Ez véletlen lenne?
erről készítettél statisztikát? :D
de ez az ateistákra is igaz megjegyzem, a legtöbb ateista nem azért ateista mert annyira nagyon tud mindent és ismeri az összes nézőpontot és ezt találta a leghelyesebbnek, már csak itt gyakorin is látszik hogy a legtöbb ateista kérdés pont abból fakad, hogy az illető tájékozatlan
egyébként meg mindenkinek joga van megpróbálni meggyőzni a többieket a saját nézetei helyességéről, neked is, és ez nem támadás, hanem vita, a cilvizált ember ismertetőjegye!
és még akár meg is változhatnak a nézeteid, itt vagyok pl én, életem nagyrészében ateista voltam, majd későb református keresztény lettem, majd most nem olyan régen ortodox keresztény
és e melett pedig sokféle vallást, filozófiát és politikai ideológiát megismertem, és remélem a jövőben még többet fogok illetve a már ismerteket mégjobban megismerem majd
"de én soha nem kaptam olyan nevelést, hogy nem létezik semmilyen isten, csak anyag létezik"
Nane!!! Ezt nem mondod komolyan! :D
A csapból is ez folyik, még a vallási rovatban is ezzel oltogatják egymást az emberek, klikkelj csak át a másik kategóriára. :)
Inkább arról van szó, hogy annyira erre az ateista szemléletre neveltek téged is, meg sokakat másokat is, hogy annyira ez lett számodra a természetes, hogy már észre sem veszed, ha ez kerül szóba.
Viszont ha valaki ettől eltér, és egy nem ateista világnézetet képvisel a te környezetedben, akkor mintha UFO-t láttál volna, annyira nem tudod hova tenni az egészet. Mert úgy nevelődtél, hogy ez tőled teljen idegen. Olvasd csak vissza a szavaidat, ez tökéletesen lejön belőle.
A kérdésedre a 2. válaszoló teljesen jót válaszolt, a lényegét tekintve minden szavával egyetértek.
"A csapból is ez folyik, még a vallási rovatban is ezzel oltogatják egymást az emberek, klikkelj csak át a másik kategóriára"
Mondanál valami konkrétabbat hogy a kilencvenes évek közepén melyik csapból folyt ez? És lehetőleg ne az első kereskedelmi csatornákat mondd, mert még nem volt t3vénk.
Azt neked kell tudnod, miért lettél ateista. Nem kaptál vallásos nevelést, ezért nem is érdekelt a kereszténység. Te nem ateista lettél, hanem mindig az voltál, mert nem lettél hívő.
De az tagadhatatlan, hogy a mai világban az ateizmus az uralkodó eszme, így akár a környezeted is befolyásolhatott.
Miből gondolod, hogy kevés az ateista? A népszámlálási adatokból? Azok nem mérvadóak. Sokan csak bejelölik, hogy ők katolikusok/reformátusok, mert meg vannak keresztelve. De attól még ők nem biztos, hogy hisznek is.
Igaz, hogy a többség gyenge ateista, nem erős, de az erős ateisták inkább hallatják a hangjukat például itt is, így hatnak az emberekre. És ez jó. Haladni kell a korral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!