Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Ti mit gondoltok...

Ateisták! Ti mit gondoltok ezekről a dolgokról? (lent)

Figyelt kérdés

Szóval az ősrobbanáskor tulajdonképpen mi robbant fel, ha akkor még semmi sem létezett? Hogy alakultak ki az élőlények, hogy lehetséges, hogy van élet a Földön?

Mit gondoltok arról, hogy sokan azért hisznek Istenben, mert azt gondolják, hogy egy ennyire összetett világ nem keletkezhetett csak úgy a semmiből?

Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy Isten létezésére nincsenek konkrét bizonyítékok, de ha keressük Istent, egy idő után elkezdhetjük érezni, hogy jelen van az életünkben. Erről mi a véleményetek?

2015. dec. 27. 23:37
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
84%

"Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy Isten létezésére nincsenek konkrét bizonyítékok, de ha keressük Istent, egy idő után elkezdhetjük érezni, hogy jelen van az életünkben. Erről mi a véleményetek?"

Persze, ha én is mindenhol repülő, rózsaszín Tyrannosaurus Rexeket keresek, akkor előbb-utóbb rendesen megbolondulok és elkezdem mindenhol őket látni. Ez nem érv.

2015. dec. 28. 09:44
 12/43 anonim ***** válasza:

Kérdező, az ateistáknak is lehetnek ilyen királyos, mégis egyszerűbb és alapabb kérdéseik.

Például hol van Isten, ha létezik? Na, mutassátok meg. Gyerünk.

2015. dec. 28. 09:46
 13/43 anonim ***** válasza:
77%

"mi robbant fel, ha akkor még semmi sem létezett?"

A mai világ teljes anyaga benne volt.

"Hogy alakultak ki az élőlények, hogy lehetséges, hogy van élet a Földön?"

Erre volt egy kísérlet, ahol millió féle szerves anyag keletkezett magától.

"Mit gondoltok arról, hogy sokan azért hisznek Istenben, mert azt gondolják, hogy egy ennyire összetett világ nem keletkezhetett csak úgy a semmiből?"

Buták, vagy tájékozatlanok. Előfordul ilyen, sajnos - még a mai világban is.

"Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy Isten létezésére nincsenek konkrét bizonyítékok, de ha keressük Istent, egy idő után elkezdhetjük érezni, hogy jelen van az életünkben."

És te erről mit gondolsz?

2015. dec. 28. 11:12
 14/43 anonim ***** válasza:
83%

Az Ősrobbanás elmélete egy jelenleg leginkább elfogadott magyarázata a világ keletkezésének és ma már számtalan megfigyelés is igazolni látszik. Félre kell ilyenkor tenni a napi fizikai tapasztalatokat, el kell vonatkoztatni. Valahogy létrejött a világ, ezt látjuk magunk körül.

Ha nem jött volna létre itt élet, akkor most nem kérdezhetnéd meg ezt. De honnan tudod, hány idegen lény kérdi ezt meg éppen most a százmilliárdszor - százmilliárd csillag valamely bolygóján?

Felrobbant a "semmi" - ezt lehet, hogy nehéz elképzelni, de mennyire hihetőbb, hogy egy óriási hatalmú valaki teremtette az egészet a semmiből? Ha jól belegondolsz, a két dolog ugyanolyan felfoghatatlan.

Az Ősrobbanás mellett azért ma már vannak bizonyítékok, míg Isten mellet csak a hit.

2015. dec. 28. 11:27
 15/43 anonim ***** válasza:
43%

# 7

"Ez onnan jöhet, hogy általánosságban az ateistáknak magasabb iskolai végzettségük van."

Ez egyáltalán nem igaz. A KSH honlapján megnézheted a részletes adatokat felekezetenként és iskolai végzettség szerint lebontva. Több felekezetnél az országos átlagnál magasabb az iskolai végzettség.

2015. dec. 28. 11:44
 16/43 anonim ***** válasza:
37%

a tiszta ateista válasz ez:

"nem tudom, de biztos nem Isten vagy ilyesmi, puszta véletlen és tudattalan természeti törvényeknek engedelmeskedő magatehetetlen anyag"

minthogy mint magad is írtad nem a tudományos hanem az ateista válaszra vagy kíváncsi, megjegyzem ezt pontosan írtad, az ateista válasz a legkevésbé sem biztos, hogy a tudományos válasz

2015. dec. 28. 11:44
 17/43 anonim ***** válasza:
16%

# 12

"Például hol van Isten, ha létezik? Na, mutassátok meg. Gyerünk."

Vakoknak hiába mutogatod szivárványt, süketnek hiába zongorázod a skálát, értelmi fogyatékosnak hiába magyarázod a szorzótáblát, érzelmi fogyatékosoknak hiába beszélsz az empátiáról, spirituális fogyatékosnak meg hiába beszélsz Istenről.

2015. dec. 28. 11:51
 18/43 anonim ***** válasza:
92%

Tudod, #17, sok dolgot meg lehet oldani.

Pl. a rádióhullámokról honnan tudsz? Netán érzed ezeket?

Nem. De jó esetben már feltalálták nálatok is a rádiókészüléket.

Ami viszont NINCS - na, azt sehogy se lehet bemutatni.

Beszélni lehet róla, írni is lehet akár egy nagy fekete könyvet is - csak bemutatni nem lehet sehogy sem.

2015. dec. 28. 11:58
 19/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

"Meggyőződésem, hogy a legtöbben azért hisznek Istenben, mert így nevelték őket."

Ezzel nem egészen értek egyet. Én vallásosnak lettem nevelve. Meg vagyok keresztelve, konfirmáltam, gyerekkoromban rendszeresen jártam gyerekistentiszteletre, ifjúsági bibliaórákra, templomba, hittantáborokba, egész életemben református iskolában tanultam, és 12 évesen lelkész akartam lenni - de hát ez akkor volt, amikor még a vámpírok létezését sem tartottam kizártnak. Most viszont mégsem hiszek igazán Istenben, vagyis jelenleg próbálom kialakítani a saját nézeteimet, és nem abban hinni, amit egész életemben tanítottak nekem. Szerintem minden értelmesebb ember elkezd gondolkodni egyszer, hogy vajon tényleg igaz-e minden, amit a vallásról - vagy akármi másról - tanítottak neki gyermekkorában. Egyébként én jelenleg közelebb állok az ateizmushoz, mint a vallásossághoz, de nem tartom teljesen lehetetlennek valamilyen felsőbb hatalom, akár Isten létezését.

"Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy Isten létezésére nincsenek konkrét bizonyítékok, de ha keressük Istent, egy idő után elkezdhetjük érezni, hogy jelen van az életünkben. Erről mi a véleményetek?

És te erről mit gondolsz?"

Erről azt gondolom, hogy az általam ismert hívő emberek nagy része azért hisz Istenben, mert a hit megnyugvást ad neki, boldogabb lesz általa, és nem tudna élni nélküle. Én ezt teljesen megértem, viszont néha úgy gondolom, hogy egyesek csak azért "érzik" Isten jelenlétét, mert a vallásba szeretnének menekülni a problémáik elől, és mindenféle dologba Isten jelenlétét képzelik bele. Szóval én azért kételkedem Isten létezésében, mert még sosem mondott nekem senki értelmes, kézzelfogható érveket arra, hogy Isten létezik, és hogy miért kellene benne hinnem.

2015. dec. 28. 12:33
 20/43 anonim ***** válasza:
65%

Kedves Kérdező!

ezen a blogon jó írásokat találsz, ha érdekel olvasgasd:

[link]

2015. dec. 28. 12:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!