik fajhoz az így felfedezett új fajt.

Pl. kiderülhetne, hogy a sellő is egy emberszabású vizi majomfajta, amely visszamászott a vízbe és alkalmazkodott a vízi életmódhoz, akárcsak más szárazföldi eredetű emlősfajok (bálnák, delfinek, fókák, rozmárok stb.).

Ez elvileg nem lehetetlen. De a sellő önmagában még a kreacionizmust sem cáfolná, nemhogy Isten létét (amit a darwinizmus sem cáfol mellesleg).

2017. jan. 21. 01:21
 30/35 anonim ***** válasza:

29

"Pl. kiderülhetne, hogy a sellő is egy emberszabású vizi majomfajta, amely visszamászott a vízbe és alkalmazkodott a vízi életmódhoz, akárcsak más szárazföldi eredetű emlősfajok (bálnák, delfinek, fókák, rozmárok stb.)."

Pont erről szól az animal Planet áldoksija. :)

2017. jan. 21. 03:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!