Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kik fogyaszthatnak a jelképekből?

Kik fogyaszthatnak a jelképekből?

Figyelt kérdés

Jehova Tanúi úgy hiszik, hogy az Úr vacsorájának emlékünnepén nem fogyaszthat minden hívő a kenyérből és a borból.

" Azok, akik tagjai ennek az új szövetségnek, fogyasztanak az emlékünnepen használt jelképekből. De nem fogyaszt belőle minden keresztény, csak azok, akiket Isten különleges módon hívott el (Héberek 9:15; Lukács 22:20)"

Ezzel szemben Jézus így beszél:

János 6:

53 Jézus így szólt hozzájuk: Bizony, bizony, mondom nektek: ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok a vérét, nincsen élet tibennetek.

54 Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon.

55 Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital.

Én úgy látom, hogy a jelképek arra szolgálnak, hogy emlékeztessenek minket arra, amit Jézus itt a János evangéliumában mondott.

2016. febr. 29. 21:27
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Jézus új szövetséget kötött Isten és az emberiség között. E szövetség lényege, hogy Jézus Krisztus, a Messiás kereszthalálával megváltotta az emberiséget a bűntől, ezért aki hisz benne és követi az Ő tanításait, annak megadatik az örök élet.

E szövetség mindenkinél érvénybe lép. A feltétele a bűnbánat, a bűnből való megtérés, és a hit az Atya Istenben és az Ő Fiában a Krisztusban!

2016. márc. 4. 20:10
 32/43 anonim ***** válasza:

"...és hozzájuk csatlakozék azon a napon mintegy háromezer lélek.

És foglalatosok valának az apostolok tudományában és a közösségben, a kenyérnek megtörésében és a könyörgésekben."

(Csel.2:41-42)

Mond csak t.tanú itt mit nem lehet annyira megérteni, hogy az őrtorony magyarázata kelljen hozzá?

Itt a fenti igében egyetlen nap alatt 3000 ember veszi fel a keresztséget és töri a kenyeret és imádkozik.

De ha folytatom az igét akkor még többet megtudhatsz az őrtorony hazug segítsége nélkül;

(ApCsel 2:46)

"És minden nap egyakarattal kitartva a templomban, és megtörve házanként a kenyeret, részesednek vala eledelben örömmel és tiszta szívvel.

Dícsérve az Istent, és az egész nép előtt kedvességet találva. Az Úr pedig minden napon szaporítja vala a gyülekezetet az idvezülőkkel."

Nagyon sajnálom, hogy tiltják tőletek a Krisztushoz való közeledést, de mégjobban sajnálom azt, hogy el utasítjátok magatoktól az Úr Jézus kegyelmét.

2016. márc. 5. 02:25
 33/43 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: Ügyesen megfogalmaztad, ez is része.

De kihagytál valamit (és ha ezt megértetted és elfogadod!), jöhet a kérdésedre a VÁLASZ, ha nem nincs miről tovább beszélgetni: Az új szövetség része még az is, hogy Jézus Krisztus és Jehova Isten, ’az Atyja Szövetséget KÖTÖTTEK EGYMÁS KÖZÖTT, egy királyságra és Jézus meg a KIVÁLASZTOTT TANÍTVÁNYAIVAL (apostolaival), hogy TRÓNOKON ÜLJENEK’ a mennyben (egekben) a föld felett, mint „KIRÁLYI PAPSÁG”, (akiknek az össz-száma: 144000 Jel 7:4; 14:1-5) Luk 22:28-30; 1Pét 2:9; Jel 3:21; 5:10.

32-esnek: nézd meg ezt, nem Jehova Tanúi írták nem minden kenyértörés ÚRVACSORA, amit említ a Biblia: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

És még ezt is: Jézus már az utolsó vacsora előtti étkezések során is „megtörte” a kenyeret, amikor szétosztotta DE BOR NEM VOLT. (Márk 6:41 Ekkor vette az ÖT KENYERET meg a két halat, FELTEKINTETT AZ ÉGRE, ÁLDÁST MONDOTT, MEGTÖRTE A KENYEREKET, ÉS KEZDTE A TANÍTVÁNYOKNAK ADNI azokat, hogy tegyék az emberek elé, majd elosztotta a két halat mindenkinek.; 8:6 Ekkor utasította a sokaságot, hogy telepedjenek le a földre, majd VETTE A HÉT KENYERET, HÁLÁT ADOTT, MEGTÖRTE, és kezdte a tanítványainak adni, hogy tegyék eléjük, ők pedig a sokaság elé tették.). A zsidók körében abban az időben fogyasztott kenyér más volt, mint a napjainkban megszokott. Aki enni akart abból, rendszerint letört vagy letépett egy darabot belőle.

