Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten végtelen ideje él,...

Ha Isten végtelen ideje él, de a föld véges ideje van mit csinált azelőtt, hogy megteremtette volna a földet?

Figyelt kérdés
Kicsit nem abszurd?

2015. dec. 9. 23:16
1 2 3 4 5 6
 31/58 -a- ***** válasza:
48%

„Akkor Istennek ki vagy mi volt az okozója?”

Az okozatnak van okozója, Isten viszont nem okozat, így okozója sem lehet. Azért első ok, mert nincs előtte más ok. Ezt jelentette ki önmagáról:

Jn 1,3 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.

Azt mondja, hogy minden ami lett, az Ő általa lett. Vagyis Ő nincs a létrejövő ’dolgok’ között.

2015. dec. 10. 18:02
 32/58 anonim ***** válasza:
Nekem úgy van meg , hogy ez egy ciklus. Isten teremt. Végigmegy az egészen aztán kezdi előlről. A végtelenből a végtelenbe. Én így gondolom.
2015. dec. 10. 22:25
 33/58 anonim ***** válasza:

Ozmium, nem érted.

A keresztények szerint az isten öröktől fogva létezik - és nemrég, tehát egy adott időpontban teremtett mindent.

Ez bizony végtelen, mivel végtelen ideje létezik.

Akkor is végtelen, ha egy adott időpontban (a teremtéskor) vége van (mármint a cselekvés nélküli szakaszának).

2015. dec. 10. 22:45
 34/58 anonim válasza:
Itt csak annyi a lényeg, hogy elfogadod e azt az "információt", hogy Isten teremtett mindent vagy nem.. Azaz hiszel Istenben vagy nem
2015. dec. 10. 22:49
 35/58 anonim ***** válasza:

"A keresztények szerint az isten öröktől fogva létezik - és nemrég, tehát egy adott időpontban teremtett mindent"

Tegyük hozzá, ezt a keresztények a zsidóktól vették át. Azután a muszlimok mindkettõtõl.

++++

Mindenesetre az örökkévalóság kicsit hosszú idõ, különösen a vége felé ( ;) )

++++

# 18

Dehogynem. Sõt nyilvánvaló, hogy a földönkívüliek értelmes lények, hiszen még soha nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

2015. dec. 10. 23:22
 36/58 anonim ***** válasza:

Tegyük hozzá, ezt a keresztények a zsidóktól vették át, a muszlimok mindkettõtõl. És mind egy szálig az egyiptomiaktól, és az indiaiaktól,a Védákból, és tibetiektől. És minden lény az őshagyományból.

Ki gondolta volna valaha is, hogy a legnagyobb, ami elgondolható, a legfőbb Jó, nem örökkévaló? Akkor, aki teremtette, az nagyobb lenne.

2015. dec. 10. 23:31
 37/58 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk.
2015. dec. 11. 00:21
 38/58 Ozmium42 ***** válasza:

Értem én, hogy gőzgép, de a keresztények annyi minden mást is állítanak Istenről. Például azt, hogy időn kívüli. És türelmes. Érdekes ez a kettő így együtt, nem? Azt is mondják a keresztények, hogy Isten vár, a Sátánnak (aki szintén időn kívüli) meghatározott ideje van. Aztán ha időn kívül van, akkor nem értelmezhető az, hogy örökké létezik, mert az örökké mégiscsak az időre vonatkozó jelző.

Meg tud győzni valaki arról, hogy ennek tényleg van értelme, nem nonszensz önellentmondás, és nem csak az egyszeri gyerek esete, aki akkorát akart fingani, mint az apja, és besz...t? Úgy értem, talán igaz, talán nem, de legalább legyen értelme.

2015. dec. 11. 01:19
 39/58 anonim ***** válasza:

A magam részéről még azt sem igazán értem, hogy akik azt mondják, hogy Isten időn kívüli, azok milyen értelemben beszélnek az időről? Hogy lehet valaki időn kívül? És miféle időn kívül? A földi időt kell ezen érteni, vagy azt, ami Istennél van? Mert úgy gondolom, a Mennyben másképp telik az idő, ha egyáltalán van ott olyan. Nagy kérdések ezek. Én inkább azt mondanám, hogy Isten az idő felett áll, mivel azt us Ő alkotta, tehát nincs korlátok közé szorítva, úgy mint mi, akiknek egy meghatározott idő áll a rendelkezésünkre bizonyos dolgok véghezvitelére.

Egyébként én is keresztény vagyok.

2015. dec. 11. 01:26
 40/58 anonim ***** válasza:

"a Sátánnak (aki szintén időn kívüli)"

Nem igaz, ő teremtett. Véges ideje létezik.

És a Biblia szerint a fennmaradó ideje is véges.

"ha időn kívül van, akkor nem értelmezhető az, hogy örökké létezik"

Az "örökké" azt jelenti, hogy nincs kezdete, sem vége.

A mi időnkre vonatkoztatva ez azt jelenti, hogy a világunk bármelyik időpillanatában létezik - de ráadásul ezen kívül is.

Aztán, hogy ez lehetséges-e, az megint más kérdés.

2015. dec. 11. 01:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!