Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten egyenlő vallás? Miért...

Isten egyenlő vallás? Miért keresztelsz?

Figyelt kérdés
Miért gondolják azt az emberek Magyarországon, hogy a kettő egy és ugyanaz? Ugyanis én személy szerint hiszek Istenben, de egyáltalán nem abban az istenben, amit a keresztények elismernek Istenüknek. Ez a vallás az, amiben egyáltalán nem hiszek (amin szintén megütköznek). A másik kérdés: nagyon sokan vannak akik szintén nem hívők és mégis megkeresztelik/megkereszteltetik a gyereküket. Miért?

2017. jan. 13. 15:20
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:
Persze én ezt mind megértem, az én nagyszüleim is vallásosak. De én akkor sem fogom megkereszteltetni a gyerekemet, mivel szerintem azzal pont azokat az embereket sértem meg, akik hisznek ebben. Mivel akkor én Isten színe előtt a papnak egy templomban hazudozok és fogadok meg olyanokat, amik nem igazak és amiket nem fogok megtenni. Attól, hogy az a korosztály átesett egy agymosáson, miszerint, ha valakit nem keresztelnek meg, hát azt ugye tudjuk... Abban sem hiszek, hogy az emberekkel ezt fél évesen kell megtenni, amikor még ugye egyedül felülni sem tud, de mi már eldöntjük helyette, hogy milyen vallást válasszon. Én úgy vagyok vele, hogy majd választ ő, hogy miben akar hinni.
2017. jan. 14. 11:17
 22/46 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, neharagudj, de nem értem a kérdésed. Milyen másik Istenben hiszel, Isten egyenlő vallás? Kérlek fejtsd ki bővebben. Békesség neked!
2017. jan. 14. 14:19
 23/46 A kérdező kommentje:
Konkrétan arra értem, hogy például, ha az emberek engem megkérdeznek arról, hogy hiszek-e Istenben, akkor egyáltalán nem ezt akarják tudni legtöbbször, hanem azt, hogy gyakorlom-e a keresztény vallást. Ezért azt mondom nekik, hogy nem, mert az ő Istenükben nem is. Ha igent mondanék, egyből kereszténynek gondolnának. Így értem én azt a kérdést, hogy manapság ha már nem a keresztény hitben élsz, vagy nem is tudom hogy fogalmazzak az itt felszólalók kedvéért (mellesleg ha mindent tudnék a témáról, akkor nem kérdeznék), akkor az emberek szerint te már nem is hiszel semmiben. Szóval a keresztény hit itt miért lett egyenlő mindenféle hittel? Nem vallásszabadság van, vagy mi?
2017. jan. 14. 16:33
 24/46 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen, kedves Válaszoló abban hiszel amiben szeretnél, szóval, ilyen értelemben teljes mértékben Vallás szabadság van a Világban. :) Olyan szinten viszont nincs vallás szabadság, hogy ha már abban hiszel amiben, akkor Vallások nem szabadok. Vannak törvények vannak szabályok, amit a Vallást, vallássá teszik. Ugyanakkor, a Kereszténységet (ezt csak, mint előszó mondom el :D ) hibásan a Vallás kategóriába zárják, holott a Vallással ellentétben a Kereszténységnek mint úgy nincsenek szabályai. Igen, a Tíz Parancsolat ott van, de ezek inkább afféle terelések a helyes útra. NE lopj, ne hazudj, szeresd fele barátodat stb... Isten ezeket, nem igazán mint szabályoknak mondta, hanem inkább helyes úton tartás végett. :) Ha ezeket teszed, akkor helyesen élsz. igazán ez ennyi. Szóval, mint mondottam, a Tíz Parancsolat a Bibliában mint tíz feltétel ahhoz, hogy helyesen és igazságosan élj, avagy JÓL élj. :) És most a lényeg. Isten csak egy van, nincs más Isten. Aki nem Istenben hisz az valószínüleg a Sátánban vagy annak valamilyen kitalált dolgában (evolúció, hinduizmus illetve "Adventizmus" és Jehova tanúi, hogy csak párat soroljak fel) :) A Biblia ugyanis azt írja, hogy Ő az egyetlen Isten és nincs hozzá hasonlatos (Ézsaiás 46:9). Isten maga halt meg értünk emberekért, hogy MI élhessünk. A mi bűneinket vette a vállára (akkori és amiket megfogunk tenni még!) és át élte azt, hogy elfordúlt tőle az Atya. Ha lenne kedved erről beszélgetni, bővebben is akár, szívesen válaszolok (ha tudok persze :D ) azokra a kérdésekre amiket még feltennél. :)
2017. jan. 14. 19:29
 25/46 anonim ***** válasza:

Kedves Balinhun!

Ezt írtad:

"Aki nem Istenben hisz az valószínüleg a Sátánban vagy annak valamilyen kitalált dolgában (evolúció, hinduizmus illetve "Adventizmus" és Jehova tanúi, hogy csak párat soroljak fel)"

Mi alapján állítottad,hogy az "Adventizmus"-többek közt-Sátánban,vagy sátáni dolgban hisz?

2017. jan. 14. 20:07
 26/46 anonim ***** válasza:
Nem igazán, értek velük egyet abban, hogy ugyan hiszik a Szentháromságot, ugyan akkor Jézus egybe veszik Mihállyal. Tehát náluk a szentháromság így néz ki. Isten, Angyal, Isten... Ez nem helyes, hisz a Biblia ezt sem támasztja alá. :)
2017. jan. 14. 20:51
 27/46 A kérdező kommentje:
Szóval az evolúció Sátánnak egy kitalált dolga lenne? Tényleg van, aki így gondolja?
2017. jan. 14. 21:45
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Balinhun! Az evolúció s a Sátán közül az utóbbi az, amely kitalált.
2017. jan. 14. 22:03
 29/46 anonim ***** válasza:

Kedves Balinhun!

Nem szabad a népmesékből ítélni!

Az Adventisták,a kereszténységgel együtt hiszik Jézus isteni természetét.

(Az egy más dolog,hogy a "Mihály"név jelentése:"Aki olyan,mint Isten",s ebből kiindulva egyes adventista teológusok Mihályt nem egynek az angyalok közül értelmezik,hanem magával a Fiú Istennel azonosítják.)

2017. jan. 15. 01:37
 30/46 anonim ***** válasza:
8%

"Szóval az evolúció Sátánnak egy kitalált dolga lenne? Tényleg van, aki így gondolja?"

Kedves Kérdező, a Biblia alapján és az, amit látok/hallok az emberektől (akikkel eddig "vitáztam") valóban az evolúció a Sátán kreálmánya. Hisz a Biblia az írja, hogy a Sátán, Isten gondolkodását forgatja ki. :) Az evolúció azt mondja: "A Nap a Föld előtt" a Biblia viszont, ennek ellentetjét: "A Föld a Nap előtt (1Mózes 1:3 "legyen világosság..." 1Mózes 1:14 "Legyenek világítótestek..."). Semmi sértés nincs soraimban, tehát félre NE érts. :) Én hiszem, hogy Isten van és létezik és, hogy Ő maga teremtett engem és mindent. :) Azt nem hiszem, hogy egy kő az ükapám és a majomtól származom... illetve mai Ateista teória szerint a Majomnak és Nekem mint embernek közös volt az ősöm. Teljesen kizárom ezt. :) Ha gondolod, részletesebben el is mondom mért. :)

2017. jan. 15. 01:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!