Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Miért gondoljátok,...

Ateisták! Miért gondoljátok, hogy Isten nem létezik? Miért reálisabb az ősrobbanás, az evolúció annál, hogy valami felsőbb hatalom teremtette a világot?

Figyelt kérdés
És egyébként a kettő nem zárja ki egymást. Miért gondoljátok úgy, hogy nem lehet, hogy Isten indította el ezt az egész folyamatot?

2016. jan. 10. 10:51
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy mivel az evolúció egy tény és az ősrobbanás egy majdnem biztos elmélet, readásul majdnem mindent le tudunk írni a világban, nem szükséges feltételezni egy felsőbb erő létezését. Másrészt én abban hiszek amit be lehet bizonyítani, vagy legalábbis minden az elmélet helyes volta felé mutat. Amúgy a kereszténység egy 2016 éves vallás, ami a 2016 évvel ezelőtti tudás alapján próbált magyarázatot adni bizonyos dolgokra a 2016 évvel ezelőtti embernek, ennek ellenére valamiért sikerült fennmaradnia. A vallás azért alakult ki, mert az ember sokkal könnyebben elfogadja azt ha van valami a halál után.
2016. ápr. 20. 16:24
 32/34 anonim ***** válasza:

"Ezzel szoros összefüggésben az ateisták többsége nem (!!!) gondolja azt, hogy Isten nem létezik. Ezzel súlyos tévedésben vagy. Az ateisták döntő többsége szimplán nem hisz Isten létezésében. Hatalmas különbség van nem hinni valaminek a létében és hinni valaminek a nem létében között. Az első esetben azt mondjuk, hogy nincs semmiféle, Isten létezésére utaló jel, szóval nem mondom azt, hogy igen, Isten létezik - miért is mondanám?" @6

Aham értem. Szimplán nem hisz Isten létezésében, de azért nem gondolja, hogy nem létezik. Zavaros:) Ha valamiben nem hiszek, akkor azt is gondolom...

Amúgy meg: nem hinni valaminek a létében=hinni valaminek a nemlétében. Egyszerű ez is

2016. dec. 5. 16:30
 33/34 anonim ***** válasza:

"Amúgy meg: nem hinni valaminek a létében=hinni valaminek a nemlétében. Egyszerű ez is"

Pofonegyszerű.. ahogy a kopaszság meg egy érdekes hajviselet.

https://www.youtube.com/watch?v=KD6hfMFjHD8

Ez a lángész videó jut eszembe az effajta "egyszerű" logikából eredő eszmefuttatásról. ;)

2016. dec. 5. 17:04
 34/34 anonim ***** válasza:

33.Hsz!

Ezen szélesen elmosolyodtam,és ráismertem az istentelenek fennkölt érvelésére.

SZUPER!

2016. dec. 5. 17:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!