Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyetértetek a belga döntéssel...

Egyetértetek a belga döntéssel, hogy muzulmán nők nem takarhatják el az arcukat?

Figyelt kérdés

Pár napja volt a hírekben, hogy azt hiszem, ezt véglegesen meg is szavazták, és mondjuk sztem annyi igazság van benne, hogy ha egy európainak alkalmazkodni kell egy muszlim ország normáihoz és pl. egy csókért 1 hónapra lecsukják az európai turistát is, na akkor nekik is alkalmazkodni kellene még ennél is jobban az európai kultúrához.

Na persze az iszlám országokat nem kéne magunkra haragítani mert aztán lesz cirkusz, így is durva a terjeszkedésük, de ez speciel egy racionális döntés sztem.

Mi a véleményetek?

2010. máj. 3. 09:27
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
van ahol még kövezik a nőket??Nem jártam még olyan országban,de ha oda mennék úgy,monjuk egy kivágott vékonypántos toppot felkapnék,zűr lenne talán?
2010. máj. 13. 19:44
 52/66 anonim ***** válasza:
75%

Az iszlámmal szimpatizáló nő vagyok.

Úgy vélem,hogy az azonosítás nem lehet indok arra,hogy valaki ne viselhesse a vallásának megfelelő ruházatot.

Hivatalos személy előtt(mint fentebb írta valaki,ezt nők végzik)bemutatja az illető az arcát,és ennyi.

Az is igaz,hogy jobb az egész testet eltakaró ruházat,mint a fél se...t és melleket szabadon hagyó európai/amerikai divat.

Engem zavar,ha valaki annyira igénytelen,hogy közszemlére teszi az alkatrészeit,kicsit olyan ez,mint a húspiac.

2010. máj. 13. 23:12
 53/66 anonim ***** válasza:
94%
Igazából, feleslegesn ezen vitatkozni és érveket mondani ellene és mellette, mivel itt vannak jó páran, akik elvből elitélnek valamit, amiről fogalmuk sincs! Kedves kérdező te mondod meg mi a helyes? hogyan kell öltözködni stb..? most nem emlékszem pontosan, hogy te vagy valaki más irta azt, hogy civilizációt kellene vinni ezekbe azországokba. hát..., erről meg csak annyit, hogy van egy nép, akinek, ha igy nem jó, akkor tesz ellene, lásd: forradalom. tudod te, hogy csak egy egyiptomban mennyi a lakosság? ott nagyon keményen lép fel a rendőrség és sajnos a kormányt szolgálják nem a polgárokat, de ha az embereknek nagyon nem tetszik valami, akkor feltudnak ellenük lépni. milyen civilizációról beszélünk? akkor forditott esetben ők jöhetnének ide, hogy a vallásukat ránk kényszeritsék, mert hát szegény pogányok, vezessük már őket a jó útra. csak hadd mondjak még egy példát a nagyon civilizálatlanságra, mondd csak nem tartod furcsának, hogy a franciák és a németek az iszlám banki rendszerét tanulmányozzák és franciaországban elképzelhetően az iszlám rendszer szerint fogják irányitani a bankokat!? vagy persze az is lehet, hogy erről még nem is hallottál. ezért mondtam már több kommentemben, hogy tájékozódni kell először, hogy véleményt alkothass!
2010. máj. 14. 08:36
 54/66 anonim ***** válasza:
88%
08: 36-osnak teljes mértékben igaza van. Civilizáció?! Figyelj, te ezt most komolyan gondolod? Én imádom a hazámat, de Magyarország még gondolatban sem volt, mikor az araboknál már fejlett kultúra uralkodott! És a kereszténység? Na az nagyon civilizált, ugye? Kiirtott xmillió embert a vallás nevében, keresztes hadjárat, boszorkányüldüzés, inkvizíció, stb....
2010. máj. 14. 10:04
 55/66 anonim ***** válasza:
88%

a vékonypántos kérdezőnek: zűr nem lenne, hivatalos értelemben. Mivel te nem vagy arab, muszlim. És egyébként is csak a nyugatbarát muszlim világba sétálhatnál csak úgy be. Ott is csak azokra a területekre, ahova engedik és senkit nem zavar a te vékony pántod.

De egyébként vékonypántos pólóban (és ezért árulkodik mérhetetlen ostobaságról a részedről a kérdés) Európában, Olaszországban, Spanyolországban, sőt az USA-ban sem engednének be jópár helyre. És lenne zűr belőle.

2010. máj. 14. 17:41
 56/66 anonim válasza:
24%

300%ig egyet ertek!

A burkat csakis polgarpukkasztara hasznaljak!

A sajat orszagukban NEM KOTELEZO,akkor itt miert hordjak?

Itt nem otthon vannak,viselkedjenek ugy ahogy ebben az orszagban a polgarok tesznek,ha nem tetszik vissza lehet ballagni kishazajukban!

Idejonnek megszulnek 6gyereket,segejekbol elnek,munkanelkuliek,es autokat gyujtokatnak,lopnak!

Utalom oket,a burkaval egyutt!!!!!!

2010. máj. 17. 23:21
 57/66 A kérdező kommentje:

08:36

figyi, ez most már egy másik téma, nem hiszem h köze lenne ahhoz amit kérdeztem

2010. máj. 18. 11:27
 58/66 A kérdező kommentje:

23:12

és mi abban az igénytelen?

ha valaki olyan h megteheti mert úgy néz ki, akkro nagyon is sexy és izgató ... na aztán persze van egy jó réteg akinek inkább takarnia kellene magát, ezt nemtom eldönteni, hogy akik amolyan szimpatizáns-félék, ők vajon ebbe a kategóriába tartoznak, és jobban érzik magukat, ha eltakarhatják mindenüket?

Sztem ez csupán pszichológia itt európai közegben, aki teljesen biztos a saját bájaiban úgymond, az meg persze h nem habozik kitenni. Na de ezzel most mi is a baj?

Jut eszembe, akkor muszlim országokban pl. nudistrandok sincsenek? Huhh :D

gondolom az már a vég lenne ... de ki tudja.

2010. máj. 18. 11:31
 59/66 anonim ***** válasza:
91%

"Na de ezzel most mi is a baj?"(lemarom az arcom!)

Ha magadtól nem tudod, akkor sok pótolni valód van! De kezdésnek elmondom, hogy régen a nemesi nők takarták magukat!

(nagyon durva, hogy mennyire felborult az emberek értékrendje! észrevettétek?)

2010. máj. 18. 11:53
 60/66 anonim ***** válasza:
84%
Nos, kedves kérdező valóban nem a kérdésre irányult 100 %-osan a kommentem, de már irtam egy jó párat, mégsem kaptam rá semmi észérvet, az irottakra. erre csak az lehet a magyarázat, hogy nem tudsz mit reagálni rá, hiszen, amit irtam az igaz vagy jogos. továbbá, hogy mibe ne menjünk bele, arról meg csak annyit, hogy pontosan te voltál az egyik személy, aki irta, hogy civilizációt kellen vinni ezekbe az országokba. hát erre reagáltam én. nah, de amikor megint olyat irok, amiről fogalmad sincs, marad a hallgatás. :) valóban bűn az, ha valaki nem akar tetszelegni senkinek csak a férjének? és ahogyan itt már irta valaki, azok akik eltakarják az arcukat, van rá lehetőség, hogy igazolhassák magukat.
2010. máj. 18. 12:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!