Miért van az, hogy ha kijönnek hozzám a Jehova Tanúi, akkor kb 1 órás beszélgetés (értelmes, kulturált, kétoldalú eszmecseréről van szó) után hirtelen menniük kell?
Ma voltak nálam a Jehova Tanúi és gondoltam egyeztetem velük a vallási kérdéseimet, de sajnos megint csak falakba ütköztem, nem kaptam egyenes válaszokat (pedig immáron elég alaposan felkészültem a Bibliából, hogy érdemi vita is történhessen), a kényes témáknál szokás szerint próbáltak terelni és elbeszélni a lényeg mellett, illetve az érvelés megszakadt, mivel hirtelen menniük kellett (pedig én még órákig tudtam volna folytatni).
A Jehova Tanúi netán a mennyiségre mennek, nem a minőségre?
Egy "megmentett" lélek már nem is számít igazán, ha kicsit többet kell "vesződni" érte? Vagy a lakásokra ellátogató Tanúknak nem is a térítés a feladata, csak a cédula osztogatás?
Mi értelme van a cédulákon szereplő összejövetelekre ellátogatni, hiszen az oda látogatók 99%-a azért megy, mert hívő, nem pedig azért, hogy kompromittáló kérdéseket tegyen fel? Ha odamennék, én rendbontónak számítanék és provokációnak vennék. Mi értelme végighallgatnom egy ilyen előadást, ha meggyőződésem, hogy a mondandójuk több sebből vérzik és nem szólhatok közbe, hogy ezt a tudtukra is adhassam?
Eleve az "értelmes, kulturált eszmecsere" hamis náluk.
1. értelmes: NEM, mivel kottából dolgoznak, minden kérdésre van náluk egy kidolgozott válasz (amit nem ők dolgoztak ki, hanem csakis a vezetők tehetnek ilyet). Ha valamire nincs - na, ott kezdődnek a gondok. Akkor jön a terelés és a mellébeszélés. Gondolkodni - önállóan - nem nagyon fognak.
A céljuk viszont az, hogy ők maguk nagyon értelmesnek tűnjenek, mert ez is hat a náluk butább emberekre.
2. kulturált: addig, amíg fölényben érzik magukat (megint csak, amíg náluk butább, de jóindulatú emberekkel beszélgetnek). Ha valami nem úgy alakul, ahogy elképzelték, sokuknál nagyon hamar elszakad a cérna.
3. eszemeCSERE: na, ez náluk képtelenség. Szigorúan tilos nekik bármit is elfogadni tőled. Ha errefelé kanyarodnának a dolgok, akkor sürgősen távozniuk kell!
"1. értelmes: NEM, mivel kottából dolgoznak, minden kérdésre van náluk egy kidolgozott válasz"
Ez TÉNY. De lerövidítettem a dolgot, mert előre tudtam a válaszukat és a zsákutcába tereltem őket. Ezután részükről is csak a terelés maradt, de az is zsákutca vezetett számukra.
"2. kulturált: addig, amíg fölényben érzik magukat"
Egyszer sem találkoztam olyan Tanúval, aki ne viselkedett volna végig kulturáltan.
"3. eszemeCSERE: na, ez náluk képtelenség"
Lehetséges, de "addig jár a korsó a kútra..." :)
"Egyszer sem találkoztam olyan Tanúval, aki ne viselkedett volna végig kulturáltan."
Szerencséd volt velük.
Itt még talán van egy kis szabadságuk nekik, mivel nincs előírva, hogy bunkók legyenek... az egyéni szintjüktől függ, hogy milyen viselkedésre képesek.
Az viszont biztos, hogy a náluk butábbakat keresik, mivel csak rájuk tudnak hatni. Ez viszont egy idő után már visszaüt: ha már csak buták vannak ott, úgy ők elég nehezen találnak még őnáluk is butábbakat.
Na, akkor keresnek olyat, akit valamilyen sorscsapás ért.
Vidiripi
"Ma voltak nálam a Jehova Tanúi és gondoltam egyeztetem velük a vallási kérdéseimet, de sajnos megint csak falakba ütköztem, nem kaptam egyenes válaszokat..."
Hihetetlen! Nem kaptál egyenes válaszokat? (ironizáltam)
Nekem ugyan ez a tapasztalatom! Főleg itt az oldalon. A legtöbb tanú az valóban annyira eltér a feltett kérdéstől hogy az elképesztő. Persze azért van kivétel csak az ritka.
