Ha sellők léteznek akkor a Darwinizmus is és ez kizárja Isten létezését?
YouTube-on láttam az Animal Planet sellők című filmjét és szerintem meggyőző..
Nézétek meg!
"Tehát az igazság az, hogy egy nem létező lény hozott rekordot az Animal Planetnek."
Ez a legszomorúbb az egészben... Ez a tudománnyal szembeni igénytelenség, ami annyira jelen van az USA-ban, széles tömegeket érintve.
Jeti,chupakabra,molyember,rugólábú jack ...van megannyi folklórban szereplő lény, melyek az utóbbi pár évszázadban jelentős népszerűségre tettek szert. Minden országnak, területnek van hasonló, és van melyek után jelentős hajtó vadászat is indult.
Misztikum veszi őket körül, de hogy ez mennyiben befolyásolja egyesek hitét, az nem igazán mérvadó.
Hisz a Biblia is leír hibrid lényeket, különböző entitásokat, akár az összes többi mitológia.
Az antik mitológiában, akár egyiptomban a félig ember félig állat lények egész tárháza szerepel.
"Ez a tudománnyal szembeni igénytelenség"
Ez nem igénytelenség, hanem egy szórakoztató film. Nem is akar több lenni.
Ennyi erővel akkor pl. a Star wars is igénytelen, mert amit benne mondanak az erőről, az tudományos szempontból egy baromság.
#13 Nem jól értetted. Nem az Animal Planetre gondoltam, hanem azokra a széles tömegekre, akiket jobban érdekel egy eleve fantasynak készített film egy természettel foglalkozó csatornán, mint maguk a valós természetfilmek. Ez a szomorú, nem az, hogy az Animal Planet csinált egy ilyet, hogy megtámogassa a kasszáját.
Nem az a baj, hogy ilyen filmek érdeklik az embereket, hanem az, hogy mellette a valós természetfilmek viszont jóval kevésbé. Ha így érthetőbb, hogy mit akartam kifejezni.
A természethez azért hozzá tartozik a spekuláció is. Nincs ezzel semmi baj, mert ha jól van megcsinálva, akkor ugyanúgy lehet tudományosan igényes.
Mint pl. Karl Shuker vagy Dougal Dixon könyvei. Ők is eléggé elvont dolgokkal foglalkoznak a biológián belül, mégis teljesen normális tálalásban.
Vagy nemrég készült az a műsor a natgeo-nak, amikor egy t-rexet boncoltak fel. Ugyanúgy teljesen tudományos jellegű volt és rengeteg új ismeretet adott a laikusoknak.
És őszintén...ha néha becsúszik a kígyóméreg fejés, a horgászat, az állatorvososdi, a faházépítők meg az orosz vadon közé egy ilyen is, az nem akkora baj.
Ezekben a műsorokban legalább van némi kreativitás és jobban elgondolkodtat még a sellős film is, mint az, ha mondjuk azt néznénk 20x végig, ahogy az akváriumszerelők megtréfálják az apósukat egy kamurendeléssel.
"A darwinizmus sohasem zárta ki Isten létezését. Maximum a Bibliai isten létét... De azt sem feltétlenül."
Nem zárja ki, de alaposan megkérdőjelezi azt. Számos keresztény felekezet egyenesen eretnekségnek tartotta a természetes kiválogatódás gondolatát. Főleg vallási alapon, a mai napig vitatják az evolúció tényét. És ez nem véletlen, hiszen szemtől-szembe megy a teremtés történetével.
Sellők léteznek és ettől még ugyanúgy létezik a biblia Istene. Mivel a sellők a gonosz oldalon állnak (a koboldokkal, kentaurokkal, sárkányokkal, és a Mikulással [vannak krampuszai is])
Én ezt komolyan mondtam, nem viccelek.
- Máradj, szicsász, szicsász te herceg. Hány éves vagy te herceg?
- 27.
- És még híszel a mesékben? Háháááá!
Markos-Nádas:)))
"Ha sellők léteznek akkor a Darwinizmus is és ez kizárja Isten létezését?" Tavaly feltalálták a vesszőt. Tök jó dolog.
Amúgy a sellő sztori nagy átverés. Főleg a kamu weboldalak nyomják. Látogatottság növelő ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!