Ha valaki nem hisz Istenben, a teremtésbe, a mennyben akkor, hogy kerülne a pokolba ha szerinte az sem létezik?
Az elozo valaszolo vagyok.Bocs de nem nagyon ertem ,meghalunk aztan Isten ujat teremt ,hogy tovabb eljunk itt a foldon.......ennek semmi ertelme nincs.
De kezdjuk a legelejen,Isten amikor megteremtette az embert,,lelket lehelt bele'',tehat van lelkunk.Az Ur jezus amikor feltamadt akkor nem ugyanazt a testet kapta vissza , a tanitvanyai felismertek de at tudott menni a falon,feltamadas utan mi is megismerjuk egymast de az nem ugyanaz a romlando ,beteg test lessz.
A lazar es a gazdag tortenete az ami betekintest ad egy kicsit a tulvilagi eletbe,ugy van irva hogy meghalt a koldus es vitettek az angyaloktol az abraham kebelere a gazdag is meghalt es eltemetettek ES a pokolban felemele az o szemeit kinokban leven es latta Abrahamot es konyorgott hogy segitsen neki mert gyotortetik a langokban.(EZ semmikepp nem a sirgodorre utal},olvasd el ezt a reszt LUk 16;19-31.Mashelyt ugy van irva hogy ;ott lessz siras es fogcsikorgatas.''
Barmi is legyen a pokol en nem szeretnek odakerulni .
HOGY feleljek egyik kerdesedre idezem a mate22;30-at,Tevelyegtek mert nem ismeritek sem az irasokat,sem az Isten hatalmat,mert a feltamadaskor sem nem hazasodnak sem ferjhez nem mennek,hanem olyanok lesznek mint az Isten angyalai a mennyben.
Meg valami amikor az UR jezus felment a mennybe azt mondta ;elmegyek hogy helyet keszitsek;.SZerinted kik kerulnek majd oda?
Bocs hogy ilyen hosszu voltam es nem kioktatni akartalak csak elmondtam hogy en mibem hiszek.
Lázár és a gazdag ember története csak Jézus egyik példabeszéde. Nem kell szó szerint venni. Jézus példabeszédei jelképes értelműek. Jézus azért beszélt példabeszédekben, mert el akarta érni a hallgatói szívét.
Az pedig, hogy az embernek lelke van, sehol sem támogatja a Biblia. A Biblia azt mondja: isten az élet leheletét lehelte az emberbe, vagyis megindította a teste működéséhez szükséges folyamatot. "Így lőn az ember élő lélekké." Vagyis életet adott neki, levegőt, hogy a test sejtjei működni tudjanak.
Akkor mondjátok meg Ti, Kedves Pokolban nem Hívők, hogy miért jobb hinni egy olyan helyben, amelynek neve pokol és a gyötrelem helye?
Mivel azt mondjátok, hogy jobb hinni, hogy nincs a halál után semmi.
Most ti jöttök :) :)
Nagyon úgy néz ki,hogy a halál után jön még valami.amit én nem is tagod.csak feltettem egy kérdést.
Szóval a poklot ugyanúgy nem lehet elképzelni,mint a mennyek országát?
Egy hely ahová nem szívesen kerülne az aki tudja mi vár rá ott.
Már válaszoltam korábban többször, hogy pokol, mint a gyötrelem helye nem létezik.
Ellentmondana a Biblia önmagának, ha a pokol létezne, ugyanis mindent Isten teremtett. Márpedig Teremtő Isten egy van, Ő pedig maga a szeretet (I. János 4:8). Ha Ő a Szeretet Maga, akkor nem teremt poklot, ahol egész további létezésükben gyötrődnek az emberek a haláluk előtt elkövetett dolgokért. Elég a földi élet és annak nehézségei, és ezt Isten is jól tudja, nem, hogy még szenvedni hagyna bennünket a halálunk után is. Ez nem vallana egy szerető Istenre, inkább gonoszság lenne. Főként, hogy Isten egy őszintén megtérő bűnösnek is megbocsát, ha az felhagy a korábbi cselekedeteivel, és őszintén, szívből hozzá fordul.
A pokol az emberiség közös sírja, ahová egyszer mindenki belekerül, mint ahogy Isten Egyszülött Fia Jézus is. Ő is volt a pokolban, mivel meghalt.
Mivel Ő bűntelen volt, nem követett el semmit sem emberi létezése előtt, sem emberként, így nem is kerülhetett a tüzes gyötrelem helyére. A Biblia egyértelműen írja, hogy volt a pokolban, vagyis a sírban. Mivel megfeszítették, megölték, ezért meghalt. A Pokol tehát, mint tüzes gyötrelem helye nem létezik, mert az ellentétes lenne egy Igazságos Isten döntéseivel.
Szerintemha meghalunk, újjászületünk egy új testben, vagy az előző testünket is visszakaphatjuk bizo nyos esetben.
Kérdező kommentje:
Miért kapnánk vissza egy nyomorék testet.Végtaghiányos,rákos stb.?
Én végtaghiányos vagyok, lehet hogy előző életemben balesetben haaltamm meg, azért van, na meg 70%geincferdülés!Nem??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!