Ellentmondás van a két kiadvány között?
A tanúk augusztus 17-23 között tanulmányozandó "élj öszhangban a mintaimával 1.-rész" 12 fejezet első sorától az 5.sorig ezt írja:
"Amikor elközeledett az ideje annak, hogy Jézus Krisztus mint király uralkodni kezdjen az égben, Jehova segített a népének felismerni, hogy pontosan mikor fog erre sor kerülni."
ugye ez a tanúk szerint 1914 ben volt. tehát az őrtorony ezen cikke azt állítja, hogy Jehova segített a népének PONTOSAN FELISMERNI, HOGY MIKORTÓL FOG JÉZUS URALKODNI.
Nos, vessük össze, mit ír a tavaly megjelent Isten királysága könyv (a fekete borítós):
Szó szerint (50.o. 5.fej. 5.bek.):
"Ám akkoriban még úgy gondolták, hogy 1874-ben kezdődött el Krisztus jelenléte, 1878-ban vette kezdetét Krisztus uralma az égben, és 1914 októberében fog teljesen hatalomra jutni a Királyság. Továbbá úgy hitték, hogy az aratás 1874-től 1914-ig tart, és a csúcspontjaként begyűjtik a felkenteket az égbe."
Szóval akkor a tavaly megjelent, vagy a mostani cikk állít igazat?
A mostani szerint PONTOSAN TUDTÁK, Jehovától!!! (ne feledjük, a kiadványok nem ihletettek, vagy akkor mégis?) hogy mikor kezd uralkodni Jézus,
Vagy
Téves elképzeléseik voltak, miként az Isten királysága című könyv írja???
Egy éveltéréssel jelent meg a két cikk. Véleményem szerint egy újjabb bizonyíték a sok mellé, hogy a zrt vezetői ÁTÍRJÁK A MÚLTAT, ÉS MANIPULÁLJÁK A VALÓSÁGOT.
Megnéztem, a fekete könyv meg is magyarázza ezt:
még ha Isten szolgái időnként azelőtt próbálnak is megismerni részleteket Jehova szándékáról, hogy a szent szellem segítene nekik ebben, azt nem kell kétségbe vonnunk, hogy Jézus vezeti őket. Ezért a hűségesek készségesen elfogadják a helyreigazítást, és alázatosan kiigazítják az elgondolásaikat
kedves előttem szóló.
Nagyon kedves dolgot írtál, ám a kérdező elhagyta Istent, és ezért lejárató kampányt folytat Jehova Tanúi ellen.
ezért teszi fel ezeket a kérdéseket.
Ha alázatos lenne, és valóban igaza lenne, akkor rábízná a Teremtőre a dolgokat, és nem támadna vagy venné kezébe az Isteni jogot,
Ám az "Istene" arra használja, hogy a Teremtő, és Jézus jogait semmibe véve, tanítás elleni lázadást gyűlölet keltést szítson.
Kedves White Dowe.
megkérdezhetem, mi alapján állítasz ilyen súlyos dolgot? Hogy én elhagytam Istent?
Te nagyon felületes vagy, és rendkívűl ítélkező!
2 cikket idéztem, ami ellentmond egymásnak, és ezért én elhagytam Istent?
A saját érvelésedet szeretném visszafordítani rád:, rátok:
ha az lenne a helyes eljárás, hogy várjunk Jehovára, akkor ti miért butdítjátok az embereket, hogy vizsgélják meg a vallásuk tanítását, és hagyják ott azt?
Díszpéldánya vagy az önmagukat felmagasztaló, amit szabad jupiternek, nem szabad a kisökörnek elvet valló tanúknak.
Kívánom neked, hogy ne olyan ítéletben részesülj, amilyennel te engem megítéltél.
"Ha alázatos lenne, és valóban igaza lenne, akkor rábízná a Teremtőre a dolgokat, és nem támadna vagy venné kezébe az Isteni jogot"
micsoda???????????
A kérdezés Isteni jog?
légyszives akkor tépd ki a mit tanít könyvekből az első bekezdés lapjait...
Bocsánat, h belektyogok, nem ismerem, csak névről a Jehova Tanúi szektát. én az adventista szektából jöttem ki.
#1, az adventisták is ezt csinálják
@#4: az adventisták is pontsan ezt mondják rám. NEm azt, h elhagytam a szektájukat, hanem, hogy elhagytam Istent, mivel ők az igazi egyház. Fel sem merül bennetek, hogy esetleg Ti vagytok rossz helyen. Az adventizmus tele van Ellen White lázálmaival.Egy 5 éves gyerek is észreveszi, hogy meg van másítva a Biblia mondanivalója, mégsem visznek tudomást erről. Költői kérdés: miért?
