Miért van az, hogy ha kijönnek hozzám a Jehova Tanúi, akkor kb 1 órás beszélgetés (értelmes, kulturált, kétoldalú eszmecseréről van szó) után hirtelen menniük kell?
Ma voltak nálam a Jehova Tanúi és gondoltam egyeztetem velük a vallási kérdéseimet, de sajnos megint csak falakba ütköztem, nem kaptam egyenes válaszokat (pedig immáron elég alaposan felkészültem a Bibliából, hogy érdemi vita is történhessen), a kényes témáknál szokás szerint próbáltak terelni és elbeszélni a lényeg mellett, illetve az érvelés megszakadt, mivel hirtelen menniük kellett (pedig én még órákig tudtam volna folytatni).
A Jehova Tanúi netán a mennyiségre mennek, nem a minőségre?
Egy "megmentett" lélek már nem is számít igazán, ha kicsit többet kell "vesződni" érte? Vagy a lakásokra ellátogató Tanúknak nem is a térítés a feladata, csak a cédula osztogatás?
Mi értelme van a cédulákon szereplő összejövetelekre ellátogatni, hiszen az oda látogatók 99%-a azért megy, mert hívő, nem pedig azért, hogy kompromittáló kérdéseket tegyen fel? Ha odamennék, én rendbontónak számítanék és provokációnak vennék. Mi értelme végighallgatnom egy ilyen előadást, ha meggyőződésem, hogy a mondandójuk több sebből vérzik és nem szólhatok közbe, hogy ezt a tudtukra is adhassam?
Vidiripi
"Igen, de ezt már 4-5 alkalommal eljátszottuk az évek során, csak most igen rövidre sikerült, nem volt kielégítő."
Szerintem az lehet ok, hogy visszamennek mert szóba állsz velük a másik az lehet hogy esetleg változás állt be a hozzáállásodban. A harmadik pedig természetesen az hogy pörögjön az óraszám.
S mivel szóba állsz velük így azért csak jobban telik az idő mintha csak mennének egyik helyről a másikra beszélgetés nélkül. Ez csak jobb, mintha ki sem mennek hozzájuk vagy rájuk csapják az ajtót!
"Szerintem ezek meddő viták csupán."
Nyilvánvalóan. Ezt szoktam is mondani nekik a végén.
"Neked van egy szilárd meggyőződésed, és őket sem lehet meggyőzni, tehát innentől kezdve hiába gyűritek egymás agyát."
Meg lehetne engem győzni, ha nem hülyeségekkel, belemagyarázással próbálkoznának, és helytálló dolgokat állítanának.
"Úgysem fogsz találni olyan bibliai idézetet, amivel meggyőzheted őket a saját tanításukról"
De lehetséges ilyent találni. Bele is sétáltak legutóbb pár ilyenbe, aminek a vége az lett, hogy témát váltottak :) Magyarul tereltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!