Kik fogyaszthatnak a jelképekből?
Jehova Tanúi úgy hiszik, hogy az Úr vacsorájának emlékünnepén nem fogyaszthat minden hívő a kenyérből és a borból.
" Azok, akik tagjai ennek az új szövetségnek, fogyasztanak az emlékünnepen használt jelképekből. De nem fogyaszt belőle minden keresztény, csak azok, akiket Isten különleges módon hívott el (Héberek 9:15; Lukács 22:20)"
Ezzel szemben Jézus így beszél:
János 6:
53 Jézus így szólt hozzájuk: Bizony, bizony, mondom nektek: ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok a vérét, nincsen élet tibennetek.
54 Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon.
55 Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital.
Én úgy látom, hogy a jelképek arra szolgálnak, hogy emlékeztessenek minket arra, amit Jézus itt a János evangéliumában mondott.
Mivel senki nem fogja elolvasni kiemelek egy részt:
Pál Apostolnak Korinthusbeliekhez írt első levele » 10. fejezet
"
21
Nem ihatjátok az Úr poharát és az ördögök poharát; nem lehettek az Úr asztalának és az ördögök asztalának részesei.
"
A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 6. fejezet
"
Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak.
"
A két íge párhuzamba hozható. Aki "szolgálja" Istent, az Úr asztalához tartozik.
Nem pedig csak az áldozhat, aki Isten követi.
De ha így volna akkor megint a katolikusok nyertek.
Vagy lehet mondani, hogy csak kiemelgetek részeket. Szerintem nem.
De nem fogyaszt belőle minden keresztény, csak azok, akiket Isten különleges módon hívott el.
én úgy tudom hogy a Jht-uk megtartják az úr vacsorát,de nem esznek és nem isznak abból,senki sem.
amit egyébként Jézus halálának a megemlékezésére tesznek.
s ha jól tudom ezt az egy ünnepet tartják meg.
a szabad keresztényeknél is tartanak úr vacsorát,de ott nem egy évben egyszer.
és ott sem mindenki vehet részt benne.
a feltétele a bemerítkezés.
a papok is adnak úr vacsorát,a templomban,de ott mindenki részt vehet benne.
véleményem szerint,mivel Jézus mondta hogy vegyétek és egyétek igyátok,ezt kell tennünk,hisz mindég azt kell tennünk amit ő mondott......
de ez csak az én véleményem.
Hogy lehet összeegyeztetni a kettőt: Jézus igazi teste és igzi vére evése ivása. Hol van Jézus igazi teste (hiszen élő), hogy egyétek és igazi vére, hogy igyátok? (Borzalmas, kannibalizmus - igazi vért inni (Csel 15:28,29).
(egy Tanú)
A ti állítólagos kiválasztottaitok hogy egyeztetik össze? Én össze tudom egyeztetni, mivel az a jelkép jelképezi Jézus értem hozott váltságát és minden hónapban vehetem magamhoz mintegy emléknek és döntésnek, hogy ő az én Uram.
Te hogy tudod összeegyeztetni, hogy csak ránézel és tovább adod? Mert nem ezt kérte.
"Hogy lehet összeegyeztetni a kettőt: Jézus igazi teste és igzi vére evése ivása. Hol van Jézus igazi teste (hiszen élő), hogy egyétek és igazi vére, hogy igyátok? (Borzalmas, kannibalizmus - igazi vért inni (Csel 15:28,29).
(egy Tanú)"
Ismét láthattunk egy cseles kitérőt a kérdés elől.
Köszönöm neked kedves 35%-os! Csak inkább koncentrálhattál volna a kérdésre. De maradt a jó öreg ködösítes. -_-"
Látom némelyek nem lássák a párhuzamokat.
Csak egyet had emeljek ki:
Máté 26:
26 Mikor pedig evének, vevé Jézus a kenyeret és hálákat adván, megtöré és adá a tanítványoknak, és monda: Vegyétek, egyétek; ez az én testem.
27 És vevén a poharat és hálákat adván, adá azoknak, ezt mondván: Igyatok ebből mindnyájan;
28 Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, amely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára.
János 6:
54 Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon.
55 Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital.
Hogy lehet összeegyeztetni a kettőt: Jézus igazi teste és igzi vére evése ivása. Hol van Jézus igazi teste (hiszen élő), hogy egyétek és igazi vére, hogy igyátok? (Borzalmas, kannibalizmus.
D,természetesen nem Jézust kezdték el élve enni és a vérét inni.
a kenyeret,és a poharat jelképesen adta nekik,és ezt cselekszik a keresztények is Jézus emlékezetére.
"Semmi "cseleles kitérőt" nem tettem."
Nem persze, csupán úgy teszel, mintha én arra céloznák, hogy kannibál módjára meg kell ennünk Jézus testét.
Neharagudj de gyerekes felfogásod van, ha ilyet jelentessz ki.
Szerintem olvasd át újra a kommenteket és aztán próbálj a kérdésre válaszolni.
Fogyaszthat minden igaz keresztény a jelképekből, vagy van kivétel? Ha van, akkor indokold meg a Bibliával alátámasztva.
19-es kérdezőnek: Mária Jézus anyja evett belőle, ha mindenkinek ennie kell? Miért nem vett részt Jézussal és a többi apostollal az Úr vacsoráján?
Az van írva, hogy "igazi test és igazi vér", hát akkor igazán enni kell az igazit, nem pedig a jelképest (bocs: ez jelenti) ezért nem gyerekes. A Biblia igazi értelme ebben az, hogy nem szószerint eszik Jézus testét hanem jelképek, mert a testét a kovásztalan kenyér a a pohár (bor) a vérét JELENTI, és amint mondtam Mária nem evett és ivott belőle.
(egy Tanú):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!