Szervusz.
Igen létezik. Ha nem lenne, Te sem léteznél.
Igen.
(Megjegyzem az emberek véleménye ill. hite nem befolyásolja a valóságot, és egy ateistának a válasza valszeg akkor is "nem" ha száz igent olvas, ugyanígy egy hívő is igennel felel száz nem után is.)
Nincs igaza. Isten nem ígérte, hogy a földi élet tökéletes lesz, és nem birkákat teremtett. A háborúkat, erőszakot ne akarjuk a nyakába varrni. A Földön minden adott lenne ahhoz, hogy békében és nyugalomban éljünk.
Amúgy miért kell minden héten feltenni ezt a kérdést?
2-es vagyok:
Nem szokásom ilyenekre válaszolni ,de most kivételesen.
"Ha létezik, akkor miért van háború, erőszak, katasztrófa, betegség, sérült ember, és miért nincsenek csodák, amik a vallásos tartalmú könyvekben vannak? Miért?"
Háborúk,erőszak,katasztrófa,betegség,sérült ember és miért nincsenek csodák?
Vegyük sorjába.
1.) Háborúk,erőszak,katasztrófa:
Egyértelműen a szabad akarat visszaélése miatt. Van egy átlag norma lefektetve ,összesen 7 pontból áll csak abból a 10-ből ami amúgy le van fektetve (de az a maradék 3 nem mindenkire vonatkozik).
Szóval összesen 7. Az a gond ,hogy sok embernek sajnos ezt a 7-et is (ami nem csak bibliai alapú ,hanem amúgy meg hozzá tartozik a civilizáció normájához) nehezére esik betartani. Emiatt van sajnos.
2.) Betegség,sérült ember:
Jogos felvetés. Sajnos az a gond ,hogy (hogy is írjam ,nem találom a helyes szót ,de valahogy mégis megszeretném fogalmazni) nem az ,hogy "halandó" a világ ,pusztán nem találom a helyes szót amivel megtudnám fogalmazni ezt... Inkább a "romlandó" lenne a helyes ,de az sem egészen. Sőt kevésbé. De igazából ennek az eredete a Genesis-ig nyúlik vissza.
3.) Miért nincsenek csodák?:
Mert miért lennének?
Ha úgy nézzük egyetlen csoda ,az a tenger ketté választása volt (Exodus).
De utána is már kevésbé volt nyitottság a csodákra.
Én teistaként deista gondolkodó vagyok amúgy -megjegyzés képen írom-.
És ,hogy egy ateista (!) ember mondatával zárjam:
"Az a zsidó aki nem hisz csodákba ,az nem realista."
/David Ben-Gurion/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!