Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ellentmondás van a két kiadván...

Ellentmondás van a két kiadvány között?

Figyelt kérdés

A tanúk augusztus 17-23 között tanulmányozandó "élj öszhangban a mintaimával 1.-rész" 12 fejezet első sorától az 5.sorig ezt írja:

"Amikor elközeledett az ideje annak, hogy Jézus Krisztus mint király uralkodni kezdjen az égben, Jehova segített a népének felismerni, hogy pontosan mikor fog erre sor kerülni."

ugye ez a tanúk szerint 1914 ben volt. tehát az őrtorony ezen cikke azt állítja, hogy Jehova segített a népének PONTOSAN FELISMERNI, HOGY MIKORTÓL FOG JÉZUS URALKODNI.

Nos, vessük össze, mit ír a tavaly megjelent Isten királysága könyv (a fekete borítós):

Szó szerint (50.o. 5.fej. 5.bek.):

"Ám akkoriban még úgy gondolták, hogy 1874-ben kezdődött el Krisztus jelenléte, 1878-ban vette kezdetét Krisztus uralma az égben, és 1914 októberében fog teljesen hatalomra jutni a Királyság. Továbbá úgy hitték, hogy az aratás 1874-től 1914-ig tart, és a csúcspontjaként begyűjtik a felkenteket az égbe."

Szóval akkor a tavaly megjelent, vagy a mostani cikk állít igazat?

A mostani szerint PONTOSAN TUDTÁK, Jehovától!!! (ne feledjük, a kiadványok nem ihletettek, vagy akkor mégis?) hogy mikor kezd uralkodni Jézus,

Vagy

Téves elképzeléseik voltak, miként az Isten királysága című könyv írja???

Egy éveltéréssel jelent meg a két cikk. Véleményem szerint egy újjabb bizonyíték a sok mellé, hogy a zrt vezetői ÁTÍRJÁK A MÚLTAT, ÉS MANIPULÁLJÁK A VALÓSÁGOT.

2015. aug. 9. 09:22
 1/10 intrepid ***** válasza:
100%
Te még elhiszed, amit a Bőrtorony írogat? A Bibliára hivatkoznak, de csak azt idézik belőle, ami éket igazolja. Ami nem, arról hallgatnak.
2015. aug. 9. 11:38
 2/10 anonim ***** válasza:
35%

Megnéztem, a fekete könyv meg is magyarázza ezt:

még ha Isten szolgái időnként azelőtt próbálnak is megismerni részleteket Jehova szándékáról, hogy a szent szellem segítene nekik ebben, azt nem kell kétségbe vonnunk, hogy Jézus vezeti őket. Ezért a hűségesek készségesen elfogadják a helyreigazítást, és alázatosan kiigazítják az elgondolásaikat

2015. aug. 9. 18:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Magyarul azt hazudnak amit akarnak.
2015. aug. 9. 22:04
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

kedves előttem szóló.

Nagyon kedves dolgot írtál, ám a kérdező elhagyta Istent, és ezért lejárató kampányt folytat Jehova Tanúi ellen.

ezért teszi fel ezeket a kérdéseket.

Ha alázatos lenne, és valóban igaza lenne, akkor rábízná a Teremtőre a dolgokat, és nem támadna vagy venné kezébe az Isteni jogot,

Ám az "Istene" arra használja, hogy a Teremtő, és Jézus jogait semmibe véve, tanítás elleni lázadást gyűlölet keltést szítson.

2015. aug. 9. 22:04
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Sehova kamui eleve ellentmondás. Rndszeresen nyilatkoznak pl a zsidó vallásról, amirõl nyilvánvalóan a leghalványbb fogalmuk sincsen, hisz csak azt tanítják nekik, hogy az miért rossz, amihez persze nem takarékoskodnak a ferdítésekkel, torzításokkal, valótlan állításokkal.
2015. aug. 10. 01:49
 6/10 A kérdező kommentje:

Kedves White Dowe.

megkérdezhetem, mi alapján állítasz ilyen súlyos dolgot? Hogy én elhagytam Istent?

Te nagyon felületes vagy, és rendkívűl ítélkező!

2 cikket idéztem, ami ellentmond egymásnak, és ezért én elhagytam Istent?

A saját érvelésedet szeretném visszafordítani rád:, rátok:

ha az lenne a helyes eljárás, hogy várjunk Jehovára, akkor ti miért butdítjátok az embereket, hogy vizsgélják meg a vallásuk tanítását, és hagyják ott azt?

Díszpéldánya vagy az önmagukat felmagasztaló, amit szabad jupiternek, nem szabad a kisökörnek elvet valló tanúknak.

Kívánom neked, hogy ne olyan ítéletben részesülj, amilyennel te engem megítéltél.

2015. aug. 10. 08:28
 7/10 A kérdező kommentje:

"Ha alázatos lenne, és valóban igaza lenne, akkor rábízná a Teremtőre a dolgokat, és nem támadna vagy venné kezébe az Isteni jogot"

micsoda???????????

A kérdezés Isteni jog?

légyszives akkor tépd ki a mit tanít könyvekből az első bekezdés lapjait...

