Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyetértetek a belga döntéssel...

Egyetértetek a belga döntéssel, hogy muzulmán nők nem takarhatják el az arcukat?

Figyelt kérdés

Pár napja volt a hírekben, hogy azt hiszem, ezt véglegesen meg is szavazták, és mondjuk sztem annyi igazság van benne, hogy ha egy európainak alkalmazkodni kell egy muszlim ország normáihoz és pl. egy csókért 1 hónapra lecsukják az európai turistát is, na akkor nekik is alkalmazkodni kellene még ennél is jobban az európai kultúrához.

Na persze az iszlám országokat nem kéne magunkra haragítani mert aztán lesz cirkusz, így is durva a terjeszkedésük, de ez speciel egy racionális döntés sztem.

Mi a véleményetek?

2010. máj. 3. 09:27
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
76%

"A muzulmánoknak nem kötelező Európában élniük. Ha itt akarnak élni, tartsák be az itteni szokásokat. Ha meg fontos nekik a csadorban járás, haza lehet menni nyugodtan."

Az fenti idézetet eredetileg írótól kérdezném: ismerek MAGYAR lányokat akik kendőben járnak, és néha a mecset környékén vagy odafelé menet az arcukat is eltakarják. Őket hová akarod hazaküldeni???

Bődületes, hogy milyen válaszokat olvastam itt, a legtöbbeteknek fogalmuk sincs, mi az a csador, vagy hogy miért akarja magát egy muzulmán nő eltakarni? Valamint azt sem értem, hogy miért kell egy kendőst rögtön külföldinek, idegennek titulálni?

Ugyanígy gyűlölködtök a Krisna-tudatúak viselete ellen is, akik száriban járnak? Hiszen nálunk az sem divat.

Utáltok valamit, amiről fogalmatok sincs. Legalább vegyétek a fáradtságot, hoyg megismerjétek.

2010. máj. 7. 22:29
 42/66 A kérdező kommentje:

sztem is illene alkalmazkodni, és mondjuk én speciel egyetértek a döntéssel

ami pedig szóba került, hogy ez a "kuiltura" része, na ne, én nem tudok elfogadni egy olyan "kultúrát" kuiltúrának, ahol nyilvánosan kivégeznek két 17 éves fiút mert egymásba szerelmesek ... (youtubeon fent van)

azért sztem ez még netán a pártolók szerint is durva

lehet, hogy mégsem ártana ezekbe az országokba egy kis civilizációt vinni, akár vadászgépekkel is ??

2010. máj. 8. 12:36
 43/66 anonim ***** válasza:

igen, az arab férfiak ide járnak bordélyokba. Igaz.

Az európaiaik meg Thaiföldre kislányok, kisfiúk társaságát élvezni. Mitterand kulturális miniszter meg még büszke is magára (önéletrajzi írásában maga írta le, Thaiföldi kalandjait KISFIÚKKAL!)

Szerintem is elítélendő amit az arab férfiak tesznek, felnőtt nőkkel, akiknek ez a választott hivatásuk.

2010. máj. 9. 10:47
 44/66 A kérdező kommentje:

"választott hivatás" ???

hááááát

2010. máj. 11. 07:52
 45/66 anonim ***** válasza:
95%

Én muzulmán vagyok, és nem értek egyet ezzel! Ha azonosítani akarják akkor felhajtja. De utána nem korlátozhatják, hogy hordja!

És ha egy bohóc maszkot hord valaki egész nap?

De tök mindegy, mert úgy is hordani fogjuk(nővéreink)!

2010. máj. 12. 17:43
 46/66 anonim ***** válasza:
91%
egyáltalán nem értek egyet. ez a szabad vallásgyakorlás korlátozása. a belgák nagyon félreértelmeztek valamit. egyáltalán nem fair a muszlim nőkkel szemben.
2010. máj. 12. 19:23
 47/66 anonim ***** válasza:
95%

Én egy magyar muszlim nő vagyok! Vidéki születésű! Apám, és anyám magyar paraszt családból származik! Kendőt hordok.

Hova menjek haza???

Nem értek ezzel egyet!!! Ha valaki takarja az arcát, hát takarja! Most neked nem mindegy mit csinál? Majd ha igazoltatják, vagy határátkelőnél átmegy, vagy vizsgázik, és kell a személyazonosság, felhajtja! Aztán mikor tovább megy visszahajtja, én is ezt csináltam!

2010. máj. 13. 10:38
 48/66 anonim ***** válasza:
54%
ha mehetek a muszlimokhoz nyáron fürdőrucifelsőbe,és szakadt rövid farmerban,magassarkúval,akkor miért ne járhatnának kendőben?Úgy tudom csak a templomba nem lehet bemenni úgy.De nem vagyok vallásos,úgyhogy ez engem nem érint..
2010. máj. 13. 10:49
 49/66 A kérdező kommentje:

hát-hát hát

megint van pár érdekes vélemény

sztem azért ez nem a szabad vallásgyakorlás korlátozása, hanem racionális okai is vannak, na meg egyszerűen a hülyeség korltáozása már sokkal inkább, én úgy gondolom.

Egyébként meg aki írta a fürdőrucis dolgot, hát, te voltál már igazi, elvetemült muszlim országban? Most nem a tunéziai turista-tengerpartra gondolok, mert ott persze, de pl egy amolyan akár nőket is nyilvánosan megkövező és karlevágós országban jártál már?

Aki pedig azt írta h magyar és muszlim, ezt így őszintén szólva nem értem, bár tudom h vannak muszlim közösségek nálunk is, de azért ez európai környezetben sztem egyfajta majmolása lehet csak annak ami valóban a lényeg lenne.

És nem arról van szó h "ki nem szarja le a belgákat?", mert ez annál erősebb dontés azért, és azért írtam h vannak racionális okai, mert nyilván sokan tudják azt h pl Angliában éppen azt fontolgatják, hogy közterületren és bárokban, szórakozóhelyeken, azaz kamerával megfigyelt területeken még csak sapka se lehessen senkin, mert ezzel is tudja takarni az arcát, és ez valóban egy sor veszélyt hordoz, na meg főleg ha valami történik, utólag minden visszakövethetetlen lesz.

2010. máj. 13. 11:22
 50/66 anonim ***** válasza:

"Aki pedig azt írta h magyar és muszlim, ezt így őszintén szólva nem értem, bár tudom h vannak muszlim közösségek nálunk is, de azért ez európai környezetben sztem egyfajta majmolása lehet csak annak ami valóban a lényeg lenne."

Itt nem majmolásról van szó! Ez egy vallás. Mégpedig a világ legtöbb hívőjével rendelkező, és legjobban terjedő vallása! Ma a muszlimok több mint 2 milliárdan vannak, és ebből kb. 15-20% arab! Szeretettel várunk bármelyik budapesti vagy vidéki mecsetbe, hogy megértsd miről van szó!

iszlam.com

Itt nézz körül, és kérdezz bátran! Címeket is találsz, de kérdezhetsz is! Sőt! Ott megkérdezheted a nőket személyesen!

2010. máj. 13. 19:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!