Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok ezekről a...

Mit gondoltok ezekről a dolgokról az életben?

Figyelt kérdés

Üdvözletem előre is köszönöm annak aki majd veszi a fáradságot hogy végigolvassa a kérdeznivalómat!

Láttam már itt sok hasonló témával foglalkozó kérdéseket ezért is szerettem volna én is ezt megtudni!

Sok ember tudja hogy rossz dolgok történnek a világban, a hazánkban, a szomszédnál. Mégsem teszünk ellene semmit!

Most komolyan szerintem egyikőtök sem vágyik arra hogy az életét csak a munkájára szentelje hogy reggel elmegy dolgozni este hazaér és hulla fáradt! Sok esetben a 12 óra munka sem elegendő ahhoz hogy biztos megélhetést biztosítson!

Sok ember még mindig bízik a politikában, a politikusokban pedig el kellene fogadni hogy a politika a politikáért van és nem az emberekért persze tisztelet a kivételnek!

Ők is csak annyit tudnak tenni hogy minél jobban széthúzzák a társadalmat és kiszolgáljanak bizonyos érdekeket és a sajátjukat!

A földünk is egyre zsúfoltabb, terheltebb, és egyre jobban pusztul…

Az éhezés, a háborúk, az elégedetlenségek is egyre sűrűbbé válnak és egyre több vér folyik feleslegesen!

Tudom mind ezek a dolgok már közhelyes téma, de mégis ennek ellenére a problémákat eddig senki sem tudta megoldani!

Tudjátok nagyon jól ti is hogy léteznek ezek a dolgok nagyon is jól tudjátok! Lehet van olyan köztetek aki nagyon mostoha körülményeket is tapasztalt már az életében vagy még most is amiket mások még felsem fognának, hogy milyen egyiknapról a másikra élni egy rossz környezetben felnevelkedni ,vagy mit jelent árvának lenni, mit jelent egy háborús övezetben élni…stb. Lehet hogy ezek közül sokat még én sem tudnék felfogni…

Szerintetek mit kell tenni az életben? Legyünk mi is kizsákmányoló, kihasználó és önimádó emberek akik egyáltalán nem foglalkoznak másokkal hogy a mások élete szó szerint nem több egy rovarénál? Szarjunk le mindent mert engem úgysem érint? És mindig csak arra gondolva hogy én egy ember vagyok én ugyan mi a francot tudnék csinálni egymagam? Valljuk be a mostani élet és társadalom csak erre nevel minket semmi másra, senki nem tart már régi értékeket mert már senkit sem érdekel!

Őszintén ti hogy látjátok ti hogy tervezitek a jövőt? Csak így akartok élni hogy örökké csak dolgozni amíg nyugdíjasak nem lesztek vagy még előtte meghalni? Hagyni kell hogy az egyetlen otthonunk a föld lakhatatlanná váljon, ha azzá válik hova mentek majd nem tudunk csak úgy áthoppolni egy másik bolygóra…

Ha lenne egy alkalom amikor tehetnétek ezek ellen a dolgok ellen ,vagy ha lenne esély a változtatásra ti részt vennétek benne? Feláldoznátok a kényelmet, a luxust, a büszkeséget ,és dolgoznátok inkább mindennap azért hogy később mindenkinek jobb legyen és hogy mindene meglegyen? Hogy senkinek se kelljen az éhenhalástól vagy a kilakoltatástól félnie? Megváltoztatnátok-e az eddigi viselkedéseteket vagy gondolkodásmódotokat ezért?

Sokszor hallom ezt a dumát és már bevallom elegem van ebből hogy „egy fecske nem csinál nyarat” meg azt hogy „mit tehetnék én csak 1 ember vagyok” ?

Hadd kérdezzem hogy mindenki feladja ilyen könnyen az egész életét?

Mert evvel a szavakkal azt teszik!

Sajnálom evvel senkit nem akarok megbántani csak megpróbálom az igazat mondani, mert már elegem van hogy az egész életünket nagy hazugságok befolyásolják!

Én is sokáig olyan ember voltam aki mindig csak dumált az ilyesmiről és nem tett semmit, tehát igen e téren csak hangember voltam!

De mostanában sokszor este is ezen merengek hogy mi a helyes mindent hagyni úgy ahogy van végignézni hogy minden elpusztul körülöttem amit szeretek vagy tegyem meg amit helyesnek vélek és tegyek valamit inkább?

Többek közt ez is inspirálta a mostani kérdésem persze ettől nem a világmegváltását várom! Annyira naív nem vagyok és reálisan is kondolkodok!

