Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Már többször megkérdeztem, de...

Már többször megkérdeztem, de nem kaptam rá választ. Válaszol rá valaki?

Figyelt kérdés

Amikor megkérdezik, hogy Isten hogy teremt akkora követ, amekkorát nem tud felemelni, azt mondják rá, hogy Istent emberi logikával nem lehet megérteni.

Akkor miért akarja minden hívő logikával megérteni? Mire jó a Biblia, ha logikán alapul? Miért mondanak bármit Istenről, ha a természetes nyelvek is a logikán alapulnak?

2015. nov. 22. 19:59
1 2 3 4 5 6
 51/60 pelgrim ***** válasza:
Hát ez nagyon furcsa, én több helyen is megtaláltam.
2015. dec. 2. 19:54
 52/60 A kérdező kommentje:
Mondjál egy független forrást. Független forrásnak nevezem azt, amelyik bizonyíthatóan nem elfogult a kereszténység irányába és a keresztényellenesség irányába se.
2015. dec. 3. 00:05
 53/60 anonim ***** válasza:
2015. dec. 3. 20:00
 54/60 A kérdező kommentje:
De itt az ihletet magyarázza meg csak kinézeti okokból nagybetűvel írja.
2015. dec. 3. 20:22
 55/60 anonim ***** válasza:
Hát igen, az ihlet szó kis kezdőbetűvel írandó.
2015. dec. 3. 22:11
 56/60 A kérdező kommentje:
Ezt most nekem mondod? Szerintem más az, akit erről fel kéne világosítani.
2015. dec. 3. 22:48
 57/60 pelgrim ***** válasza:

«De itt az ihletet magyarázza meg csak kinézeti okokból nagybetűvel írja.»

Én pedig tiszteletből írtam nagybetűvel, mert ha jól emlékszem Istenről volt szó.

2015. dec. 6. 20:49
 58/60 A kérdező kommentje:
Szóval akkor Ihlet=Isten? Ha így van, akkor már csak az összes többi szót nem értem.
2015. dec. 6. 21:52
 59/60 pelgrim ***** válasza:

«Szóval akkor Ihlet=Isten?»

Kérlek ne forgasd ki szavaimat, nem ezt írtam, hanem azt, hogy közelebb állunk a valósághoz ha Istent úgy képzeljük el mintha egy önfejlesztő ihlet lenne.

2015. dec. 8. 00:24
 60/60 A kérdező kommentje:
Akkor továbbra is ugyanott tartunk, hogy biztos, hogy nem azt jelenti, ami a szótárban van, így nem értem. Bár lehetnék kevésbé kishitű, már nem nagybetűvel írod.
2015. dec. 8. 16:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!