Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy ha kijönnek...

Miért van az, hogy ha kijönnek hozzám a Jehova Tanúi, akkor kb 1 órás beszélgetés (értelmes, kulturált, kétoldalú eszmecseréről van szó) után hirtelen menniük kell?

Figyelt kérdés

Ma voltak nálam a Jehova Tanúi és gondoltam egyeztetem velük a vallási kérdéseimet, de sajnos megint csak falakba ütköztem, nem kaptam egyenes válaszokat (pedig immáron elég alaposan felkészültem a Bibliából, hogy érdemi vita is történhessen), a kényes témáknál szokás szerint próbáltak terelni és elbeszélni a lényeg mellett, illetve az érvelés megszakadt, mivel hirtelen menniük kellett (pedig én még órákig tudtam volna folytatni).

A Jehova Tanúi netán a mennyiségre mennek, nem a minőségre?

Egy "megmentett" lélek már nem is számít igazán, ha kicsit többet kell "vesződni" érte? Vagy a lakásokra ellátogató Tanúknak nem is a térítés a feladata, csak a cédula osztogatás?

Mi értelme van a cédulákon szereplő összejövetelekre ellátogatni, hiszen az oda látogatók 99%-a azért megy, mert hívő, nem pedig azért, hogy kompromittáló kérdéseket tegyen fel? Ha odamennék, én rendbontónak számítanék és provokációnak vennék. Mi értelme végighallgatnom egy ilyen előadást, ha meggyőződésem, hogy a mondandójuk több sebből vérzik és nem szólhatok közbe, hogy ezt a tudtukra is adhassam?

2016. márc. 20. 18:12
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%
Azt lehet hülyíteni, aki hagyja magát!
2016. márc. 20. 18:18
 2/25 anonim ***** válasza:
19%
Mert hülyék. Nem azért, mert jehovások, hanem mert egy óra kell nekik, hogy csak kötözködésből hívod el őket magadhoz. Nem tudom, hogy ez nálad a felsőbbrendűség bizonygatása, vagy a szociális életed szükséges része, de ez nem is a kérdéshez tartozik.
2016. márc. 20. 18:18
 3/25 A kérdező kommentje:

Kedves 2-es, tévedésben élsz. NEM én hívtam őket, valószínűleg az "Atya" küldte őket hozzám. És ahogy láttam, csak az én ajtómhoz jöttek, tehát ezt valamiféle isteni jelre tehették!

És NEM, nem kötözködtem velük. Nem olyan minőségű volt a vita, hogy ők mondtak valamit, én meg lehülyéztem őket, hanem olyan, hogy az ő idézeteikre én is idézettel válaszoltam. Mint a kérdésben is leírtam, értelmes vita folyt, amit ők is megköszöntek távozásukkor!

2016. márc. 20. 18:23
 4/25 anonim ***** válasza:
87%
Akkor meg nem értem. Nálam 30 másodpercnél többet nem töltenek az ajtóm előtt, így nincs is rájuk gondom, nem hogy egy órát elpocsékoljak rájuk az életemből.
2016. márc. 20. 18:31
 5/25 anonim ***** válasza:
8%

Most vagy bennem van a hiba, vagy te nem tudsz ( nem akarsz) érthetően fogalmazni.

Nyilván vagy egy "menetrendjük", hogy aznap kikhez, vagy hány emberhez kell elmenniük. Egy tanár sem fogja megduplázni az órát, ha neked a 44. percben jut eszedbe feltenni egy kérdést kémiából, a pszichiáter is elköszön az előírt terápiás idő végén.

Még ateista ésszel is találok benne logikát. Egy óra alatt felmerül annyi kérdés/ válasz, aminek a befogadására/ megértésére időt kell hagyni.

" (pedig én még órákig tudtam volna folytatni). "

És akkor most azt kérdeznéd,hogy miért mentek el 2 óra múlva, vagy 3 óra múlva?

"megint csak" "szokás szerint"

Vagyis nem először voltak nálad.

A kérdésed alapján azért ezt a "értelmes, kulturált, kétoldalú eszmecserét" picit kétkedve fogadom.

"hiszen az oda látogatók 99%-a azért megy, mert hívő, nem pedig azért, hogy kompromittáló kérdéseket tegyen fel"

A legbeszédesebb mondatod!

Látatlanban is csodálom őket, hogy képesek voltak egy óráig állni a "kompromittáló" ( lefordítom magyarra: a vallásukat gyalázó, kötekedő, okoskodó) kérdéseidet.

