Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten egyenlő vallás? Miért...

Isten egyenlő vallás? Miért keresztelsz?

Figyelt kérdés
Miért gondolják azt az emberek Magyarországon, hogy a kettő egy és ugyanaz? Ugyanis én személy szerint hiszek Istenben, de egyáltalán nem abban az istenben, amit a keresztények elismernek Istenüknek. Ez a vallás az, amiben egyáltalán nem hiszek (amin szintén megütköznek). A másik kérdés: nagyon sokan vannak akik szintén nem hívők és mégis megkeresztelik/megkereszteltetik a gyereküket. Miért?

2017. jan. 13. 15:20
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

Hm. Vagy talán hagyománynak gondolják? Nem tudom de szerintem az emberek manapság nem gondolják át, hogy mit csinálnak, csak azért, mert: Hogy néz az ki?

Szerintem sokan nem merik felvállalni a saját véleményüket.

2017. jan. 13. 16:33
 12/46 anonim ***** válasza:

Így van.

Sokan félnek a kirekesztéstől.

Mit szól a családom, az iskola társam, a munkatársam a szomszédom, stb,

erre van egy pompás Biblia vers:

(Példabeszédek 29:25) 25 Az emberektől való rettegés csapdát állít,. . .

Más fordítás szerint: „ Az emberektől való félelem tőrt vet.”

A vadász gyakran hurkot használ csapdaként, amely az állat nyakára szorul, vagy egy kötelet, amelybe belegabalyodik a lába.

Az emberektől való félelem hasonló módon szinte fojtogat minket, és nem tudunk bátran úgy beszélni és viselkedni, ahogy Istennek tetszik.

2017. jan. 13. 16:52
 13/46 anonim ***** válasza:
Így van, Istennel.
2017. jan. 13. 17:08
 14/46 A kérdező kommentje:
Nem hiszek abban az Istenben, amiben a legtöbb ember hisz, akár a jehovákat, akár a keresztényeket nézem. Tehát a te szempontodból nem.
2017. jan. 13. 17:12
 15/46 anonim ***** válasza:
Tehát van benned egy kép, hogy szerinted milyen Isten és ebben hiszel. Lehetőleg a legkényelmesebb módon találtál ki magadnak egy hitet. Vagy istent.
2017. jan. 13. 17:25
 16/46 A kérdező kommentje:
Nincs bennem kép
2017. jan. 13. 17:32
 17/46 A kérdező kommentje:
Engem itt nem megtéríteni kell, hanem véleményeket kérek, hogy akik nem gyakorolják a vallást, azok miért kereszteltetik meg a gyereket és tartanak templomi esküvőt stb.
2017. jan. 13. 17:55
 18/46 anonim ***** válasza:

A vallások,az istenkép kialakításának egy-egy irányzatai.

Egyetlen vallás sem képviseli a tökéletes istenképet.Azt egyedül Jézus képviselte.

A vallások rendszerint,az istenfélő emberek hátramozdítói,mert igyekeznek tagjaikra,egy tökéletlen istenképet ráerőszakolni,pedig nem ez lenne a feladatuk.

Az egyház(eklézsia)tudja csak betölteni az Isten által ráruházott feladatot.(Az egyház"eklézsia",azon istenkereső emberek közössége,aki a Szentlélek által keresik Isten akaratát,s felismeréseiket egymással megosztják.Amint az eklézsia meghatározza mit kell hinni,már nem egyház többé,hanem vallás.)

2017. jan. 13. 19:20
 19/46 anonim ***** válasza:

Van két ismerősöm is, akiknél megkeresztelték a gyereket. 30-30 éve ismerem őket, totálisan semmi közünk nincs valláshoz, mindig mosolyogtak is rajta. Az újdonsült házastársaiknak sincs. Sőt, még tudatosan ateisták is többen a családban, kölcsönösen, mindkét oldalról. De mindkét esetben volt egy szem nagymama illetve egy szem dédnagymama a háttérben, aki annyira be volt sózva, hogy kénytelenek voltak ráhagyni. Menjen, szervezze, csinálja, úgyse lehetne leállítani... Nem akarják megbántani se, jó, hát hadd legyen meg az öröme, stb... És hát kevés az olyan ember, aki talpán marad az önálló véleményével, ha ellenszélbe kerül. Mit mondjak, ismerőseim se tartoznak ide.

Ezért van, hogy amikor vallásmentes egy rezsim, akkor a lakosság 90%-a nem vallásos, amikor meg kikerülnek az ajtók fölé a keresztes (vagy épp félholdas) címerek, akkor máris a 90%-uk az.

2017. jan. 14. 00:07
 20/46 anonim ***** válasza:

Az előző válasszal teljes mértékben egyetértek, az első bekezdés utolsó mondatát leszámítva. Az ellentétes a többivel.

Ugyanis az embert társas lény. Szeret csoporthoz tartozni. Az idézett esetben családhoz. És a csoporthoz tartozás során van egyéni gondolkodás és úgynevezett csoportgondolkodás. Itt: a nagymama lelkét megrendíti, ha nem keresztelek. Szeretem a nagymamát (és a családot). Az én lelkemet nem rendíti meg, ha keresztelek. Legfeljebb nem törődöm vele. Tehát keresztelek, mert így senki lelke nem rendül meg, béke és boldogság van a családban, ennyit megér. Lehet, hogy ezt nem gondoljuk végig ilyen tudatosan, valójában semennyire se, de valahol a háttérben ez áll. Mert a cselekvés mögött mindig van indok, néha meg se fogalmazzuk. Ezért keresztel sok más ember is. Neki mindegy, a környezetének nem. És "utál" a környezetével rosszban lenni.

Ez az alapmotiváció, amit aztán az egyes konkrét esetek sokféle módon színesítenek.

2017. jan. 14. 10:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!