Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valaki nem hisz Istenben,...

Ha valaki nem hisz Istenben, a teremtésbe, a mennyben akkor, hogy kerülne a pokolba ha szerinte az sem létezik?

Figyelt kérdés
2008. szept. 19. 19:00
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

Az elozo valaszolo vagyok.Bocs de nem nagyon ertem ,meghalunk aztan Isten ujat teremt ,hogy tovabb eljunk itt a foldon.......ennek semmi ertelme nincs.

De kezdjuk a legelejen,Isten amikor megteremtette az embert,,lelket lehelt bele'',tehat van lelkunk.Az Ur jezus amikor feltamadt akkor nem ugyanazt a testet kapta vissza , a tanitvanyai felismertek de at tudott menni a falon,feltamadas utan mi is megismerjuk egymast de az nem ugyanaz a romlando ,beteg test lessz.

A lazar es a gazdag tortenete az ami betekintest ad egy kicsit a tulvilagi eletbe,ugy van irva hogy meghalt a koldus es vitettek az angyaloktol az abraham kebelere a gazdag is meghalt es eltemetettek ES a pokolban felemele az o szemeit kinokban leven es latta Abrahamot es konyorgott hogy segitsen neki mert gyotortetik a langokban.(EZ semmikepp nem a sirgodorre utal},olvasd el ezt a reszt LUk 16;19-31.Mashelyt ugy van irva hogy ;ott lessz siras es fogcsikorgatas.''

Barmi is legyen a pokol en nem szeretnek odakerulni .

HOGY feleljek egyik kerdesedre idezem a mate22;30-at,Tevelyegtek mert nem ismeritek sem az irasokat,sem az Isten hatalmat,mert a feltamadaskor sem nem hazasodnak sem ferjhez nem mennek,hanem olyanok lesznek mint az Isten angyalai a mennyben.

Meg valami amikor az UR jezus felment a mennybe azt mondta ;elmegyek hogy helyet keszitsek;.SZerinted kik kerulnek majd oda?

Bocs hogy ilyen hosszu voltam es nem kioktatni akartalak csak elmondtam hogy en mibem hiszek.

2008. dec. 6. 07:00
 22/42 anonim ***** válasza:

Lázár és a gazdag ember története csak Jézus egyik példabeszéde. Nem kell szó szerint venni. Jézus példabeszédei jelképes értelműek. Jézus azért beszélt példabeszédekben, mert el akarta érni a hallgatói szívét.

Az pedig, hogy az embernek lelke van, sehol sem támogatja a Biblia. A Biblia azt mondja: isten az élet leheletét lehelte az emberbe, vagyis megindította a teste működéséhez szükséges folyamatot. "Így lőn az ember élő lélekké." Vagyis életet adott neki, levegőt, hogy a test sejtjei működni tudjanak.

2008. dec. 7. 12:26
 23/42 anonim ***** válasza:
Igaz mennyivel konnyebb ,kenyelmesebb azt hinni hogy nincs az embernek lelke meg csak pokol sincs ,mindenki el ahogy akar aztan meghalunk es a sirgoderbe kerulunk.SZerintem te is tudod hogy nem igy van,csak magadat gyozkodod.
2008. dec. 7. 13:46
 24/42 anonim ***** válasza:
szerintem minden ember erzi hogy ennel tobrol van szo.
2008. dec. 7. 13:47
 25/42 anonim ***** válasza:

Akkor mondjátok meg Ti, Kedves Pokolban nem Hívők, hogy miért jobb hinni egy olyan helyben, amelynek neve pokol és a gyötrelem helye?

Mivel azt mondjátok, hogy jobb hinni, hogy nincs a halál után semmi.

