Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek létezik Isten?

Szerintetek létezik Isten?

Figyelt kérdés

2016. aug. 7. 14:13
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
34%

Természetesen létezik, ezt be lehet bizonyítani, akár egy cerúzáról vagy a Zsidó népről is. :)

A Zsidó néppel való bizonyítás:

Én úgy vélem, hogy azzal mindenki egyetért, hogy nagyon sokan nem szeretik a Zsidókat, de ők mégis vannak! Isten, Ábrahámnak tett ígérete az volt, hogy annyi utódja lesz, mint égen a csillag (1Mózes 15:1-7). Azt is mondja az Úr, Ábrahámnak, hogy a népe sok olyan helyen lesz, ahol sanyargatják őket, és ami nem az övé. Ha az akkori időket nézzük, akkor voltak Egyiptomban, Babilonban... Ha a mostani időket nézzük, akkor mondhatnám Németországot is (1Mózes 15:13-16). De Isten azt mondja Ábrahámnak, hogy a sanyargatóikat, megveri és a Zsidókat kihozza rabszolgaságukból, majd ad nekik egyföldet, ami az övék. Majd azt is megígeri Isten, Ábrahámnak, hogy vigyázni fog a népére örökké (1Mózes 15:18-20). Van egy beszámoló, ami azt mondja, hogy azon a helyen, ahol most vannak a Zsidók, ott volt egy nép, akik a mai napig ott vannak. Ez a nép semmit nem tudott megművelni, és nem volt mit megművelniük sem. Mióta ott vannak a Zsidók, van rendes termő föld, van termés. A Zsidók csinálnak mindent szinte, a legjobb kézművesek is ott vannak. Ez is alátámasztja Isten létét. Az evolúcióra nem lehet bizonyítok adni, mert NINCS rá bizonyíték. :)

A cerúzával való bizonyítás (logikai úton):

Ha a cerúzának a tömeg gyártását nézzük (most példaképp), akkor tudhatjuk, hogy egy gép tervezi azt meg. Egy másik gép lefaragja, mégegy másik pedig lecsiszolja, és rávési a monogramját/kódszámját. Mindezeket a gépeket, egy ember csinálta meg, illetve készítette el, aki nyílván egy mérnök volt. Nos, az ember vérkeringése, légzési ellátása és a szívverés megnem szűnése, annyira jól működnek, annyira tudják mit kell csinálniuk (már az anya méhtől indúlva), egyszóval minden a helyén van, hogy ez nem lehet véletlen. Mérnöki pontossággal a helyén van minden, erre csak Isten képes. :)

De ha valaki, megvan térve, (mint ahogyan én is megvagyok) az érzi azt, hogy van Isten. Hogy megtérj ahhoz csak annyit kell tenned, hogy elfogadod Jézus Véráldozatát, amit Ő, érted adott, és hogy Jézus tanításai igazak és Ő Isten maga volt. Ennyi. :)

2016. aug. 7. 14:59
 12/53 anonim ***** válasza:
"Bizonyítok adni" helyett "Bizonyítékot adni" :) Elnézést, eltéveztettem. :)
2016. aug. 7. 15:00
 13/53 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem teljesen mindegy, de jobb úgy élni, hogy nincs.
2016. aug. 7. 15:05
 14/53 Thyhor ***** válasza:
30%

A keresztény Isten vagy bármely más személyes istenség létezése kizárólag hitkérdés.Nem bizonyítható de nem is cáfolható a létezésük ezért mindenki eldöntheti önmagában hogy akar e hinni bennük vagy sem.Fontos hogy mit értesz a fogalom alatt.Ha a gravitációt tekinted az istenednek akkor természetesen létezik viszont ha az olyan vallások személyes isteneire gondolsz mint a kereszténység vagy az iszlám akkor már csak a hitedre hagyatkozhatsz.

Ha egy személyes Isten létezése számodra pszichológiai komfortot jelent akkor nyugodtan legyél vallásos.Amíg nem ártasz vele senkinek nincsen vele semmi baj.A személyes istenkép az emberi sorsokkal törődő istennel sok ember életét teszi komfortosabbá és segít nekik átvészelni az élet nehéz szakaszait abban a hitben tartva őket hogy van egy apát helyettesítő mindenható lény valahol az univerzumban vagy azon kívül amely gondozza,pártfogolja és szereti őket.

Én egy mélyen vallásos keresztény családban nőttem fel

és azután hagytam fel a hittel miután elkezdtem keresni, kérdezni és megkérdőjelezni.A személyes istenkép számomra minden csak nem racionális ezért nem látom az okát annak hogy higgyek benne.Úgy gondolom hogy nincs szükségem Istenre ahhoz hogy egy morális és a társadalomra nézve hasznos személy legyek.Természetesen le kellett mondanom az örök élet és hasonló csodás dolgok ábrándjairól amelyek szépen hangzanak viszont a tartalmukban üresek de ez nem tesz engem kevésbé boldoggá.Szeretném a gondolkodásomat a valóság keretein belül tartani,már amennyire ez lehetséges, ezért nincs szükségem bizonyíthatatlan természetfölötti lények létezésébe vetett hitre.Úgy gondolom hogy a vallásos embert könnyen félrevezethetik a hiténél fogva ezért csupán abban hiszek ami racionális,valós és megtapasztalható és ennél nincs is többre szükségem.

Amúgy meg sokkal több büszkeséggel tölt el ha a saját erőmre hivatkozhatok és nem valamiféle istennek kell hálát adnom az életben elért sikereimért.

A lényeg az hogy isten nélkül is lehet szeretni és boldognak lenni csupán a saját kezedbe kell venned a sorsodat.

2016. aug. 7. 15:48
 15/53 Vree ***** válasza:
72%
Nagyon egyszerű a válasz: ha a Vallásban teszed fel a kérdést, akkor van, ha a Valláskritikában, akkor nincs.
2016. aug. 7. 16:49
 16/53 anonim ***** válasza:
8%
A kereszténység (vagy bármely más vallás) istenében nem hiszek, mivel rengeteg dolog szól amellett hogy nem létezik, a létezésére pedig egyáltalán nincs bizonyíték. Egy másféle isten létezését nem zárom ki, bár szerintem a világ istenek nélkül is boldogul. Az istenképem pedig szigorúan deista ezért ezzel a témával tovább nem foglalkozom.
2016. aug. 7. 17:10
 17/53 anonim ***** válasza:
3%

Aki nem látja a bizonyítékokat, az vagy nem akarja észre venni, vagy nem veszi észre de még változhat ebben a szemlélete.

Ezért írja, hogy aki nem veszi észre ezeket az menthetetlen.

(Róma 1:19, 20) . . .mert az Isten nyilvánvalóvá tette nekik. 20 Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra;

2016. aug. 7. 20:03
 18/53 anonim ***** válasza:
53%

Miért vannak háboruk stb...?

Az emberek miatt.

Isten tervében nem szerepelt a háború a halál, sem ilyen negatív fogalmak.

Maga az ember tette azzá a világot ami most folyik,

Hogy megengedi, az azért van hogy tanuljunk belőle, Nélküle ennyit tud az ember.

A változás pedig úton van.

2016. aug. 7. 20:06
 19/53 anonim ***** válasza:
Melyik?
2016. aug. 7. 20:24
 20/53 anonim ***** válasza:
100%
Erőszak már az Ő idején is volt (keresztre feszítés). Szemléletbeli különbségek miatt volt már az Ő idejében is erőszak? Az emberek generálják a háborút, erőszakot ez igaz, de az Ő idején is volt már...
2016. aug. 7. 21:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!