Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valaki nem hisz Istenben,...

Ha valaki nem hisz Istenben, a teremtésbe, a mennyben akkor, hogy kerülne a pokolba ha szerinte az sem létezik?

Figyelt kérdés
2008. szept. 19. 19:00
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
A pokol létező hely. Nem csak egy állapot, vagy sírgödör.Isten teremtette, hogy odaűzze a Sátánt és a bukott angyalokat. Ezt a papok nagyon elcseszték, mert mindegyik úgy magyarázta, ahogy nekik kedvük volt. Erre hívta fel a figyelmet XVI. Benedek pápa 1-2 hónapja, és leszögezte hogy a pokol igenis létező hely a Föld alatt van, bárki bármit mond is. Sokan megtapasztalták már a poklot, ( klinikai halálból után) Ők is mind azt mondták, hogy nem állapot, hanem hely, ahol állandó tűz van, férgek eszik az emberek testét (ezt a Biblia is számtalanszor említi). Egyébként érdekes volt, amit meséltek, azt mondták, hogy kapsz egy haláltestet (tehát nem a megfoghatatlan lelkedet )és éjjel nappal démonok (bukott angyalok) kínoznak. Mindegyik megemlítette, hogy iszonyatos a szomjúság, és már a bűzbe (rohadt hús és kénszag) belehalnál, ha emberi tested lenne, de nem tudsz meghalni. Mindenre emlékszel, ami a Földön történt Veled, család, gyerek, ismerősök. Ha ennyire érdekel Titeket a téma, keressetek rá a neten. Nagyon sok minden fent van a pokollal kapcsolatban. Még egy hangfelvétel is, amit szovjet tudósok készítettek, mikor leeresztettek egy nagyon érzékeny mikrofont nagyon mélyen a Födbe, hogy tanulmányozzák a Föld morajlását. Megdöbbentő dolgot fedeztek fel.
2010. márc. 7. 11:32
 32/42 anonim ***** válasza:
Almát enni egyáltalán nem bűn, márcsak azért sem, mert a Biblia sehol nem említi azt, hogy alma. Gyümölcsnek hívja, de a művészeknek valahogy ábrázolniuk kellett a festményeken,ezért lett alma.
2010. márc. 7. 11:34
 33/42 anonim ***** válasza:
Nem attól lesz valóság valami, hogy hiszel benne, vagy nem. Attól lesz valóság, hogy van és kész. Pokol pedig van. Ha tanulmányozod a Bibliát, a jelenések között megtalálsz egy csomó dolgot, ami éppen most történik (verichip, új világrend stb). Nézz utána és gondold át ezt az ez sem meg az sem létezk dolgot.
2010. márc. 7. 11:39
 34/42 anonim ***** válasza:

A pokol egy jelképes hely. A jelenések könyve tele van jelképekkel. A jelképek nem valós dolgok. Amikor Jézus a pokolról beszélt, az egy példázat része volt. A példázat, pedig inkább tanúság jellegű, nem pedig valósághű.

Ha a menyország valós, de nem fizikai, akkor a pokol is valós, de NEM FIZIKAI.

A pokol az emberiség közös sírja.

2010. márc. 19. 15:08
 35/42 anonim ***** válasza:
Tényleg? És akkor a bűnösök hova kerülnek? Ugyanoda ahova a jók?
2010. márc. 19. 17:53
 36/42 A kérdező kommentje:

Héjj,egy szóval sem mondat,mhogy én vagyok az aki nem hisz.

Csak feltettem a kérdést.

2010. márc. 20. 08:44
 37/42 anonim ***** válasza:

"Tényleg? És akkor a bűnösök hova kerülnek? Ugyanoda ahova a jók?"

15:08-nak írtam nem a kérdezőnek

2010. márc. 21. 17:35
 38/42 anonim ***** válasza:

A bűnösök oda kerülnek valóban ahová a jók. Mivel mindenki meghal egyszer, a sírgödörbe kerülünk, tehát mindegy, hogy jók, vagy rosszak vagyunk-e, előbb-utóbb meghalunk.

Ami a spirituális részét illeti a kérdésednek:

Isten, mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy megváltozzon még életében. Meg kell Őt ismerni a Bibliából, hallgatni rá, és ez biztos változást eredményez az életében. Például: sok olyan ember van, aki korábban bűnös életet élt, de megismerte a Bibliából Istent, Isten gondolkodásához igazította a sajátját, és megváltozott (ezt most szó szerinti bűnökre értem, nem, pedig az Ádámtól és Évától örökölt tökéletlenségre(bűn), melynek következménye a halál és a betegség).

2010. márc. 27. 12:17
 39/42 anonim ***** válasza:

Ha nincs pokol és mennyország, akkor a bibliai fenyegetésnek nincs semmi értelme miszerint pokolra jutsz, ha ezt vagy azt teszed. Sőt az egész Bibliának nem lenne értelme, hiszen minek a törvény, ha úgysem kell betartanod. Ha nincs börtön, akkor nem kell törvény sem. Egyáltalán olvasta az a Bibliát, aki ilyet állít?

Mostmár idegesít. Honnan vette bárki is azt, hogy a pokol egy közös sír?

2010. márc. 27. 13:05
 40/42 anonim ***** válasza:

És egyvalamit még kérdeznék azoktól, akik szerint a pokol egy közös sír. Miért írja a Biblia a pokolról a következőket:

Az olthatatlan tűz helye

sírás és fogcsikorgatás

a tűzzel és kénnel égő tó helye

a pusztulás és halál helye

a gyötrelem helye

"És a pokolban felemelte az ô szemeit, kínokban lévén, és látta Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében. És ô kiáltván monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ô ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban. Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted, a te életedben, hasonlóképpen Lázár is az ô bajait: most pedig ez vigasztaltatik, te pedig gyötrettetel" .Lukács 16,23-25

Igen ez pont úgy néz ki, mint egy közös sír.

"Tágas az a kapu, és széles az az út, amely a veszedelemre visz." (Mt 7,13).

"Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz." (Mt 7,14).

Ha ugyanoda tartunk, akkor miért 2 úton?

2010. márc. 27. 13:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!