Nagyából milyen kérdéseket, témákat lehet feszegetni a valláskategória kategóriában?
Pedig tényleg csak annyi a kulcs, hogy ne legyél bunkó.
A másik lényeges dolog, hogy ha valamit megcáfolsz, akkor ismered, hogy mi az. Ne pedig a saját kitalációd húzd rá a hívekre és állítsd be őket hülyének.
Ha valamiben nem vagy biztos, inkább kérdésként rakd fel és ne úgy, hogy na most megmondtam a tutit, úgy hogy válaszok sem kellenek már.
Engem a direkt félremagyarázás zavar. Amikor valaki leír tökéletesen és érthetően egy választ és a vitapartner látványosan direkt nem érti és állítja be a válaszolót ostobának.
Azon már csak röhögök, amikor valaki szerint a hívők elmaradott, középkori lények. :)
Azon is szoktam, amikor azt állítják, hogy én hívőként nem részesedhetnék az orvostudományból vagy technikából. Ilyenkor látszik, hogy mennyire nem is ismerik a kereszténységet.
Az viszont inkább szomorúvá tesz, amikor úgy írnak a Bibliáról, hogy sose olvasták. Mert tagadni csak azt szabadna, amit megismert az ember. Nem?
Első négy remekül leírta.
1. Ne legyél bunkó
2. Csak olyat kritizálj, amit ismersz (pl. Biblia)
3. Ha a kérdés, amit fel akarsz tenni, már fel lett téve az utolsó 50 kérdésben, akkor ne tedd fel újra.
4. Ne értetlenkedj szándékosan.
5. Csak olyan kérdést tegyél fel, melyre valóban érdekel a válasz, és legyél képes befogadni azokat.
Ha ilyen vitapartner lennél, várjuk a kérdéseidet!
Igen, az elég zavaró, ha egy kérdésről ötven oldalon keresztül vitatkoztunk, aztán mindig jön valaki és újra meg újra felteszi a már százszor kivesézett kérdést.
Persze az is gáz, ha valaki soha nem olvasta a Bibliát és úgy formál véleményt.
De legalább annyira zavaró az, amikor bizonyos vallásos emberek tudományos elméleteket vonnak kétségbe, úgy, hogy még az általános iskolai szintet sem üti meg a tudományos képzettségük.
Az álatalánosítás is sértő, bár én elég képmutatónak érzem válaszom válasza ezen való siránkozását, ő mindig mindenre azt írja, hogy mi nem ismerjük a Bibliát, ne szóljunk bele meg ilyeneket. Mintha ez nem lenne általánosítás. Néhány nappal ezelőtt nekem is csak ennyit vetett oda, pedig én olvastam a Bibliát, de ugye, ha nincsnek érvek mindkét oldalon előjönnek az előítéletek.
Itt van vallás és valláskritikai rész is.
Az elsőben értelemszerűen a vallási kérdésekről lehet beszélgetni (pl, hogyan imádkozz, mit kell érteni az egyes tételek alatt) - a másodikban pedig a vallás ellentmondásairól, tévedéseiről, stb.
Nem illik keverni a kettőt.
Amúgy bármilyen normális kérdést fel lehet tenni, csak jól válaszd meg a kategóriát.
Vidiripi
http://www.gyakorikerdesek.hu/help
Ha elolvasod a link alatti szöveget akkor sok kérdésedre választ kapsz.
Persze vannak íratlan szabályok is.
Szerintem az oldal szabályzata magában foglalja a lényeget.
Más részről meg ez olyan dolog,hogy lehet,hogy valaki nem kötözködik,nem ír csúnya szavakat stb..csak feltesz egy elgondolkodtató kérdést,és egy-két túlbuzgóbb vallásos rögtön neki esik,hogy provokál,mert nem bírják elviselni magát a kérdést.(saját tapasztalat is)
Szóval lehetetlen mindenkinek megfelelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!