Ez véletlen lenne?
Én római katolikus vagyok.
Eleinte gyerekként katolikusnak kereszteltek, azonban később elhagytam az Egyházat, és csatlakoztam a protestantizmushoz. Több évet töltöttem ott, amik alatt sikerült megismernem a tipikus protestáns elemeket: Luther Márton és a reformáció hangsúlyozása, Sola Scriptura elv...
Később azonban, amikor felülvizsgáltam a hitemet derült ki számomra, hogy rosszul döntöttem, mert a Szentírás és az egyházatyák tanításai egyértelműen a katolikus hit mellett szólnak.
Tehát elsőre tényleg csak beleszülettem a katolikus vallásba, de másodszor már teljesen magamtól választottam azt, észérvek alapján
Dante
-Nem tanítottak arra, hogy nincs Isten
Engem se vittek el a szüleim egy épületbe, ahol azt tanították, hogy nincsenek ufók, mégsem alapítottam meg az ufótagadók klubját.
Gondolom a világ keletkezéséről azt tanították, az egy VÉLETLEN ősrobbanás következménye. Az emberi intelligenciát pedig fehérjék VÉLETLEN kifejlődésével magyarázták.
Te ebben a hitben nevelődtél. Természetes, hogy ezt hiszed. De nincs világnézetileg semleges oktatás. Persze könnyebb egy olyan világnézet tanai közt eligazodni, ahol már gyerekkorod óta otthon vagy. De miért nem keresel tudományos érveket, az ateizmus létjogosultságát illetően. Olvass természettudósokat, filozófusokat és ennek fényében döntsd el, miben hiszel.
A komolyan vallásos emberek is tanulnak hittant, olvassák teológusok, filozófusok, természettudósok tanulmányait. Keresik az érveket hitük alátámasztására, megerősítésére.
Ezt te is megteheted.
Kedves Kérdező!
Úgy tudom,mai napig nincs Magyarországon olyan állami iskola,ahol teremtéselméletet,és nem darvinizmust tanítnak.Minden állami iskolában az ősrobbanás meséjét,és nem Isten alkotását oktatják.
A média pedig teljes mellszélességgel az istentelenséget propagálja rövid istentiszteletekkel megszakítva.
Mi ez,ha nem az istentelenség általános agymosása?
Kedves Kérdező!
Én az állami oktatásról beszéltem,és nem csak az alsótagozatról.
Az állami iskolákban még felvetés,megemlítés szinten sem beszélnek a teremtéselméletről.Így egyoldalú az agymosás.
Igen,van lehetőség hitoktatásra,de az választható,s a darvinizmus kötelező tananyag.
Akkor tegyük rendbe a dolgokat. Hacsak nem jársz egyházi iskolába-ott kizálólag hittan oktatást választhatsz-az állami általános iskolában választhatsz etika és hittan-erkölcstan oktatás között.
Az az óra, ahol a világ kialakulásának hipotézise előfordul a történelem, megjelenik még a földrajz és előfordulhat fizika órán is. Ha jártál vagy jársz középiskolába ott detto ez a helyzet mindenféle suliba, ugyanis az egyházi iskolákban ugyanazokat a tankönyveket használják, mint az államiban.
Nem tudom, hány éves vagy, de vedd elő az 5.-s vagy 9.-s történelem könyvedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!