Szerintetek létezik Isten?
Jól van Zalika. Szerintünk is nagyon meleg van.
Tehát 2016 áprilisában rádöbbentél, hogy a Teremtő Atyaúristen nem egy szatócsbolti eladó. Ez is valami, nem sok, de egy lépcsőt feljebb léphetsz. Nem írom le hogy miért, mert magányügy.
"de nem jó az az Isten aki tojik arra hogy rossz ez a világ és nem tesz ellene semmit"
Mesélj kérlek, hogy TE mit teszel?
Hisztis p*cs@ vagy, kérsz valamit és nem kapod meg egyből más vallásra térsz át. Te nem is voltál igazi keresztény hívő ember.
Nem mintha én az lennék, de legalább vannak céljaim, hogy én magam jobbá tegyem a világot és a benne élő emberek életét, mert ez a feladatunk.
Hogy hiszek-e a keresztény Istenben? Hiszek abban, hogy volt valaki, vagy valakik, akik a bibliai időkben megszólították az embereket és hiszek abban, hogy Jézus több volt, mint egyszerű ember.
De nem, nem vagyok vallásos keresztény.
Sosem értettem miért várja el sok ember azt, hogy valami felsőbb hatalom segítsen neki ha imádkozik. Miért? milyen alapon kéne segítenie?
Az univerzumban sehol sem figyeltünk meg olyan eseményt aminek van bármiféle értelme is. A jó és a rossz fogalma is csak kizárólag az embernek jelent valamit. Istennek valami jó vagy valami rossz? Miért? mert nekünk is? Ugyan már...
Tudván azt, hogy mekkora az univerzum hozzánk képest, és milyen mozgalmas, és tökéletesen értelmetlen. Nem látom reális esélyét annak, hogy bármiféle jelentősége lenne a mi kis szén alapú életformánknak, ráadásul egy teljesen átlagos és jelentéktelen galaxisban...
Szerintem nincs isten. Az ember feltételezi, hogy létezik, mert értelmet ad a dolgoknak, de a világ nem így működik. A világ csak van. Szerintem nincs értelme semminek, ez csak illúzió mert mi jónak és rossznak gondolunk dolgokat... :)
Nem hiszem, hogy létezik. A keresztény isten biztosan nem.
Nincs túl sok értelme egy felsőbb hatalomban bízni, mert semmi nem mutat arra, hogy létezne ilyen.
Ha van is, akkor sem befolyásolja a mi kis jelentéktelen életünket, hiszen nem mutatható ki semmilyen kölcsönhatás közte és a világ között.
Ami a megváltozásodat illeti, kérdező, igazad van abban, hogy nincs pokol és mennyország, purgatórium meg végképp nem. De a reinkarnációban se lehetsz biztos. A lélek léte ugyanúgy kérdéses, ahogy egy felsőbb hatalomé az.
Bár a reinkarnációban hívo vallásokat, főleg a buddhizmust még mindig értelmesebbnek tartom a kereszténységnél, úgyhogy fejlődsz, kérdező!
Csak hogy lássátok, mennyire kulturált a kérdező (ezt küldte nekem privátban):
"b@@zdmeg @@nyád", értelemszerűen nem ez volt az eredeti alak. És azért, mert isten téged még csak le se szar (bár ezek után nem csodálom), nem jelenti azt, hogy se isten, se semmi más nem létezik...
Én is kaptam tőle levelet, bár az eredeti szóval nem tudom megmutatni, mert nem engedi a rendszer:
Küldő: Zalika2015
Címzett: Ismeretlen válaszoló
Időpont: ma 16:04
Előzmény: A kérdésre írt válasz: Szerintetek létezik Isten?
""de nem jó az az Isten aki tojik arra hogy rossz ez a világ és nem tesz ellene semmit" Mesélj kérlek, hogy TE mit teszel?"
Az üzenet: éjjel nappal b@.szom az anyádat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!