2016. márc. 6. 10:33
 34/43 anonim ***** válasza:
Bocsánat rossz linket adtam meg a 32-nek - ez az: [link]
2016. márc. 6. 10:39
 35/43 anonim ***** válasza:
Miért erőltetitek? Nem kérnek Jézusból, nem akarnak Úrvacsorázni, maradnak a sötétségben, mert ők így döntöttek Azt hiszitek nincs ezen az oldalon elég információ ahhoz, hogy elég legyen? Nekik a szívük ilyen. Ha nem reagálnak a hívásra, akkor ti a fejetek tetejére is állhattok, hiába érveltek a Bibliával, maradnak a hazugságban.
2016. márc. 7. 13:37
 36/43 A kérdező kommentje:

"nem minden kenyértörés ÚRVACSORA,"

Akkor az említett versekben mikor 3000-ren törik meg a kenyeret, mire utal a vers? Sima étkezésre?

(ApCsel 2:46)

"És minden nap egyakarattal kitartva a templomban, és megtörve házanként a kenyeret, részesednek vala eledelben örömmel és tiszta szívvel.

Tehát itt is csak simán örültek hogy ettek?!

Olvassunk már egy kicsit.

1Kor 11:24 És hálákat adván, megtörte és ezt mondotta: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti értetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.

Tehát akkor csak a 144000-ért halt meg Jézus?

Óóó... akkor ránk nem szól az Újszövetség!

Bocsánat, húzzunk innen emberek. nincs itt semmi érdekes a miszámunkra.

2016. márc. 7. 16:17
 37/43 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: Így van étkezésre utal, de nem úrvcsorára. - 1Kor 11:34 Ha valaki éhes, otthon egyen, hogy ne ítéletre gyűljetek össze. A többi dolgot pedig elrendezem, mikor odaérkezem.

Az 1Kor 11.fejezetében kimondottan az Úrvacsoráról van szó, hiszen ebben a fejezetben bor is van.

Nem csak a 144000-ért halt meg, hanem mindenkiért, aki él az ő halálának értékével.

Az, hogy Jézus nem azért tsrtott úrvacsorát, mert az emberiségért meghalt, hanem a szövetségért, az egekben. Jézus csak az apotolokkal kötött szövetséget (pl. amikor bevezette, az anyjával Máriával nem kötötte és a többi, mondjuk a 3000-el vagy az 5000-el nem hangzik el ilyen é nem jó beleolvasni.) TEHÁT NEM KELL ELHÚZNUNK, csak helyesen kell látni az Írásokat.

2016. márc. 8. 17:56
 38/43 A kérdező kommentje:

Ok 35%-os látom meggyőződésed, hogy a dolog úgy van ahogyan hiszed, így nem kötekedem többé a hitedbe.

De lehetne egy észrevételem?

Valahogy az a dolog, hogy nálatok (tanúknál) csupán a "kiválasztottak" fogyasztanak a jelképekből, mintha nem arról szólna, hogy megemlékezzetek Krisztus halálának jelentőségéről. Vagyis helyesbítek, arról szól de mintha lenne egy mögöttes üzenete is.

Én úgy látom, hogy a hatalmi felsőbbséget tükrözi, ami a "kiválasztottak" kiváltsága az egyszerű tanúk fölött. Emlékezteti a tanúkat, hogy mennyire odaadóan kell hinniük és követniük a "hű és bölcs rabszolga" utasításait.

2016. márc. 8. 22:28
 39/43 anonim ***** válasza:

"Kérdezőnek: Így van étkezésre utal, de nem úrvcsorára. "

Ha ez így van, akkor a ti állítólagos kiválasztottaknak szóló részek is csak étkezést tartalmaznak. Ez a hazugságotok a Biblia tükrében nem áll meg. Persze ezt te nem látod, de remélem egyszer meg fogod.

2016. márc. 9. 07:16
 40/43 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: De arról van szó, hogy tiszteletteljesen megemlékezünk, mindannyian, akár 144000 tag égi reménységű,

akár földi reménységű.

Csakhogy a 144000 tag magához veszi az kenyeret és a bort, a többi pedig, csak jelen van mivel a jelenlétével fejezi ki mennyire értékeli, hogy Jézus meghalt érte is (persze a 144000-ről nem is beszélve, hiszen kettős módon fejezi ki, jelen is van és eszik is. Az üzenete olya nagy, hogy elmélkedünk, oda koncentrálunk, ahogy elhangzanak (az igék) Biblián alapuló előadáson, hogy Jézus hogyan tartotta meg ezt az eseményt.

Hatalmi felsőbbség nincs. A keresztényi életünkben nincs különbség 144000 tag és a többi között, mert ’egy nyáj vagyunk egy pásztorral.” Ján 10:16.

Az valóban úgy van, hogy a „hű és értelmes” rabszolgára tényleg hallgatunk, mert Ő adja ki nekünk és Jézus jelölte ki (a 144000-nek és a földi reménységűnek /a háziszolgáknak (Károli: „háznépének”/ a Biblián alapuló szellemi eledelt a kellő időben) Máté 24:45. De ez sem hatalmi szempontból történik, mert, mindnyájan testvérek vagyunk Máté 23:8-12.

39-es te hamar rossz következtetést vonsz le, mert úgy látszik mintha nem olvasnád el a kommenteket.

2016. márc. 9. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!