Kik fogyaszthatnak a jelképekből?
Jehova Tanúi úgy hiszik, hogy az Úr vacsorájának emlékünnepén nem fogyaszthat minden hívő a kenyérből és a borból.
" Azok, akik tagjai ennek az új szövetségnek, fogyasztanak az emlékünnepen használt jelképekből. De nem fogyaszt belőle minden keresztény, csak azok, akiket Isten különleges módon hívott el (Héberek 9:15; Lukács 22:20)"
Ezzel szemben Jézus így beszél:
János 6:
53 Jézus így szólt hozzájuk: Bizony, bizony, mondom nektek: ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok a vérét, nincsen élet tibennetek.
54 Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon.
55 Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital.
Én úgy látom, hogy a jelképek arra szolgálnak, hogy emlékeztessenek minket arra, amit Jézus itt a János evangéliumában mondott.
"A Biblia igazi értelme ebben az, hogy nem szószerint eszik Jézus testét hanem jelképek, mert a testét a kovásztalan kenyér a a pohár (bor) a vérét JELENTI,"
Jó reggelt! Mindenki tudja!
A kérdésre pedig még most sem feleltél! Azért, mert Mária nem vett rész az első ilyen alkalmon, még nem jelenti azt, hogy ne tette volna meg máskor. Egy ilyen érv nagyon kevés egy ilyen dolog eldöntéséhez.
Több kell ennél!
Igék kellenek, ami alapján nyugodtan kijelenhtetjük, hogy még az igaz Istenfélő és Krisztus követő emberek közül sem ehet és ihat a jelképekből bármelyik.
Nem fognak rá válaszolni két ok miatt:
nem tudják ezt alátámasztani a Bibliából. Ez csakis az ő tanításuk, nem pedig Jézusé.
Másrészt pedig mivel nincs válasz, inkább terelnek. Számomra nem világos, hogy ők ezt egyáltalán észreveszik e, előfordulhat, hogy már nem is látják, hogy mivé változtatta őket az őrtorony. Még egy értelmes válasz sem jött tőlük.
Ti meg sajnos, csak az 1Tim 1:4 szavai szerint, "csak kutatni való kérdésekkel szolgálnak" nekük a kérdéseitek, de ne figyeltek valójában.
Ha minket, csak az Őrtorony vezet akkor titeket mi mozgat? Filozófiák, melyekkel ti forgatjátok ki Isten szavát.
12-es-nek igazat tudok adni és dicséretet érdemel, mert úgy látom ésszerűen gondolkodik.
(egy Tanú)
Szóval akkor azt akarod ezzel mondani, hogy a vak hit sokkal jobb, mint a biblikusan megalapozott?
Ez az amit az őrtorony szeret? A "ne kérdezz csak hidj" féle hozáállás?
És még ezt a Bibliából is szeretnétek alátámasztani?
Csak egy vers neked kedves utolsó tanú:
Tesszalonika 5:21
"Vizsgáljatok felül mindent, a jót tartsátok meg."
És illene már válaszolni is kedves tanúk, mert tudom hogy figyelitek a történteket.
Dehogyis akarom a vak hitet mondani, de azt igenis, hogy a Biblián belül is lehet, sőt dúl, az, hogy félreértenek sok írásszöveget. Idézhetek én itt akármit is a Bibliából, ellentvetéssel találkozik (mert nemcsak az idézetekből lehet kiolvasni, hanem "ésszerű következtetésből is, vagyis csak utal rá").
De a legjobban ez fejezi ki, hogy ki ehet és ki nem:1Kor 11:27-29 Következésképpen, aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr poharát, vétkes lesz az Úr testét és vérét illetően. 28 Az ember először is tartson önvizsgálatot, hogy alkalmas-e rá, és úgy egyen a kenyérből és igyon a pohárból. 29 Mert aki eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik önmaga ellen, ha nem látja tisztán a testet.
És az úrvacsorára való hivatkozás Jézus részéről, a Máté 26:fejezetében van leírva.
És ki az aki méltó arra, hogy egyen a kenyérből és igyon a pohárból?
1Kor:
26 Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, amíg eljövend.
27 Azért aki méltatlanul eszi e kenyeret, vagy issza az Úrnak poharát, vétkezik az Úr teste és vére ellen.
28 Próbálja meg azért az ember magát, és úgy egyék abból a kenyérből, és úgy igyék abból a pohárból,
29 Mert aki méltatlanul eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik magának, mivelhogy nem becsüli meg az Úrnak testét.
30 Ezért van ti köztetek sok erőtlen és beteg, és alusznak sokan.
31 Mert ha mi ítélnők magunkat, nem ítéltetnénk el.
32 De mikor ítéltetünk, az Úrtól taníttatunk, hogy a világgal együtt el ne kárhoztassunk.
33 Azért atyámfiai, mikor egybegyűltök az evésre, egymást megvárjátok.
34 Ha pedig valaki éhezik, otthon egyék, hogy ítéletre ne gyűljetek egybe. A többire nézve, majd ha hozzátok megyek, rendelkezem.
Számomra ebből nem az derül ki, hogy van egy különlegesen elhívott emberi csoport, és csak azok a méltóak az emlékjegyek fogyasztására.
"Próbálja meg azért az ember magát, és úgy egyék abból a kenyérből, és úgy igyék abból a pohárból"
A tanúk között az égi reménységűek hogyan próbálják meg magukat?
Luk:22
" 19 És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nekik, mondván: Ez az én testem, mely ti értetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.
20 Hasonlóképpen a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely ti értetek kiontatik."
Itt hol van az, amiről beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!