Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kik fogyaszthatnak a jelképekből?

Kik fogyaszthatnak a jelképekből?

Figyelt kérdés

Jehova Tanúi úgy hiszik, hogy az Úr vacsorájának emlékünnepén nem fogyaszthat minden hívő a kenyérből és a borból.

" Azok, akik tagjai ennek az új szövetségnek, fogyasztanak az emlékünnepen használt jelképekből. De nem fogyaszt belőle minden keresztény, csak azok, akiket Isten különleges módon hívott el (Héberek 9:15; Lukács 22:20)"

Ezzel szemben Jézus így beszél:

János 6:

53 Jézus így szólt hozzájuk: Bizony, bizony, mondom nektek: ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok a vérét, nincsen élet tibennetek.

54 Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon.

55 Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital.

Én úgy látom, hogy a jelképek arra szolgálnak, hogy emlékeztessenek minket arra, amit Jézus itt a János evangéliumában mondott.

2016. febr. 29. 21:27
1 2 3 4 5
 41/43 A kérdező kommentje:

Kedves 35%-os, ajánlanám figyelmedbe Sefatias meglátását a témával kapcsolatban. Bár ő a ti szemetekben hitehagyott, és nem látom akadályát, hogy megvizsgáld az érem másik oldalát is.

[link]

2016. márc. 10. 11:50
 42/43 A kérdező kommentje:
Bocsánat, nem "és" hanem én.
2016. márc. 10. 11:50
 43/43 anonim ***** válasza:
Na jó itt én végeztem! Szép napot!!!!!!!!!
2016. márc. 10. 15:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!