Buddhisták, szerintetek hogy nézz ki a Nirvana?
Figyelt kérdés
2011. júl. 3. 22:43
1/9 anonim válasza:
Bár nem vagyok buddhista, de azt tudom, hogy a Nirvána nem hely, hanem állapot...
3/9 anonim válasza:
4/9 anonim válasza:
Előző: ez most tudod, hogy mi? vagy ez csak irónia? Vagy egy metafora v. hasonlat?
5/9 anonim válasza:
fizikai megjelenés mentesség, ahol csak az elme van anyagi tapasztalat nélkül...tehát sem hang, sem kép, sem szag, sem íz, sem tapintat...csak a tiszta tudás.
szóval nem néz ki sehogy, mert fizikailag nem lehet leírni. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
6/9 anonim válasza:
indigókék,és nagyon megnyugtató.semmi sem számít,nincs aggódás,csak az adott pillanat.legalábbis nekem ilyen volt álmomban.:-)
7/9 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM LastOne.Left nek a választ
2011. júl. 6. 13:59
8/9 A kérdező kommentje:
és a többieknek is :-))
2011. júl. 6. 13:59
9/9 feketepeter válasza:
A nirvána nem tapasztalat, ezért ha valamely tapasztalatodra hiszed azt, hogy az nirvána, akkor biztosan tévedsz.
A misztifikálás ellen kétféle dolgot szoktam mondani. Az egyik az, hogy a nirvána egyszerűen a szenvedés megszűnése. A másik az, hogy a nirvána egyszerűen a tudat nyugalma. Az egyik kicsit filozofikusabb, a másik kicsit gyakorlatiasabb megközelítés.
Visszakérdeznék. Szerinted hogy néz ki a szenvedés megszűnése? Vagy hogy néz ki a tudat nyugalma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!