Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyetértetek a belga döntéssel...

Egyetértetek a belga döntéssel, hogy muzulmán nők nem takarhatják el az arcukat?

Figyelt kérdés

Pár napja volt a hírekben, hogy azt hiszem, ezt véglegesen meg is szavazták, és mondjuk sztem annyi igazság van benne, hogy ha egy európainak alkalmazkodni kell egy muszlim ország normáihoz és pl. egy csókért 1 hónapra lecsukják az európai turistát is, na akkor nekik is alkalmazkodni kellene még ennél is jobban az európai kultúrához.

Na persze az iszlám országokat nem kéne magunkra haragítani mert aztán lesz cirkusz, így is durva a terjeszkedésük, de ez speciel egy racionális döntés sztem.

Mi a véleményetek?

2010. máj. 3. 09:27
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
82%
nagyon is igazuk van!!!Egyet értek,a válaszokban felhozott összes érv miatt!alkalmazkodjanak,ha náluk más is rákényszerül!!!Azt hiszik kolbászból van a kerítés..simán megtehet bárki bármit egy lepedő alatt!És még csak nem is feltűnő,mint pl egy sísapka nyáron 40 fokban!
2010. máj. 3. 19:38
 22/66 anonim ***** válasza:
100%

Ezeknek a nőknek az útlevélképükön is le van takarva az arcuk? Mi van a repülőtereken?

A vallásuk nem tiltja az arc ábrázolását? Hogy is van ez náluk?

2010. máj. 3. 19:59
 23/66 anonim ***** válasza:
74%
Én rájuk hagynám, a muszlimokra. Ti, hogy viselnétek ha a belétek nevelt szokásokat holnaptól nem lehetne csinálni. Ezek a nők a családjuk miatt vannak itt.
2010. máj. 3. 21:52
 24/66 anonim ***** válasza:
74%

nézd ez a saját dugánkba döltünk esete. Szerintem a jogvédők addig ugrabugráltak (mindenféle megalapozottság nélkül) hogy a nők elnyomása meg megalázása. Valakinek elege lett és alájuk tett. Tessék most nincs fátyol-nincs női megalázatás meg stb.

És lemerném fogadni ez sem tetszik a jogvédőknek.

De persze ha racionálisan meggondolod, van jogalapja is, hiszen bárki lehet a fátyol alatt teljesen eltakart arccal. És így nehéz az azonosítása az embereknek.

2010. máj. 4. 02:02
 25/66 anonim ***** válasza:
35%

Ebben azért nincs iagazatok Európában nem divat a vallást az utcára vinni, valóban a keresztény vallások nagy részének nincs is olyan jellemzője, amivel megkülönböztethetnénk őket. De ránézésből megmondom kik a Jehovák, mormonok, krisnások, muzulmánok - most hirtelen ennyi vallás jutott eszembe.

Ja és hogy kerültek Európába, szerintem nagy részük úgy, hogy mikor még területileg az anyaországhoz tartoztak szabadon jöhettek. És jöttek is- miért ne jöttek volna? Magyarországon az emberek nem hajlandóak vidékről felköltözni mondjuk Budapestre ha ott jobbak az életkörülmények. Nehogy már ezért hibáztassuk őket- nem illegális bevándorlók és menekültek. (vagyis nem mind) szimplán a gyarmatokról átköltöztek.

