Egyetértetek a belga döntéssel, hogy muzulmán nők nem takarhatják el az arcukat?
Pár napja volt a hírekben, hogy azt hiszem, ezt véglegesen meg is szavazták, és mondjuk sztem annyi igazság van benne, hogy ha egy európainak alkalmazkodni kell egy muszlim ország normáihoz és pl. egy csókért 1 hónapra lecsukják az európai turistát is, na akkor nekik is alkalmazkodni kellene még ennél is jobban az európai kultúrához.
Na persze az iszlám országokat nem kéne magunkra haragítani mert aztán lesz cirkusz, így is durva a terjeszkedésük, de ez speciel egy racionális döntés sztem.
Mi a véleményetek?
Ezeknek a nőknek az útlevélképükön is le van takarva az arcuk? Mi van a repülőtereken?
A vallásuk nem tiltja az arc ábrázolását? Hogy is van ez náluk?
nézd ez a saját dugánkba döltünk esete. Szerintem a jogvédők addig ugrabugráltak (mindenféle megalapozottság nélkül) hogy a nők elnyomása meg megalázása. Valakinek elege lett és alájuk tett. Tessék most nincs fátyol-nincs női megalázatás meg stb.
És lemerném fogadni ez sem tetszik a jogvédőknek.
De persze ha racionálisan meggondolod, van jogalapja is, hiszen bárki lehet a fátyol alatt teljesen eltakart arccal. És így nehéz az azonosítása az embereknek.
Ebben azért nincs iagazatok Európában nem divat a vallást az utcára vinni, valóban a keresztény vallások nagy részének nincs is olyan jellemzője, amivel megkülönböztethetnénk őket. De ránézésből megmondom kik a Jehovák, mormonok, krisnások, muzulmánok - most hirtelen ennyi vallás jutott eszembe.
Ja és hogy kerültek Európába, szerintem nagy részük úgy, hogy mikor még területileg az anyaországhoz tartoztak szabadon jöhettek. És jöttek is- miért ne jöttek volna? Magyarországon az emberek nem hajlandóak vidékről felköltözni mondjuk Budapestre ha ott jobbak az életkörülmények. Nehogy már ezért hibáztassuk őket- nem illegális bevándorlók és menekültek. (vagyis nem mind) szimplán a gyarmatokról átköltöztek.
Azok a muzulmán nők, akik Belgiumban vagy más nyugati országban telepednek le, hálásak lehetnek a sorsuknak, hogy az ottani törvények szerint élhetik az életüket. Nekik is van szemük, hogy lássák a különbséget. Tanulhatnak, dolgozhatnak, ami által biztosabb a megélhetésük.
Mit érezhetnek azok a 11-12 éves kislányok, akikre ráhúzzák a csadort...? Milyen ellentétben van a nyugati tinilányok dekoltált, tetovált, piercinges magamutogatásával. A mi kultúránkban fontos az ilyen önkifejezés / fiúnak, lánynak egyformán /. És csak próbálnánk őket visszatartani !!!
És még ott van a sport öröme...
Legyen a muzulmán lányoknak is szép életük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!