Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten egyenlő vallás? Miért...

Isten egyenlő vallás? Miért keresztelsz?

Figyelt kérdés
Miért gondolják azt az emberek Magyarországon, hogy a kettő egy és ugyanaz? Ugyanis én személy szerint hiszek Istenben, de egyáltalán nem abban az istenben, amit a keresztények elismernek Istenüknek. Ez a vallás az, amiben egyáltalán nem hiszek (amin szintén megütköznek). A másik kérdés: nagyon sokan vannak akik szintén nem hívők és mégis megkeresztelik/megkereszteltetik a gyereküket. Miért?

2017. jan. 13. 15:20
1 2 3 4 5
 41/46 Attila_the_hun ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ha hiszel valamilyen felsőbb hatalomban, akkor te is vallásos vagy, hiszen azt vallod, hogy van isten. A többi már csak formalitás, de azoktól függetlenül vallásos egyén vagy.

2017. jan. 15. 20:22
 42/46 anonim ***** válasza:
96%

"A másik kérdés: nagyon sokan vannak akik szintén nem hívők és mégis megkeresztelik/megkereszteltetik a gyereküket. Miért?"

1, Mert a nagymama addig rikácsol, amíg nem engednek neki.

2, Félnek a környezetük véleményétől, hogy na mi lesz, ha nem keresztelik meg a gyereket.

2017. jan. 16. 08:23
 43/46 anonim ***** válasza:
8%
De amúgy meg nem értem, hogy mi ebben a nagy kérdés. Én kb. 5 másodpercet gondolkodtam rajta és rájöttem, plusz még a választ is megfogalmaztam neked.
2017. jan. 16. 08:34
 44/46 anonim ***** válasza:
Egyébként meg a vallás ennyit jelent: a természetfelettiben való hit. Nem szükséges hozzá feltétlenül valamiféle isten. A buddhistáknál pl. nincs.
2017. jan. 16. 08:37
 45/46 ceri ***** válasza:

A vallások lényegében Isten különböző értelmezései. A semita népeknek szimpatikusabb egy gonosz pusztító isten idea. A kereszténység eredetileg pont ennek a kontrája volt. Mára ez lett belőle. Mellesleg a judaizmus is egy eléggé sajátosan innen-onnan, megelőző kultúrákból "összelopkodott" vallás. Általánosságban elmondható, hogy jellemző rá a rasszista kiválasztottság és az ember ellenesség. Ma meg ezt vallja -legalábbis elfogadja előzménynek- minden keresztény egyház. Ezzel lényegében a jó Istent alázzák, degradálják le, kétségbe vonva alapvető erkölcsiséget, sőt Isten szellemi képességeit is. Beállítva úgy az örökké való teremtőt, mint aki ezer évenként mást gondol az emberrel, annak erkölcsiségével kapcsolatban. Egyszer kiválaszt, aztán meg mindenki a gyermeke, ki tudja 5 perc múlva mit gondol? Mi meg engedelmeskedjünk egy pszichopata "embergyilkos" pillanatnyi kényének kedvének. Nem is csoda ahová mára a kereszténység idáig züllött ennyi áttét, logikai bukfenc

következtében. A zsidók istenében nehéz is hinni normális embernek. Az maga a romlott degeneráltság. Nem véletlen, hogy Roma anno államvallássá tette.

2017. jan. 16. 10:46
 46/46 anonim ***** válasza:

"Az emberek Magyarországon" nem gondolják ezt, senki sem gondolja ép ésszel, hogy a kettő egyenlő. Keresztelni sem szokott minden vallás, hanem csak a keresztény vallásfelekezetek.

A kérdésre csak kérdéssel lehet válaszolni: miért kérdezel butaságokat? MIÉRT?

2017. jan. 21. 01:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!