Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen ellentmondások vannak...

Milyen ellentmondások vannak az iszlám vallásban?

Figyelt kérdés

2015. dec. 16. 10:37
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
57%

Nem ismerjük elég jól ehhez - a hívei meg nem fognak ilyet mondani neked.

Nem ellentmondás, csak hiba: szerintük a vasat Allah KÜLÖN küldte le a Földre, az embereknek.

Másik hiba: egy nő csak úgy juthat a mennyekbe, ha hibátlanul leéli az életét, majd férfiként újjászületik, és ezt az életét is hibátlanul leéli.

Kérdés: mi lesz azokkal a nőkkel, akik az utolsó ítélet előtt élnek, és már nincs idejük férfiként újjászületni?

2015. dec. 16. 12:20
 2/23 anonim ***** válasza:
73%

"Másik hiba: egy nő csak úgy juthat a mennyekbe, ha hibátlanul leéli az életét, majd férfiként újjászületik, és ezt az életét is hibátlanul leéli."

Ez biztos? Nem rémlik, hogy olvastam volna ilyent a Koránban vagy valamelyik iszlám vallási irodalomban.

2015. dec. 16. 13:20
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem rémlik, hogy ilyesmit írna a Korán...

[link]

2015. dec. 16. 21:07
 4/23 anonim ***** válasza:
36%

Az egész iszlám vallás egy nagy ellentmondás.

Csak gondold át: Mohamed semmi újat nem talált ki, hanem a zsidó, a keresztény és az ősi arab törzsi vallásokat összegyúrta, és létrehozott egy szinkretista vallást. Ez az iszlám.

Ez kb olyan, mintha ma valaki a wicca, a buddhista és az ősi zoroasztrizmus vallásokat összegyúrná, és létrehozna egy másikat.

Tehát semmi egyedi nincs benne, tiszta ellentmondás az egész.

2015. dec. 16. 22:31
 5/23 anonim ***** válasza:
2015. dec. 16. 23:29
 6/23 anonim ***** válasza:
Miért ajánlod azt sakkozó, és kinek?
2015. dec. 16. 23:51
 7/23 anonim válasza:
70%

Sok az ellentmondás az összes vallásban. Korán ugyanaz.

Allah azért teremtette az embert hogy "szolgálja" Őt. Ha elolvasod a Koránt vagy olvasol az iszlámról akkor szembeszökő hogy Allahnak nagyon fontos hogy higgyenek Őbenne és kövessék üzenetét.

Aki akkora góré hogy megteremti a világegyetemet olyanra amilyenre csak szeretné rögtön teremthette volna Istenfélőnek az embereket nem? (na jó ezen tegyük túl magunkat valahogyan)

Szóval Allah a hatalmas, a mindentudó, a tökéletes, a tévedhetetlen várt pár 100 ezer évet (az emberi faj minimum olyan idős) - addig jó volt neki a pogányság, politeizmus meg minden aztán egyszer csak meggondolta magát. Bekattant neki hogy az embereknek szolgálni kell őt. Pont úgy ahogy Mohamed is egyszer csak bekattant 40 évesen. Addig semmi onnantól meg 23 évig egyfolytában tolta neki Allah az igét.

Szóval egyszer csak kb 5000 éve elkezdte küldözgetni a prófétákat. Végül a szuperprófétát Mohamedet. Azóta nem küldött.

Én csak azt nem értem hogy Allah aki annyira hatalmas hogy megteremti a világegyetemet amiben földünk akkora mint porszem porszemének a porszeme, de a földön található porszemekkel(emberek) egyszerűen nem bír. Ugyanis pl milliárdok nem hisznek benne. Itt egy ellentmondás.

Bűzlik az egész.

2015. dec. 17. 01:15
 8/23 anonim válasza:
80%

találtam egy ellentmondás gyűjteményt

[link]

A Mohamedánok általában azzal védekeznek hogy máshogy kell értelmezni a versikéket. Ha az kevés akkor hogy félrefordítás. Vitás részeknél ez csak arabul érthető és jelentheti ezt azt amazt is.

Ha valaki tanult fizikát, kémiát, biológiát akkor látja hogy milyen a világ amit "Allah teremtett": ÉRTELMES és JÓL LEÍRHATÓ.

Ha egy ilyen fent említett Allah célja hogy az emberek kövessék és üzenetei szerint éljenek akkor félreérthető többértelmű szöveget a Koránba? Versekkel ködösít?

Ez Újabb ellentmondás.

Egyáltalán nem képletek és tudományos meghatározások hiányára gondolok. Nem. A többire. Márpedig az kizárt hogy Allah ittas volt 23 éven keresztül.

2015. dec. 17. 01:59
 9/23 Juliusz48 ***** válasza:
100%
Én személy szerint örülnék, ha lenne egy valamilyen néven, vagy kimondhatatlanul élő mindenható, De az ellentmondás nem csak az iszlámban, de a többi vallásban is, hogy mindegyik más nevet adott neki, tehát az információátadás nem sikerült az örökéletűnek. Nekem az a véleményem, hogy az emberek csak maguknak találták ki, hogy valamilyen szabályrendszert adjon az együttélésben, továbbá többé kevésbé útbaigazítson az elvárható higiéniához, de nem utolsósorban azért mert tudattal élőként nehezen fogadja el az ember, az élet egyszeri és megismételhetetlenségét. Sajnos az iszlámnak még van egy lemaradása a környezetében elfogadott másik két valláscsaláddal összehasonlítva, ami a zsidótól kb. 5000, de a kereszténytől is több mint fél évezred. Ha csak az utóbbitól számítom akkor most tartanak a vallásháborúik tetőfokán, és remélem az előrehaladásuk a szellemileg letisztultabbakat látva nem tart még 500 évig. Egyébként csatlakozom ahoz aki az alapokat a zsidóban látja, mert pl. Ábrahám gyermekáldozata mindegyikben megtalálható. Mivel az eredeti írásmód nem jelölte a magánhangzókat, a kiejtésbeli eltérésből adóhat az Ibrahim említés.
2015. dec. 17. 08:46
 10/23 anonim ***** válasza:
32%

"Szóval egyszer csak kb 5000 éve elkezdte küldözgetni a prófétákat. Végül a szuperprófétát Mohamedet. Azóta nem küldött."

Ez nem ellentmondás csak hiányos a tudásod. Az első próféta Ádám volt. Az iszlám pedig nem egy új vallás. Mohamed próféta ugyanazt az üzenetett továbbitotta az emberekhez mint a korábbi próféták. Csak Istenhez imádkozzunk és úgy éljünk ahogy az a szent könyvekben szerepel. Tehát ez alapján Jézus követői is muszlimok és azok is akik a többi prófétára hallgattak.

"Én csak azt nem értem hogy Allah aki annyira hatalmas hogy megteremti a világegyetemet amiben földünk akkora mint porszem porszemének a porszeme, de a földön található porszemekkel(emberek) egyszerűen nem bír. Ugyanis pl milliárdok nem hisznek benne. Itt egy ellentmondás."

Te döntöd el mit hiszel, szabad akaratod van. Ez az életed egy próbatétel. Mi ebben az ellentmondás?

2015. dec. 17. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!