2016. márc. 20. 19:12
 6/25 anonim ***** válasza:
92%
Nálam át sem jutnak a küszöbön. Egyébként meg azért menekülnek, mert túl felkészült lettél :-) Az olyanokat szeretik, mint én akinek meg kell menteni a lelkét, mert tudatlan és naív.
2016. márc. 20. 19:15
 7/25 anonim ***** válasza:

Ki van ez találva.

Szabott idejük van - pont azért, hogy a túl okos emberek nem menjenek el hozzájuk. Nem valók azok oda, csak zavart okoznának.

2016. márc. 20. 19:22
 8/25 A kérdező kommentje:

"Most vagy bennem van a hiba"

Benned.

"Nyilván vagy egy "menetrendjük", hogy aznap kikhez, vagy hány emberhez kell elmenniük."

Igaz, legközelebb úgy kezdem, hogy hány órát érnek rá :) Nem tudom, miféle menetrend lehet ez, van egy címjegyzékük, vagy mire gondolsz? Meglepődnék, ha én bármi ilyesmiben szerepelnék, teljesen maguktól jönnek, sohasem hívtam őket.

"Egy óra alatt felmerül annyi kérdés/ válasz, aminek a befogadására/ megértésére időt kell hagyni."

Mivel ők jönnek tanítani, és teljesen maguktól teszik ezt, az én kérdéseim csak az ő kijelentéseikre keletkező reakciók. Tehát ők indukálják a kérdések mennyiségét, nem én határozom meg alapvetően, hogy mi lesz a téma. Ha valamit tévesnek érzek abból, amit elmondanak, arra reflektálok, ez így működik.

"És akkor most azt kérdeznéd,hogy miért mentek el 2 óra múlva, vagy 3 óra múlva?"

Egy három órás beszélgetéssel már elégedett lennék :)

"Vagyis nem először voltak nálad."

Nem, ez úgy a 4-5. alkalom lehet. De jöhetnek még, szeretettel várom eltévedt testvéreimet.

"A kérdésed alapján azért ezt a "értelmes, kulturált, kétoldalú eszmecserét" picit kétkedve fogadom."

Megértem, hogy magadból indultál ki, semmi probléma, de ne gondold, hogy mindenki úgy működik, mint Te, kedves "felvilágosult" "ateista" barátom.

"A legbeszédesebb mondatod!"

Igen, és? Azért kellene mennem, hogy bólogassak, mint a többiek, vagy mire gondoltál?

"Látatlanban is csodálom őket, hogy képesek voltak egy óráig állni a "kompromittáló" (lefordítom magyarra: a vallásukat gyalázó, kötekedő, okoskodó) kérdéseidet."

Tévedésben élsz, a kompromittálás nem feltétlen értelmetlen gyalázkodást és kötekedést jelent.

Ha kiderül, hogy hamis Istenben hisznek, akkor az szerinted nem "kompromittáló" a vallásukra nézve? Nyilván árt Jehova jó hírének, ha kiderül, hogy ő csak Istennek adja ki magát, valójában nem Isten. Minden le van írva a Bibliában, csak el kell olvasni.

Képzeld ez volt az első mondatom hozzájuk, nem árultam zsákbamacskát. És nem vették zokon, értelmes beszélgetés zajlott. Elmondtam, hogy miért gondolom így. Bizonyítékokkal, logikus érvekkel alátámasztva. NEM gyalázkodva.

2016. márc. 20. 19:35
 9/25 anonim ***** válasza:
81%

"miféle menetrend lehet ez, van egy címjegyzékük, vagy mire gondolsz?"

Na mégis, mit gondoltál?

Pontosan ez a helyzet. Be vagy (voltál) jelölve, mint potenciális téríthető hívő.

Miután rájöttek, hogy téged nem lehet így behálózni, mert túl sokat gondolkodsz - azonnal távozniuk kellett (ez is kötelező nekik), nehogy ők is elkezdjenek önállóan gondolkodni.

2016. márc. 20. 19:39
 10/25 A kérdező kommentje:

"Pontosan ez a helyzet. Be vagy (voltál) jelölve, mint potenciális téríthető hívő.

Miután rájöttek, hogy téged nem lehet így behálózni, mert túl sokat gondolkodsz - azonnal távozniuk kellett (ez is kötelező nekik), nehogy ők is elkezdjenek önállóan gondolkodni."

Értem, akkor legközelebb azzal kezdem, hogy mennyi idejük van beszélgetni :) Ma is tanultam valami újat.

2016. márc. 20. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!