2015. aug. 10. 08:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, h belektyogok, nem ismerem, csak névről a Jehova Tanúi szektát. én az adventista szektából jöttem ki.

#1, az adventisták is ezt csinálják

@#4: az adventisták is pontsan ezt mondják rám. NEm azt, h elhagytam a szektájukat, hanem, hogy elhagytam Istent, mivel ők az igazi egyház. Fel sem merül bennetek, hogy esetleg Ti vagytok rossz helyen. Az adventizmus tele van Ellen White lázálmaival.Egy 5 éves gyerek is észreveszi, hogy meg van másítva a Biblia mondanivalója, mégsem visznek tudomást erről. Költői kérdés: miért?

Ha pedig valaki az gékből bebizonyítja a tévedéseit, ragaszkodva a Szentírás tekintélyéhez, akkor sátánistának nevezik és a porig gyalázzák. Ez a Tanúknál is így van?

Még egy kérdés? A Tanúk tényleg csak egy angyalnak tartják Jézust? Ha igen, akkor többek közt a Zsidó levél miért nevezi Isten elsőszülöttjének Jézust és miért beszél a Zsidó 1 és 2 pont arról, h Jézus feljebb való az angyaloknál? Remélem kapok választ, mert ha egy adventistát megkérdezek, hogy miért mondják az 1 Mózes 9.3 ellenére, hogy Noé nem evett disznóhúst (9,3 Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; a mint a zöld fűvet, nektek [rész 1,29.] adtam mindazokat.) és miért tartják máig tisztátlannak a disznóhúst, az 1 Tim 4.4 (4,4 Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek [Tit. 1,15.] azzal;) és a többi Ige ellenére (Vö: 1 Tim 4.1-4, Tit 1.15m Róma 14.20)? Vagy miért erőltetik a vegánságot, hogy Isten jobban elfogadja őket (vö Róma 14.2)?

Ilyenkor kihátrálnak, általánosságban lekezelnek, átkoződnak, személyeskednek, de sosem válaszoltak, pedig sokszor feltettem ezeket a kérdéseket. A szombattartásról és a vizsgálati ítéletről, a vasárnap=fenevad bélyegéről nem is beszélve

2015. aug. 10. 09:20
 9/10 A kérdező kommentje:

a tanúk ugyanilyenek. de még rosszabbak is, szerintem. simán bibliai tanításnak tartják a cigarettázás tíltását, kiközösítenek miatta. házassági évfordulót tartanak, de a születésnapot, karácsonyt tíltják, merthogy a bibliában szerintük elítélendően beszélnek a születésnapról, a karácsony meg szerintük pogány eredetű... nem úgy, mint a jeggyűrű, meg a koszorúslányok, meg a taps... az, hogy azt mod valakinek, aki tüsszent, hogy egészségedre??? cimborálás a sátánnal. szélcsengű az ajtód felett: démoni befolyás!!!!!

logikus gondolkodás=zéró

emberi hagyományok követése=jeles

rugalmasság=egyes

ésszerűség=elégtelen

ha egy vén kitetoválja a szemöldökét, azzal semmi baj nincs, de ha a karodra tetováltatsz valami nonfiguratívat, azért kiközösítenek.

felsőoktatás=ördögtől való

versenyszerű sport=hitehagyás, kivéve ha vén vagy

tanúkat leleplező oldalak olvasása=tilos

nem tanú irások olvasása, pl költők, írók= felesleges, hiábavaló időtöltés

szerintük russel Isten kiválasztotja, egyszerűen nem ismerik el, hogy az adventistáktól vált ki, ugye, 23%-os?

a kiadványaikat csak 1980-tól olvashatod, mert bezúzták a régebbieket, mivel azok tele vannak olyan állításokkal... pl az 1975-ös világvégét simán letagadják...

2015. aug. 10. 11:30
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

@#9

az adventistáknál is tabu a cigi. Bizottság előtt megfenyítenek, ha rajtakapnak. Mentségükre annyit, hogy ez nem zsákbamacska, a tagfelvétel előtt világosan tanítanak, hogy a cigi és az alkohol tabu, ha adventista akarsz lenni, vállalod, h ezekről leszoksz. Én úgy szoktam mondani, h az adventistáknak speciális tízparancsolatuk van. Nem is igazán tíz. Ne cigizz, ne igyál alkoholt, ne kávézz, ne egyél disznóhúst és úgy ahogy tartsd a szombatot. Bónuszpont, ha vega vagy, dupla bónusz, ha vegán. Bár nem teljesen zsidó szombatként tartják, de az pl érdekes, hogy autót vezethetnek, villanyt kapcsolhatnak, de nem dolgozhatnak, sem hivatalos, sem házimunkát. A világ felé mutatják a tisztaságukat, mert pl. nem ehetnek disznóhúst, de többen elárulták, hogy amikor egyedül vannak, bizony becsúszik egy kis kolbász, vagy szalámi (disznóból készült).

Isten pecsétjének a szombat tartását, elismerését nevezik. Kár, hogy nem kaptam választ a Tanúkhoz intézett kérdéseimre.

2015. aug. 10. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!