Igaz az, hogy a buddhisták nem fogyaszthatnak alkoholt?
Figyelt kérdés
2009. aug. 3. 14:15
2/4 anonim válasza:
jó hát csak annyira amennyire a katolikusok nem szexelhetnek házasság előtt és nem lehetnek melegek
hahahahahsahahahahhahaaaaaaaaaaaa
3/4 anonim válasza:
Én nem tudok róla, vagy legalábbis nem olvastam ezt, csak annyit meditálnak úgy is, hogy felesleges inni mellette, ha a fél napját testen kívül tölti.
4/4 anonim válasza:
Én theravada buddhista vagyok, szóval most arról írok.
A világi embereknek öt szabályt "kell" betartani, ebben az ötben benne van a tudatmódosító szerek fogyasztásától való tartózkodás is. Mivel a buddhizmusban az éberség fejlesztése van az előtérben, ezért logikus, hogy nem romboljuk le ezt alkoholokkal, drogokkal.
(Meditáció közben pedig nem vagy testen kívül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!