Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért agresszívek és erőszakos...

Miért agresszívek és erőszakosak a vallásos emberek?

Figyelt kérdés

Valamit nem értek: a vallásos emberek azt állítják, hogy megértők és jóindulatúak minden embertársukkal szemben, a vallástól függetlenül. És, hogy rendkívül tisztességesek, mert hogy - erre nevelték őket, és erre nevelik ők is a gyermekeiket.

Ehhez képest:

- ha valakinek azt mondom, hogy saját véleményem, meggyőződésem szerint, az Isten nem létezik, de tiszteletben tartom azt, hogy ő másképpen gondolkodik, vajon mi történik?

Agresszíven reagál, kötekedik, sérteget, erőlteti a saját álláspontját, közli velem, hogy tudatlan vagyok, stb.

Nem értem, miért akarják erőszakosan rám erőltetni a saját meggyőződésüket, ha én nem akarom erőltetni senkire a sajátomat?

És még valami: dolgoztam már vallásos, és nem vallásos emberekkel is.

A tapasztalataim: átlagban véve, a vallásos emberek sokkal anyagiasabbak voltak. Sokkal több esetben, anyagi érdekből, pont az "Istentisztelő" emberek próbáltak valamiben félrevezetni, átverni.

A gyermekem, amikor még iskolába járt, nem járt hittan órákra. Ő egy nagyon békés természetű, tiszta szívű, jól nevelt, kiválóan tanuló, segítőkész gyermek volt. (Most is nagyon rendes)

Ennek ellenére, azok az osztálytársai, akik a hittanra jártak, gyakran szemétkedtek vele, bántották, pogánynak nevezték, és volt, aki fizikailag is bántalmazta.

Megjegyzem, hogy a véleményem a vallásos emberekről - nem egyedi eset alapján, hanem 52 évnyi tapasztalat alapján alakult ki!

2016. febr. 28. 13:30
1 2 3 4
 31/32 anonim válasza:
0%

Emberek!

Miért ítélünk el egy vallást az emberek alapján.

A vallásos emberek is emberek. A papok is emberek. Az emberek pedig hibáznak. Van aki többet van aki kevesebbet. A vallásos emberek is ugyan abban a média által erősen befolyásolt világban élnek mint bárki más, a média pedig nem feltétlenül segít a vallásos embereknek a jó úton maradni. Ez pedig, hogy a papok is mennyit hazudnak. Honnan tudod? Én ha nem vallásos családban nőttem volna fel akkor is biztos lennék benne, hogy van Isten. Ha a világ keletkezését tekintjük az anyag 1 másodperc törtrésze alatt robbant be az idővel együtt. Mennyi esélye van annak, hogy a Föld és az egész világunk pont úgy tudjon kialakulni, hogy az nekünk pont optimális legyen. És a bibliai jövendölések is mind beteljesedtek. Az egyház 2000 éve úgy búcsúztatja a halottakat, hogy az örök világosság fényeskedjék neki. És milyen meglepő, akiket újraélesztenek egytől egy arról számoltak be, hogy fényességet láttak. Pedig csak pár évtizede tudunk újraéleszteni.

Véleményem szerint mindenki hisz Istenben mindenki tudja, hogy van, de inkább bebeszélni magának, hogy nincs, hogy szabadon bűnözhessen.

2016. szept. 18. 18:08
 32/32 anonim válasza:
A vallásos emberek szektás hülyék. Fanatikusok.
2022. dec. 13. 07:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!