Tudjátok én ilyen ember vagyok szeretem a családomat még ha sokkal köztük nem is vagyok jó viszonyban, a barátaimat ,az embereket akiket csak látok és akik boldogok és ugyancsak szeretik egymást… szörnyű arra gondolni hogy mi lesz ha itt is egyszer nagyon rosszra fordulnának dolgok és minden ami jó volt mindörökre leveszne mint sok más helyen…

Lehet csak röhögtök rajtam a gép túlsó oldalán lehet hogy nem, de én komolyan álmodom egy jobb világban mindenki számára!

Mindezek után csak annyi a kérdésem ti mit gondoltok, mit tennétek?

Ugyanúgy nem törődnétek semmivel sem, és nem tennétek semmit ha lenne is rá lehetőségetek? Ugyanúgy elfelejtenétek ezt a dolgot is és ugyanúgy élnétek tovább a mindennapokat?

Mert tudjátok azt avval hogy nem foglalkoztok ezzel a dolgokkal ha ugyanúgy nem akarjátok tudatosan észrevenni… ettől még ezek nagyon is valóságos és komoly dolgok maradnak amiknek igenis közük vannak az életetekhez!

Mindenki véleményére kíváncsi vagyok aki csak elolvasta azt mit írtam a lényeg az hogy mindenki az igaz gondolatait írja le legyen az rossz vagy jó egyaránt! Ezzel köszönöm is hogy elolvastátok amit írtam!

Végszó képpen még 1 dolgot szeretnék megosztani veletek:

http://www.youtube.com/watch?gl=HU&v=eJqK5Hd61sk

Ez egy kis részlete egy filmnek amit úgy hívnak hogy (Fegyverszünet Karácsonyra)! A film minden perce igaz eseményeken alapszik! Ha valaha létezett igazi európai únió vagy amikor igazi béke lehetett volna a földön az itt volt ezen a pár napon a történelem elfeledett napjain és nem ma és nem politikusokkal…

2012. szept. 15. 14:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát... aztamindenit! Én elolvastam az egész szöveget és örömmel jelenthetem, hogy 100%-osan egyetértek veled. Komolyan mondom, mintha én írtam volna az egészet! :)

Nekem is ugyan úgy elegem van abból, ahogy a világ működik és eddig azt hittem csak én vagyok ilyen különc, mert ha bárkinek beszéltem ugyanerről amit te most itt leírtál akkor csak lehúrrogtak, én is megkaptam az "egy fecske nem csinál nyarat" dumát és mondogatták hogy álomvilágban élek stb. stb.

Nekem van egy elképzelésem arról hogyan lehetne megoldani ez az egész problémát de sajnos ehhez RENGETEG pénz kell, és sok okos ember.

Szerintem a legjobb megoldás az lenne ha mindenki áttérne - elsőre furcsán fog hangzani de mindjárt kifejtem - az öngazdálkodásra.

Gondolj csak bele, ha mindenki megtermelné magának a szükségleteket akkor nem kellene pénzt használni, nem lenne gazdaság és az embereknek nem lenne érdeke egymást kihasználni!

Most persze arra gondolsz, hogy úgy értem ahogy ez vidéken folyik, sehol a modern életmód, mindenki dolgozik pedig nem!

A technológia évről-évre fejlődik és valószínű egyszer eljutunk arra a pontra mikor a robotok elérik azt a fejlettségi szintet, hogy maguktól képesek működni és eltudják látni az emberiséget.

Ez eléggé utópisztikus de én úgy gondolom ez lehet a megoldás mindarra a problémára amiket te itt leírtál és remélem egyszer meg is valósul és törekszem arra, hogy az én részvételemmel. :)

2012. szept. 15. 18:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy válaszoltál és nem gondolom hülyeségnek amit írtál sok tudományos rovatot olvasok energetika, építészet, és gépészet... stb témakörben és igen már most is ellehetne látni így az egész emberiséget! :)

De itt az a főbb kérdés hogy az emberek felismerik-e valaha hogy addig van szenvedés amíg a pénz létezik!

A legrosszabb azt tudni hogy mindenki azt gondolja hogy ide bonyolult dolgok kellenek a megoldáshoz, pedig épp ellenkező az eset mindenkinek csak egy mozdulatába kerül egy döntés csupán... és egy ember életet sem kell kioltani érte! Ez az igazán szomorú hogy a megoldás ilyen pofon egyszerű mégsem ismerik be az emberek..

Még egyszer köszönöm hogy elolvastad az írásom! :)

2012. szept. 15. 19:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Köszi! :)

Szívesen válaszoltam mert tényleg egyetértek, és a pénz valóban minden rossz forrása.

Remélem a fiatalabb generációknak már más lesz a felfogása. :)

2012. szept. 15. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!