Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért bíznak még egyesek...

Miért bíznak még egyesek abban, hogy van halál utáni élet?

Figyelt kérdés
2016. aug. 20. 23:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
66%

Szervusz.

Mert sok embernek évszázadok óta ezt tanítják, és némely Biblia verset félre értve, ezzel akarnak bizonyítani.

2016. aug. 21. 08:40
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert a hitükbe ez is beletartozik, Kb azt kérdezed, miért hisznek egyesek. De a kérdésedre még egy válasz: hogy reményt ad nekik, hogy nem szűnünk meg véglegesen.
2016. aug. 21. 10:52
 3/18 anonim ***** válasza:
53%
*mert reményt ad nekik
2016. aug. 21. 10:52
 4/18 anonim ***** válasza:
0%
Hogy-hogy "még"? Ha azt hiszed, hogy a vallások egyszer majd csak eltűnnek a világból, akkor nagyon naiv vagy.
2016. aug. 21. 11:31
 5/18 pelgrim ***** válasza:

Talán azért mert a bizalom egy nagyszerű eszköz.

A bizalom azt hozza létre amiben az ember bízik, amellett nagy lelki erőt, reményt és vigaszt adhat. Ez már több mint elég motiváció.

Ehhez hozzájárulnak nem csak a vallások ígéretek, hanem napjainkban rengeteg halálközeli élmények beszámolója is.

2016. aug. 21. 11:39
 6/18 A kérdező kommentje:
4: te vagy az aki tegnap odaírta nekem egyik kérdéshez hogy "szűnjenek meg a vallások, jöjjön az antikrisztus! te gyökér!" ? Csak abba gondoljatok bele, hogy ah nincs vallás, antikrisztus sincs mert ez vele együtt van!
2016. aug. 21. 11:49
 7/18 anonim ***** válasza:
64%

Én nem bízok benne, hanem tudatában vagyok a halál utáni létezés valóságával (nem nevezném életnek, az a halállal lezárul). Tapasztaltam, láttam rá kézzel fogható bizonyítékot.

A rossz hír az, hogy az én szavam semmit sem jelent számodra, szóval számodra marad a hit és a "bizalom".

2016. aug. 21. 22:48
 8/18 anonim ***** válasza:
77%
Mi volt az a kézzel fogható bizonyiték?
2016. aug. 22. 04:00
 9/18 anonim ***** válasza:
17%

Hát, mondjuk talán azért, mert a halálból ered az élet. Halál nélkül nincs új élet. Amíg a mag nem hal meg, addig nem lesz belőle fa.

És, ha az anyag nem hal meg sosem, akkor a lélek és a szellem, miként halna meg?

---

Anonymus

2016. aug. 22. 08:24
 10/18 Batisz Ildikó ***** válasza:
83%
Úgy mindegyik hsz-hez, akit elhamvasztanak,de akit nem, az hogy fog újra élni a halála után. Még senki nem jött vissza és nem mesélte el, hogy mi történt a halála után. A vallás meg csak butít, de nagyon.
2016. aug. 22. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!