Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Honnan tudja Isten, hogy...

Ozmium42 kérdése:

Honnan tudja Isten, hogy nincs semmi, amit nem tud?

Figyelt kérdés
Talán vannak dolgok, amiket nem tud, és nem tud róla, hogy nem tud.
2016. aug. 29. 20:44
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
45%

A Biblia nem mindentudó, ezt biztos nem mondja egy hívő sem. Azt már inkább hogy a Biblia Isten szava, még ha csak közvetve is, ennélfogva a keresztény Istenről az egyetlen hitelesnek tekinthető forrás.

De még mindig nem értem, hogy jön ez a gyógyszeriparhoz. Én legalább egyszer minden részét olvastam már, de nem tűnt fel hogy egészségügyi lexikon lenne, tételesen felsorolva hogy mivel gyógyítsd mondjuk a fülgyulladást vagy a lábgombát.

2016. aug. 30. 13:50
 42/53 anonim ***** válasza:

"A Biblia pontos,mindenttudó,megkérdőjelezhetetlen,tudományosan hibátlan! Ezt mondja sok hívő!"

A hívők között is vannak buták, ne rájuk figyelj. Hanem arra, hogy mit tanítanak az egyházak.

Az egész ott kezdődik, hogy van a tudomány, és van a hit, ami egészen más valami. A hit ott kezdődik, ahol a tudomány véget ér: nincs közös részük. (Lásd: Freund Tamás agykutató)

2016. aug. 30. 14:22
 43/53 anonim ***** válasza:
Utolsó kettőnek! Nagyon sok hívő arról beszél (környezetemben is),hogy a Biblia megkérdőjelezhetetlen,tudományosan megkérdőjelezhetetlen,és minden könyvet ami nem a Biblia el kéne égetni,mivel a Bibliában minden benne van! Innen jött a gyógyszer pl,ez csak egy példa volt,mondhattam volna akármit !
2016. aug. 30. 15:15
 44/53 anonim ***** válasza:

"Nagyon sok hívő arról beszél (környezetemben is),hogy a Biblia megkérdőjelezhetetlen,tudományosan megkérdőjelezhetetlen,és minden könyvet ami nem a Biblia el kéne égetni,mivel a Bibliában minden benne van! Innen jött a gyógyszer pl,ez csak egy példa volt,mondhattam volna akármit !"

Azért épeszű hívő ilyeneket nem állít. Kéretik nem a legostobább szélsőség alapján beskatulyázni minden vallásos embert :D

Azért az tényleg veszélyes, amikor a hit műveletlenséggel és hülyeséggel párosul, és sajnos rendszerint nekik van a legnagyobb hangjuk... de azért összességében nem az az általános, aki a Biblián kívül más könyvbe életében bele se lapozott :)

2016. aug. 30. 15:40
 45/53 anonim ***** válasza:
Utolsó. Ott,ahol élek vidéken,sajnos ez normális. Meg szerintem amerikában az összes keresztény között is !
2016. aug. 30. 16:51
 46/53 anonim ***** válasza:
Az iszlámról meg a Korán-ról már nem is beszélnék!
2016. aug. 30. 16:52
 47/53 anonim ***** válasza:
0%
Mivel minden ami él, annak valamilyen úton köze van Istenhez így Isten tudja azt, hogy akik élnek, vagy éltek egyszer miket tettek, vagy miket tesznek, milyen állapotban vannak.
2016. aug. 30. 16:56
 48/53 anonim ***** válasza:
Isten a véges emberi elme számára elképzelhetetlen. A véges emberi elmének mondhatom, hogy Isten mindenütt jelenlévő, mindenható, mindent tudó, de úgysem képes megérteni. Azért, mert ő koránt sem tud mindenről, elképzelni sem tudja, hogy van, aki/ami igen.
2016. aug. 31. 12:58
 49/53 anonim ***** válasza:
Isten mindent tudó, mindenható, de nincs mindenütt jelen, ahol bűn van ott nincs Isten Szelleme.
2016. aug. 31. 13:12
 50/53 anonim ***** válasza:
Már láthatók is az elme korlátai: előző válaszoló nem érti, hogy Isten mindenütt jelenlévő. Az ő elméjének úgy tetszik, hogy Isten nem mindenütt jelenlévő, mert csak így tudja megmagyarázni a bűn jelenlétét. Ez nem probléma - egészen addig, amíg nem erőszakolja másokra a nézeteit. Addig viszont hadd mondja, belefér!
2016. aug. 31. 13:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!