Isten egyenlő vallás? Miért keresztelsz?
"Kedves Balinhun! Az evolúció s a Sátán közül az utóbbi az, amely kitalált."
Kedves Válaszoló, valóban sokan jöttek nekem már ezzel. És itt sem mint gúnyolódó vagyok, hanem mint egy keresztény, aki szeretne beszélni nektek Istenről és az Ő áldozatáról. :) Nem hiszem, hogy a Sátán annyira kitalált személy lenne. Személyes tapasztalataimat ismerve, ezzel ugyan úgy nem értek egyet. :)
"Kedves Balinhun!
Nem szabad a népmesékből ítélni!
Az Adventisták,a kereszténységgel együtt hiszik Jézus isteni természetét.
(Az egy más dolog,hogy a "Mihály"név jelentése:"Aki olyan,mint Isten",s ebből kiindulva egyes adventista teológusok Mihályt nem egynek az angyalok közül értelmezik,hanem magával a Fiú Istennel azonosítják.)"
De ez a teória hibás. :) A Bibliában nem találunk erre utaló verset, ami ezt a feltételezést támasztaná alá, ahogy arra sem, hogy Jehova Isten neve, illetve Jézus egyenlő Mihály arkangyal. :)
Kedves Kérdező, itt egy picit tévedtem:
"...valóban az evolúció a Sátán kreálmánya..."
úgyhogy javítanék a hibámon:
"...valóban az evolúció a Sátán kreálmánya, ugyan akkor az emberé is, hisz mivel hazudni képes az ember, találhat ki hazugságokat!"
Kedves Balinhun!
Azért hazugságként kezelni egy természettudományos tényt... ez kicsit erős! :D
Aztán még: >>Az evolúció azt mondja: "A Nap a Föld előtt"<< Mikor? HOL? :D Már írtam Neked, de ismétlem magam: Olvass már utána. Csak pár wikipédia bejegyzést. Nem olyan nagy kérés.
"Azt nem hiszem, hogy egy kő az ükapám és a majomtól származom" - dettó. Wikipédia!
"a Majomnak és Nekem mint embernek közös volt az ősöm" - nah, valami azért talán dereng, de nem "a Majomnak", hanem a majmok és az emberek őseinek. Gondolhatsz bármit. Ott a testünkben. Külső-belső hasonlóságok, DNS, ...
Ezeket a kérdéseket amelyeket feltéttel, minden értelmes valódi istenkereso fel kell hogy tegye, és még kell találnia rá az őt legteljeseben megnyugtato választ, amelyből tovább haladhat. Magam általában akkep fogalmazom ezt, hogy vallásos vagyok, de a szó nem hagyományos értelmében (itt éppen a hagyományos, illetve az általánosan értelmezett vallásra kaptál valaszokat) mert a "vallás" , mint szó éppen arra jelzés, hogy az az istenkep, istenmegismeres, amely benned kialakult, az a te vallásod, mert azt VALLOD. Azt ismered el a magad számára igaznak. Mindenki, aki ebben a kérdésben veled teljes mértékben egyetertoen osztozik, az a te hited cselédjé, azaz vallási testvériség, ez aztán akár elnevezheto, aposztrofalhato egyháznak is, ha a testvéri közösség úgy határoz, bejegyeztetheti, elfogadtathatja a nagyobb közösséggel, mint egy vallási felekezetet, amely azt vallja amit, de mást, mint a többi.
Egy kicsit elvittem a kérdést tudom a nyelvészet világába, de lássuk be, nagyon sokszor a helytelenül értelmezett szavak vezetnek el a vitához, akár vallási háborúskodásokhoz is. Ezért rendkívül fontos a közös nyelv, vagyis a szavak ertelmezeseben való egyetértés is, mielőtt még abból vallást fogalmaznank meg mások számára."A te beszéde Legyen tiszta és világos! "Azaz félreérthetetlen, felremagyarazhatatlan.
Ááá, igazad van, tényleg elvittük a kérdésed... De ez ilyen, itt a gyakorin.
De válaszolva a kérdésedre: Mert - főleg a történelmi egyházakban - rengeteg a hitében kételkedő ember. Kételeiket azonban nem elemzik, nincs, akivel megbeszéljék (talán "ciki"nek érzik), így aztán inkább maradnak a tartózkodás mellett, max hitegetik magukat, hogy majd jövőhéten elmennek már templomba... De az ilyen események mások, azokat nem lehet halasztani, így viselkednek a betanultak szerint.
Tényleg az lehet benne, hogy biztos ami biztos?
Szerintem ez önámítás. Máshogy is lehet viselkedni a tanultakkal ellentétben. Ha valaki megkeresztelteti azt a gyereket szerintem igenis járassa templomba, tanítsa imádkozni és Jézusról. Tessék én még elsőáldozó is voltam, de a szüleim mivel nem voltak vallásosak, így annyit tudok a hitemről, amit nem is hiszek, hogy tudom a Miatyánkot, meg Jézus életét ismerem nagy vonalakban. Hát van ennek így értelme? Szerintem csak az akarja, hogy a pap beszéljen érte a temetésén, aki máskor is hisz, nem csak a legvégén. Birkamód élünk
"Miért gondolják azt az emberek Magyarországon, hogy a kettő egy és ugyanaz?"
Mert sokkal könnyebb mások válaszait elfogadni,mint őszintén magukba tekinteni.Természetesen nem lehet általánosítani,nem mindenki kapcsolja össze a vallást(kereszténység pl.) Istennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!