Miért van olyan sok ellentmondás a Bibliában?
"a keresztények nagyobb része azért már tisztában van azzal, hogy a Biblia nem történelemkönyv."
Tévelygő vagy, teljesen hiteltelen amit mondasz. Számtalan történelmi dokumentum, régészeti lelet igazolja a Biblia hitelességét!
Szia!
Mert valójában az élet is tartalmazza ezt az ellentmondást. Az én világa egyenlő a nálam az igazság elvével. Minden más törlendő, hamis és pusztulnia kell. Erről szól az egÓszövetség. Hazugságok, újabb hazugságokkal palástolva, hülyénél-hülyébb törvényekkel igazgatva, hátha az segít.
"Pl.: "Ne ölj." van a tízparancsolatban, viszont később írja, hogy bizonyos bűnökért halál az ítélet, meg hogy más vallásúakat irtsanak ki, stb."
Képmutató,ravaszdi emberek felfogása ez.Egyébként Pietrosol tökéletesen leírta.
""Ne ölj." van a tízparancsolatban, viszont később írja, hogy bizonyos bűnökért halál az ítélet, meg hogy más vallásúakat irtsanak ki, stb."
Az ember a saját ítélete szerint nem ölhet meg más embert, Isten viszont az Élet Uraként halállal sújthatja az arra méltót. Ha meg nem érted a Bibliát, akkor ne kritizáld, mert azzal nem csak a laikusságodat bizonyítod, hanem a primitívségedet is!
# 19!
Láttál a "Ne ölj" után apróbetús részt vagy ezt az egészet, amit írtál önkényesen hozzágondolod? Illetve mások hozzágondolták és Te visszaismétled mások gondolatait?
" Az már művészet"
Az bizony! Az ember gyarló lény, felindultságból, nyereségvágyból is könnyen öl. Az Ószövetségben Isten halálra ítélt embereket, és volt hogy a népét használta fel ennek az ítéletnek a végrehajtására. Vagy az újszövetségben megölte Anániást és Szafirát, mert csaltak és elhallgatták a csalást. Az ítéletkor Jézus Krisztus lesz az ítélet végrehajtó, ezt írja a Jelenések könyve. De pl. a katolikus inkvizíciónak nem volt Istentől felhatalmazása, hogy máglyahalálra adjanak embereket. Ezért gyilkosokként vannak számon tartva és meg lesznek ítélve!
Nem minden ellentmondás, ami annak látszik, sokat közülük az eredeti nyelv és a helyes értelmezés segítségével fel lehet oldani.
Én azt gondolom, hogy a valódi ellentmondások sem a hívőknek, sem pedig az ateistáknak nem tűnnek fel, csak a bibliatudósoknak van jó szemük hozzá. Amikor Rózsa Hubát olvastam, meglepő volt számomra az, amit a Genezisben szereplő nemzetségi táblákról leírt. Eddig többször is átolvastam a Genezist, de sosem tűnt fel, csak akkor.
Hiába, a valódi zsenik valóban érzékenyek a legkisebb dolgokra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!