Ha valaki nem hisz Istenben, a teremtésbe, a mennyben akkor, hogy kerülne a pokolba ha szerinte az sem létezik?
A pokol egy jelképes hely. A jelenések könyve tele van jelképekkel. A jelképek nem valós dolgok. Amikor Jézus a pokolról beszélt, az egy példázat része volt. A példázat, pedig inkább tanúság jellegű, nem pedig valósághű.
Ha a menyország valós, de nem fizikai, akkor a pokol is valós, de NEM FIZIKAI.
A pokol az emberiség közös sírja.
Héjj,egy szóval sem mondat,mhogy én vagyok az aki nem hisz.
Csak feltettem a kérdést.
"Tényleg? És akkor a bűnösök hova kerülnek? Ugyanoda ahova a jók?"
15:08-nak írtam nem a kérdezőnek
A bűnösök oda kerülnek valóban ahová a jók. Mivel mindenki meghal egyszer, a sírgödörbe kerülünk, tehát mindegy, hogy jók, vagy rosszak vagyunk-e, előbb-utóbb meghalunk.
Ami a spirituális részét illeti a kérdésednek:
Isten, mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy megváltozzon még életében. Meg kell Őt ismerni a Bibliából, hallgatni rá, és ez biztos változást eredményez az életében. Például: sok olyan ember van, aki korábban bűnös életet élt, de megismerte a Bibliából Istent, Isten gondolkodásához igazította a sajátját, és megváltozott (ezt most szó szerinti bűnökre értem, nem, pedig az Ádámtól és Évától örökölt tökéletlenségre(bűn), melynek következménye a halál és a betegség).
Ha nincs pokol és mennyország, akkor a bibliai fenyegetésnek nincs semmi értelme miszerint pokolra jutsz, ha ezt vagy azt teszed. Sőt az egész Bibliának nem lenne értelme, hiszen minek a törvény, ha úgysem kell betartanod. Ha nincs börtön, akkor nem kell törvény sem. Egyáltalán olvasta az a Bibliát, aki ilyet állít?
Mostmár idegesít. Honnan vette bárki is azt, hogy a pokol egy közös sír?
És egyvalamit még kérdeznék azoktól, akik szerint a pokol egy közös sír. Miért írja a Biblia a pokolról a következőket:
Az olthatatlan tűz helye
sírás és fogcsikorgatás
a tűzzel és kénnel égő tó helye
a pusztulás és halál helye
a gyötrelem helye
"És a pokolban felemelte az ô szemeit, kínokban lévén, és látta Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében. És ô kiáltván monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ô ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban. Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted, a te életedben, hasonlóképpen Lázár is az ô bajait: most pedig ez vigasztaltatik, te pedig gyötrettetel" .Lukács 16,23-25
Igen ez pont úgy néz ki, mint egy közös sír.
"Tágas az a kapu, és széles az az út, amely a veszedelemre visz." (Mt 7,13).
"Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz." (Mt 7,14).
Ha ugyanoda tartunk, akkor miért 2 úton?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!