"...a kényes témáknál szokás szerint próbáltak terelni és elbeszélni a lényeg mellett, illetve az érvelés megszakadt, mivel hirtelen menniük kellett..."
Javaslat! Kezd a kényes témával a beszélgetést!
Egyébként mik a kényes témák?
"A Jehova Tanúi netán a mennyiségre mennek, nem a minőségre?"
A tanúk többsége az óraszámra megy! Óraszám: Azt jelenti hogy le kell adni hogy mennyi időt töltöttek prédikálással. A kongresszusokon elmondják hogy kis hazánkban és világszerte a tanúk mennyi időt töltöttek ezzel. S ez buzdítólag hat a tanúkra. (állítólag)
De mint itt is minden esetben lehetnek kivételek!
"Egy "megmentett" lélek már nem is számít igazán, ha kicsit többet kell "vesződni" érte? Vagy a lakásokra ellátogató Tanúknak nem is a térítés a feladata, csak a cédula osztogatás?"
Természetesen a "térítés" a feladatuk! De az óraszám legalább ilyen fontos hanem fontosabb! Mert az óraszámok alapján lehet kategorizálni a tagokat. Kisegítő úttörők, általános úttörők, különleges úttörők, misszionáriusok! Az óraszám alapján kerülnek besorolásra. Havi elszámolás van!
"Mi értelme van a cédulákon szereplő összejövetelekre ellátogatni, hiszen az oda látogatók 99%-a azért megy, mert hívő, nem pedig azért, hogy kompromittáló kérdéseket tegyen fel?"
Tehát te csak azért mennél el egy összejövetelre hogy kompromittáló kérdéseket tegyél fel?
Egyébként azért hogy megkapják a szellemi táplálékot. Na meg ápolják a közösség tagjaival a kapcsolatot. S természetesen azért hogy tanítva legyenek!
"Ha odamennék, én rendbontónak számítanék és provokációnak vennék. Mi értelme végighallgatnom egy ilyen előadást, ha meggyőződésem, hogy a mondandójuk több sebből vérzik és nem szólhatok közbe, hogy ezt a tudtukra is adhassam?"
Menj oda és hivatkozz az ApCsel 17:2-3-ra!
Ha érzel magadban annyi elszántságot akkor megteheted. De gyorsan eljön majd az a pillanat amikor már nem látnak szívesen. Vagy ott helyben felhíják a figyelmedet hogy a viselkedésed nem elfogadható. Pedig te értelmes, kultúrált, kétoldali eszmecserére vágysz! :)
""Most vagy bennem van a hiba"
Benned."
Akkor ennyit erről.
"1. értelmes: NEM, mivel kottából dolgoznak, minden kérdésre van náluk egy kidolgozott válasz (amit nem ők dolgoztak ki, hanem csakis a vezetők tehetnek ilyet)."
És ez szerinted melyik vallásnál van másképp?
Ilyet sem olvastam meg !
A Jehovistak olyanok a nyugati vilagban mint a " human crazy glue " mint valami pillanatragaszto ami emberbol van
Ha megtalalnak es ha bengeded oket a hazadba soha el nem akarnak menni csak tukmaljak a vallasukat amig ki nem dobod oket.
Masnap megint ott vannak.
A kerdezo meg behivta oket, es addig-addig mondta a magaet amig a jehovistak mentek el onnan !! Wow !
Ezt be kellene kuldeni a Guiness Book of Records-hoz .
Le a kalappal kedves kerdezo !
"Javaslat! Kezd a kényes témával a beszélgetést!"
Így történt: "Jehova nem Isten". És ezt szépen kifejtettem nekik, ezzel kezdtem. Ez a legkényesebb téma, amit el tudok képzelni számukra.
"Tehát te csak azért mennél el egy összejövetelre hogy kompromittáló kérdéseket tegyél fel?"
Persze, mi másért?
"Ha érzel magadban annyi elszántságot akkor megteheted."
Lenne bármi értelme is?
"A kerdezo meg behivta oket, es addig-addig mondta a magaet amig a jehovistak mentek el onnan !! Wow !"
Igen, de ezt már 4-5 alkalommal eljátszottuk az évek során, csak most igen rövidre sikerült, nem volt kielégítő. A végén megköszönték a beszélgetést és levontuk a konklúziót, hogy értelmetlen volt :)
De szívesen látom őket máskor is, üdítő élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!