Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mostanában figyelem a netes...

Mostanában figyelem a netes humort, és egyre többször látok a keresztényeket és Istent kifigurázó képeket (lsd lejjebb). Nektek mi erről a véleményetek?

Figyelt kérdés

[link]

Ez csak egy a nagyon sok olyan poén közül, ami a keresztényeket elvakított ostobáknak ábrázolja. Habár egyeseknek ez sértő lehet, ugyanakkor minden viccnek a fele igaz.

2011. nov. 22. 17:00
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
68%
azt vettem észre, h mostanában egyre több van.
2011. nov. 22. 17:03
 2/28 A kérdező kommentje:

[link]

Ez is egy nagyon érdekes post volt. Aki nem tudna angolul, annak leírom, hogy az első két ürge csomó milliárdot jótékonykodik, míg a legpénzesebb evangélikus egy vasat sem.

A net a legszélesebb, leggyorsabb kommunikációs felület. Szerintetek pár tíz év múlva mi marad a kereszténységből ezek után?

Én azt tippelem, hogy a legtöbb templom múzeummá fog változni, ahova csak esküvőzni és temetni fognak járni az emberek.

2011. nov. 22. 17:08
 3/28 anonim ***** válasza:
57%
én már most is csak azért járok oda...
2011. nov. 22. 17:19
 4/28 anonim ***** válasza:
54%
ez azért van, mert vicces amit a keresztények művelnek.
2011. nov. 22. 17:24
 5/28 anonim ***** válasza:
67%

Nekem az az eddigi élettapasztalom, hogy aki másokat anélkül kifiguráz, gúnyol, hogy azok ártottak volna neki valamiben, azok mentálisan valamilyen szinten biztos, hogy primitívek. Aki ilyet tesz, az magasabbrendűnek, okosabbnak hiszi magát, és embertársa lejáratásával próbálja magának és a világnak ezt igazolni. Ez a fenti példára is igaz, nemcsak a mindennapi életben.

A másik észrevételem pedig az, hogy keresztények és nem keresztények közt ugyanúgy vannak intoleráns primitív lelkületűek, mint ahogy pozitív személyiségek, akik el tudják fogadni a másik meggyőződését, nem azonosulnak azzal, de tolerálják. Nem röhögik ki, és nem sajnálják le, aki más véleményen van, hanemcsak szimplán tiszteletben tartják a véleményét, vagy a saját érveikkel érvelve próbálják meggyőzni a másikat a megfelelő határokon belül (azaz nem hülyézve, nem túlerőltetve a saját nézeteit).

2011. nov. 22. 17:38
 6/28 anonim ***** válasza:
66%

1: nagyon sok hívő tényleg röhejes, amit csinál. A hittel magával nincs baj, de elképesztő mennyiségű hívő csipőből elutasít minden tudományos álláspontot (vagy bármilyen mást...) és CSAK a vallási álláspontja létezik. És ezt hangoztatja is hangosan mindenhol.

2: Most csúnya leszek, de pl amikor az arabokat, és vallásukat gúnyolták sokan, itt a gyak.hu-n is rengetegen magukat kereszténynek, hívőnek valló támadta is az arab vallást. Ez éppen ugyanaz.

3: Aki nem ilyen elvakult, az vigyorog rajta egyet, és nem foglalkozik vele. Rengeteg rendőr-vicc, skót-vicc, szőkenős és akármilyen másik is van, aztán mégsincs belőle semmi baj, nem ostoba minden nő.

4: Ha tetszik, nevetsz rajta egyet, és kész. Az meg hülyeség, hogy minden vicc fele igaz, mert a legtöbb vicc erősen torzít, vagy nagyon kiemel dolgokat, valótlanná nagyítva. Ettől vicc :D

2011. nov. 22. 17:40
 7/28 anonim ***** válasza:
95%

"4: Ha tetszik, nevetsz rajta egyet, és kész. Az meg hülyeség, hogy minden vicc fele igaz, mert a legtöbb vicc erősen torzít, vagy nagyon kiemel dolgokat, valótlanná nagyítva. Ettől vicc :D"

Jaja, ezt a mondást amúgy arra találták ki, hogy az aki viccben sért meg mást, az sokszor tényleg azt gondolja részben vagy egészben amit mond, de vagy a másikra vagy saját magára való tekintettel igazából nem akarja megsérteni. Amúgy a viccen tényleg nem kell megsértődni. Mégha valóban kritika amit kapunk, vicc formájában nem sértő (általában), és akár jobbak is lehetünk tőle.

A fenti vicc pedig az én világképemen semmit nem változtat. Én például keresztény vagyok, de eléggé szétröhögtem magam anno a Bryen élete című filmen, pedig az nem kicsi kritika volt a keresztény vallással szemben, de mégis olyan szellemesen, hülyéskedve tette, hogy az nagyon ott volt. :)

2011. nov. 22. 17:47
 8/28 anonim ***** válasza:
19%

Szándékosan teszik, hogy bomlasszák a közösségeket főleg az egyházat és a családi közösséget.Egy új világrendet akarnak létrehozni és a világot uralni.Nem véletlenül viszik Líbiába napalmmal a "demokráciát".Most Szíria és Irán a következő.

Az emberekbe meg mikrochipet akarnak ültetni ami kutyákba már kötelező, mellesleg a Biblia alapján ez a fenevad bélyege.

Többet is olvashatsz erről

pirospirula.blogspot.com/

aranykor.freeblog.hu/

Videókat is nézhetsz

http://www.youtube.com/watch?v=v9fMw5EkRTc

http://www.youtube.com/watch?v=wpxF2WZEfpc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=v9-MNK4wf64

http://www.youtube.com/watch?v=vp6jptxyP9Y

2011. nov. 22. 18:13
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
a 2. képnek nem az az üzenete , hogy ateista jó keresztény gonosz hanem, hogy az emberi morálnak nincs köze a valláshoz, egyébként ha nagyon zavar csinálj ateista gúnyolót, nem hiszem hogy túl sokan megsértődnének rajta
2011. nov. 22. 18:33
 10/28 anonim ***** válasza:
91%
Hát én jókat derülök rajta. Még az ennél sokkal durvábbakon is. Egyébként ezek nem a keresztényekről szólnak, hanem a fanatikusokról, és így már több benne az igazság.
2011. nov. 22. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!