2010. máj. 4. 02:11
 26/66 anonim ***** válasza:
68%
Hogy itt mennyi gyűlölködő ember van. Én nem vagyok muszlilm, De amellett vagyok, hogy igenis viselhessék a csadort, ha úgy tartja kedvük. és ha elakarják takarni az arcukat, akkor takarják el. benneteket ez miért zavar? ha nem tetszik a látvány ne nézz oda. Másrészről az apácák látványa benneteket keresztényeket nem zavar? hiszen nekik is bő ruházat fedi a testüket és a hajuk sincs szabadon. Érdekesen látjátok a dolgokat. Aztán, mint ahogy ti is itt nagyon sokan nem nézik ezt az egész dolgot jó szemmel és vannak olyanok is, akik fényes nappal bele kötnek az ilyen emberekbe, csak úgy, hogy pl.: mit keresnek az ő országában, miért nem megy haza, miért takarja testét stb...? akkor ti úgy gondoljátok, hogy valaki csak azért, hogy ne vegyen meg egy buszjegyet felvenné ezt az öltözéket és kitenné magát egy nagyobb bajnak. ugyan, hagyjuk ezt a baromságot! Továbbá, sem a nyugatiaknak sem az európaiaknak nem kell akkor az africai vagy muszlim országokba kirándulni, nyaralni menni! mint pl.: egyiptom, tunézia, törökország stb... Persze, hadd mondjam el azt is, hogy aki nincs benne ebben a témában vagy nincs ilyen ismerőse, annak fogalma sincs semmiről. ha pl.: egyiptomba mégy nyaralni ki mondja neked, hogy vegyél fel csadort és takard el a hajad, mert az ő országukban vagy és itt igy illik? hmm??? inkább ezt is hagyjuk ugyanúgy fürdesz a tengerparton, meg a szállodák medencéiben, mintha itthon lennél. az esti sétákhoz is felveszik a nők az itthoni miniszoknyájukat kivágott felsőkkel. akkor miről beszélünk? hogy a mecsetükbe nem mehetsz be fedetlen fejjel ezt is megcáfolnám, hiszen ha csak a tv-t nézed, mondjuk pont a travel csatornát a múltkor láttam, hogy a műsorvezető nőt egyiptomba beengedték kendő nélkül. ennyit a toleranciáról. de hadd folytassam még, itt mi csókcsatákat vivunk az utcákon, de vajon, ha sexig fajulna a dolog megtehetnéd? ha észrevenné egy hivatalos személy, pl.: rendőr, csak úgy végig nézné? akkor egy arab országban, a csók ne legyen megengedett, de ez sem igaz azért teljesen, mert szaúd-arábia az, ahol tényleg a leginkább a törvény, illetve az iszlám szabályai működnek és a többi országok még ez esetekben is elnézőek! utána kellen járni, vagy csak a youtube-ra felmennei és néhány ilyen videót megnézni, akkor magatok is láthatnátok. aztán, ahhoz mit szóltok, hogy tunéziában egy nőt nem engedtek a szálloda medencéjében fürödni, az egész testét takaró fürdőruhában (ami kifejezetten a muszlim nőknek van), mert zavarja a turistákat?????????? ennyit arról, hogy ki mit tolerál. másik dolog, érdekes számomra az is, hogy amerikában kitört a hatalams válság, az elnök az egyik leggazdagabb arab sejktől kért pénzt, hogy helyreállitsák az "amerikai nagyhatalmat". aztán, a keresztények annak idején mit kerestek az arab országokban? mit akartak ott? vajon most mit akarnak? akkor alkosson valaki véleményt, ha van is némi tudása és nem csak elitél vagy lenéz valamit, amiről nem is tud semmit!
2010. máj. 4. 12:02
 27/66 anonim ***** válasza:
36%
kedves utolso! a turistakat azert zavarta az egesztestet fedö furdoruha, mert marhára igenytelen és nem higienikus. És engem is zavarna! söt zavar is! h nem latom az arcukat, bennem felelmet keltenek! foleg a nök csadorban, azt sugalljak, h itt is elnyomas uralkodik.Arrol, hogy elmaradatott kulturajuk van, nem mi tehetunk. Es igenis haza lehet menni, ha nem tetszik nekik.
2010. máj. 4. 17:11
 28/66 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nem vagyok biztos benne, de én úgy tudom, hogy az utcán takarhatják az arcukat,csak közintézményekben nem.Felőlem úgy járnak ahogy akarnak.Úgy tudom, hogy a Belga törvény is különbséget tesz turisták és a letelepedett muzulmánok között.A reptereken női személyzet szokta azonosította őket, nem is volt ebből sehol probléma.A legtöbb helyre, amúgy sem mehetnek be a nők.Nem olyan régen láttam, hogy a három asszonynak és a két lánynak, kint kellett megvárni, amíg apu vásárolt egy üzletben,a legvénebbhez rohangált ki a manus mutogatni, hogy jó e amit választott. Ezek a nők is be voltak bugyolálva, de az arcukat nem takarták." sajnos " :D
2010. máj. 5. 03:01
 29/66 anonim ***** válasza:
71%

Azok a muzulmán nők, akik Belgiumban vagy más nyugati országban telepednek le, hálásak lehetnek a sorsuknak, hogy az ottani törvények szerint élhetik az életüket. Nekik is van szemük, hogy lássák a különbséget. Tanulhatnak, dolgozhatnak, ami által biztosabb a megélhetésük.

Mit érezhetnek azok a 11-12 éves kislányok, akikre ráhúzzák a csadort...? Milyen ellentétben van a nyugati tinilányok dekoltált, tetovált, piercinges magamutogatásával. A mi kultúránkban fontos az ilyen önkifejezés / fiúnak, lánynak egyformán /. És csak próbálnánk őket visszatartani !!!

És még ott van a sport öröme...

Legyen a muzulmán lányoknak is szép életük!

2010. máj. 5. 07:15
 30/66 anonim ***** válasza:
94%
Nos, ha te vagy az ő országukban, mint turista, akkor igenis viseld el, hogy ott abban az országban vannak olyan nők, akik nem mutogatják magukat! vagy, ha nem tetszik, akkor ne menj oda!!! nehogy már ők igazodjanak hozzánk! ennek ellenére mégis ez van! a másik, hogyha nem tudod milyen az a fürdőruha, amit ők viselnek, akkor megintcsak ne szólj bele, mert ott nincs takarva az arcuk. továbbá, mint már mondtam, nem vagyok muszlima, de mennyivel jobb a mi kultúránk, mint az övék? itt a lányok már 12 éves kortól nemi életet élnek!!! hány pasi megy végig a mai nőkön? ne legyünk már ennyire szűklátókörűek! ha nekik igy jó, akkor miért ne! akkor meg ne háborogjon senki. itt ti néztek egy dolgot, de a többi hozzászólásomra miért nem jött vélemény?
2010. máj. 5. 07:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!