Ha pedig valaki az gékből bebizonyítja a tévedéseit, ragaszkodva a Szentírás tekintélyéhez, akkor sátánistának nevezik és a porig gyalázzák. Ez a Tanúknál is így van?
Még egy kérdés? A Tanúk tényleg csak egy angyalnak tartják Jézust? Ha igen, akkor többek közt a Zsidó levél miért nevezi Isten elsőszülöttjének Jézust és miért beszél a Zsidó 1 és 2 pont arról, h Jézus feljebb való az angyaloknál? Remélem kapok választ, mert ha egy adventistát megkérdezek, hogy miért mondják az 1 Mózes 9.3 ellenére, hogy Noé nem evett disznóhúst (9,3 Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; a mint a zöld fűvet, nektek [rész 1,29.] adtam mindazokat.) és miért tartják máig tisztátlannak a disznóhúst, az 1 Tim 4.4 (4,4 Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek [Tit. 1,15.] azzal;) és a többi Ige ellenére (Vö: 1 Tim 4.1-4, Tit 1.15m Róma 14.20)? Vagy miért erőltetik a vegánságot, hogy Isten jobban elfogadja őket (vö Róma 14.2)?
Ilyenkor kihátrálnak, általánosságban lekezelnek, átkoződnak, személyeskednek, de sosem válaszoltak, pedig sokszor feltettem ezeket a kérdéseket. A szombattartásról és a vizsgálati ítéletről, a vasárnap=fenevad bélyegéről nem is beszélve
a tanúk ugyanilyenek. de még rosszabbak is, szerintem. simán bibliai tanításnak tartják a cigarettázás tíltását, kiközösítenek miatta. házassági évfordulót tartanak, de a születésnapot, karácsonyt tíltják, merthogy a bibliában szerintük elítélendően beszélnek a születésnapról, a karácsony meg szerintük pogány eredetű... nem úgy, mint a jeggyűrű, meg a koszorúslányok, meg a taps... az, hogy azt mod valakinek, aki tüsszent, hogy egészségedre??? cimborálás a sátánnal. szélcsengű az ajtód felett: démoni befolyás!!!!!
logikus gondolkodás=zéró
emberi hagyományok követése=jeles
rugalmasság=egyes
ésszerűség=elégtelen
ha egy vén kitetoválja a szemöldökét, azzal semmi baj nincs, de ha a karodra tetováltatsz valami nonfiguratívat, azért kiközösítenek.
felsőoktatás=ördögtől való
versenyszerű sport=hitehagyás, kivéve ha vén vagy
tanúkat leleplező oldalak olvasása=tilos
nem tanú irások olvasása, pl költők, írók= felesleges, hiábavaló időtöltés
szerintük russel Isten kiválasztotja, egyszerűen nem ismerik el, hogy az adventistáktól vált ki, ugye, 23%-os?
a kiadványaikat csak 1980-tól olvashatod, mert bezúzták a régebbieket, mivel azok tele vannak olyan állításokkal... pl az 1975-ös világvégét simán letagadják...
@#9
az adventistáknál is tabu a cigi. Bizottság előtt megfenyítenek, ha rajtakapnak. Mentségükre annyit, hogy ez nem zsákbamacska, a tagfelvétel előtt világosan tanítanak, hogy a cigi és az alkohol tabu, ha adventista akarsz lenni, vállalod, h ezekről leszoksz. Én úgy szoktam mondani, h az adventistáknak speciális tízparancsolatuk van. Nem is igazán tíz. Ne cigizz, ne igyál alkoholt, ne kávézz, ne egyél disznóhúst és úgy ahogy tartsd a szombatot. Bónuszpont, ha vega vagy, dupla bónusz, ha vegán. Bár nem teljesen zsidó szombatként tartják, de az pl érdekes, hogy autót vezethetnek, villanyt kapcsolhatnak, de nem dolgozhatnak, sem hivatalos, sem házimunkát. A világ felé mutatják a tisztaságukat, mert pl. nem ehetnek disznóhúst, de többen elárulták, hogy amikor egyedül vannak, bizony becsúszik egy kis kolbász, vagy szalámi (disznóból készült).
Isten pecsétjének a szombat tartását, elismerését nevezik. Kár, hogy nem kaptam választ a Tanúkhoz intézett kérdéseimre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!