Egyetértetek a belga döntéssel, hogy muzulmán nők nem takarhatják el az arcukat?
Pár napja volt a hírekben, hogy azt hiszem, ezt véglegesen meg is szavazták, és mondjuk sztem annyi igazság van benne, hogy ha egy európainak alkalmazkodni kell egy muszlim ország normáihoz és pl. egy csókért 1 hónapra lecsukják az európai turistát is, na akkor nekik is alkalmazkodni kellene még ennél is jobban az európai kultúrához.
Na persze az iszlám országokat nem kéne magunkra haragítani mert aztán lesz cirkusz, így is durva a terjeszkedésük, de ez speciel egy racionális döntés sztem.
Mi a véleményetek?
Ott azért nem mutogatják magukat, mert tilos. És itthon sem mindenki teszi ki a bájait. A nők hogyan találjanak párt maguknak, ha nem ismerkedhetnek? Azért van kitalálva, hogy minél szebbek legyenek és megtetsszenek a kedvesüknek...
De már milyen dolog az a mi szemszögünkből, hogy valakivel egyszercsak összeházasítanak. Mert a szülőknek így jó, főleg anyagilag.
Az a sok muszlim fiú pedig mivel tölti a kamaszéveit???
Erre felelj!!!
hát sztem azokat a kamasz fiúkat nem kell félteni ...
csak talán még nagyobb a képmutatás ezekeben az országokban, hiszen tilos, na de ez nem jelenti azt, hogy nem létezne
1. Magyarországon is szerintem a kommunizmus ideje alatt szűnt meg az előre elrendezett házasságok divatja. Mert mindenki paraszt-munkás volt és nem volt senkinek vagyona. De a század elején, nehogy már egy arisztokrata vagy értelmiségi azt vehessen el akit akart. Ha a mai cigányságot nézem, akik még tartják hagyományaikat Bódi Margó mondta lerendezett házasságok vannak a mai napig. Hogy ne keveredjen a vér. És a fiuknak valóban Pesten szereztek feleséget.
2. Elnézem a mai fiatalokat (meg úgy általában a magyar nőket) hát mit mondjak, oké szabad mutogatni magukat, de finoman szólva is 10-ből 8-nak nem kéne és felének biztos jobb lene a csador, mint a szűk ruhák a dagadt/ túlsúlyos testükre. Nem vagyok tini fiú, de ettől a látványtól inkább hánynék és nem kedvet kapnék.
3. Nem vagyok benne biztos, hogy minden muzulmán nőnek olyan rossz sora van, meg elnyomják és csadorba kényszerítik. Hány nőt öltek meg csak az elmúlt időszakban Magyarországon, féltékenységből? És hányat aláznak meg nap mint nap meg vernek?
Úgyhogy ez nagyobb képmutatás szerintem, mikor úgy csinálunk mintha mi mennyivel különbek lennénk. És próbáljuk a barbárokat oktatni.
09:13-as!
Hol nem beszélhetünk képmutatásról? az mindenhol van. de vannak az embernek jogai! ha itt megtehetik az emberek, hogy miniszonyát viseljenek, amiből náha még a se...k is kilátszik, akkor miért ne takarhatnák el más kultúrából jött emberek az egész testüket? semmi közüznk ahhoz a személyekhez, nem csak hozzájuk, hanem még a szomszédodhoz sincs sok közöd, hogy pl.: éppen kinek főz vacsorát stb... neked van egy saját életed és úgy éled azt, ahogyan te akarod. hogy elnyomás? lehet ilyen is van, sőt inkább biztosan van, de szerinted itt nincs? csak olvasgasd ezen az oldalon a család kategóriát és rájössz magad is mennyien lehetnek és mennyien vannak azok, akikről nem is tudunk. hogy valakit bele kényszeritenek egy házasságban az is lehet, de már ott is van ezen a téren is szabad akarata az embernek, szóval általánositani megint csak nem kellene, mert bizony itt is vannak olyanok. hogy a kamasz fiúk mivel töltik az idejüket, hát én konkrétan nem tudom, de azok, akikről én beszélek (vallásos emberek, vagy csak egy kicsit is tisztelik Istent), azok biztosan nem isznak, nem szivnak vagy szednek semmiféle kábitószert, nem járnak disco-ba és nem nőznek! ki mondha, hogy ott nem lehet ismerkedni? te tudod, hogy ott hogy működnek a dolgok? azért, mert ott nem divat, hogy csak úgy oda megyek valkihez és leszólitom ettől, ha házasodni kiván, akkor ismerkedhet azilletővel és ha nem tetszi neki, akkor elküldheti. mi ezzel a baj? mondom, ha nem tudsz róluk semmit sem, csak amit a média beszél, akkor inkább ne alkoss róluk véleményt, mert hiányos vagy téves információkkal nem sokra mégy. lehet lepontozni ismét! :)
Mégis be lehet kukucskálni esküvő előtt a lepel alá?
Most megnyugodtam, nem kapnak a fiúk zsákbamacskát.
Sok boldogságot nekik!
Nem a csadort tiltják be, hanem a burkát, ami egy egész testet takaró lepel, amiből nem látszik ki az arc; és a nikábot, ami egy arcot takaró fátyol. A csador kendővel továbbra is hordható.
Másrészt, ha mi mennénk Szaúd-Arábiába, akkor nekünk is el kellene takarnunk magunkat, és a vallásunkat sem gyakorolhatjuk ott. Bár ez nem áll az egész muzulmán világra.
Eszerint te már jártál Szaúd Arábiában vagy arab országban, erősítsd meg külföldi nem muzulmán vallású nőknek nem kell csadort, burkát, nikábot, kendőt venni?
Eltakarni mmeg Európában is el kell, próbálj bemenni Olaszországban vagy a Vatikánban egy templomba úgyhogy kilóg mindened.
És miért ne gyakorolhatnád a vallásod? Szerintem nyugodtan lehet kereszt a nyakadban, Bibliád, tarthatsz böjtöt. Nem hiszem hogy ez tilos lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!