Most ti jöttök :) :)

2008. dec. 7. 20:33
 26/42 anonim ***** válasza:
A pokolt ne úgy képzeld el,mint egy helyiséget. Tudod milyen ha lázas vagy. Borzalmasan szenvedsz a mellékhatásoktól. A pokol egy kínzó, fájdalmas hely, amit nem lehet igazán elképzelni. A pokolban erősen fáj a szíved bűneid miatt. A pokol nem egy kínzókamra, mert nincs eleje meg vége.
2009. márc. 31. 17:52
 27/42 A kérdező kommentje:

Nagyon úgy néz ki,hogy a halál után jön még valami.amit én nem is tagod.csak feltettem egy kérdést.

Szóval a poklot ugyanúgy nem lehet elképzelni,mint a mennyek országát?

Egy hely ahová nem szívesen kerülne az aki tudja mi vár rá ott.

2009. márc. 31. 19:58
 28/42 anonim ***** válasza:

Már válaszoltam korábban többször, hogy pokol, mint a gyötrelem helye nem létezik.

Ellentmondana a Biblia önmagának, ha a pokol létezne, ugyanis mindent Isten teremtett. Márpedig Teremtő Isten egy van, Ő pedig maga a szeretet (I. János 4:8). Ha Ő a Szeretet Maga, akkor nem teremt poklot, ahol egész további létezésükben gyötrődnek az emberek a haláluk előtt elkövetett dolgokért. Elég a földi élet és annak nehézségei, és ezt Isten is jól tudja, nem, hogy még szenvedni hagyna bennünket a halálunk után is. Ez nem vallana egy szerető Istenre, inkább gonoszság lenne. Főként, hogy Isten egy őszintén megtérő bűnösnek is megbocsát, ha az felhagy a korábbi cselekedeteivel, és őszintén, szívből hozzá fordul.

A pokol az emberiség közös sírja, ahová egyszer mindenki belekerül, mint ahogy Isten Egyszülött Fia Jézus is. Ő is volt a pokolban, mivel meghalt.

Mivel Ő bűntelen volt, nem követett el semmit sem emberi létezése előtt, sem emberként, így nem is kerülhetett a tüzes gyötrelem helyére. A Biblia egyértelműen írja, hogy volt a pokolban, vagyis a sírban. Mivel megfeszítették, megölték, ezért meghalt. A Pokol tehát, mint tüzes gyötrelem helye nem létezik, mert az ellentétes lenne egy Igazságos Isten döntéseivel.

2009. ápr. 4. 15:44
 29/42 anonim ***** válasza:
Úgy látom, az emberiség mindig kereste a választ arra, örökre meghal-e az ember vagy van túlvilág. A válasz minden esetben az volt, hogy a földi halál után tovább élünk, csak az nem világos mindig, hogyan. Ez a pokol téma szerintem arról szól, befolyásolja-e a halálunk utáni életünket az, hogyan éltünk itt a földön. Sok vallás szerint igen. A predestinációs tan szerint nem, de ez elég valószínűtlen. A hétköznapokban azt látjuk, hogy a döntéseink befolyásolják az életünket, boldogságunkat, életérzésünket. Ha szemét voltam valakivel, rosszul érzem magam, ha nagylelkű, akkor szárnyalni tudnék. Én ezt a pokol-mennyország témát mindig úgy értelmeztem, hogy a földi növekedésünk, fejlődésünk teljesedik be a halálunk után. Bár abban is reménykedem, hogy azok a korlátok, amelyek akadályozták, hogy szeretni tudjak illetve hagyjam, hogy szeressenek, eltűnnek, hiszen sokszor ez a boldogtalanság forrása. (Gyerekkorból származó szorongások, düh, rossz életvezetési stratégiák, amelyek a földi poklot jelentik számomra.)
2009. ápr. 14. 13:59
 30/42 anonim ***** válasza:

Szerintemha meghalunk, újjászületünk egy új testben, vagy az előző testünket is visszakaphatjuk bizo nyos esetben.

Kérdező kommentje:

Miért kapnánk vissza egy nyomorék testet.Végtaghiányos,rákos stb.?

Én végtaghiányos vagyok, lehet hogy előző életemben balesetben haaltamm meg, azért van, na meg 70%geincferdülés!Nem??

2009. szept. 29. 17:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!