Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mostanában figyelem a netes...

Mostanában figyelem a netes humort, és egyre többször látok a keresztényeket és Istent kifigurázó képeket (lsd lejjebb). Nektek mi erről a véleményetek?

Figyelt kérdés

[link]

Ez csak egy a nagyon sok olyan poén közül, ami a keresztényeket elvakított ostobáknak ábrázolja. Habár egyeseknek ez sértő lehet, ugyanakkor minden viccnek a fele igaz.

2011. nov. 22. 17:00
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

A többségi társadalom ma is hit nélkül él. Sokan csak azért vallják magukat kereszténynek, mert egyszer megkeresztelte őket a pap baba korban.

A hit nélküli világ már ma itt van, sőt, szerintem régen is jelen volt, pl középkorban, csak akkor még kötelezőségből mindenki menetelt hallgatni a latin igét.

2011. nov. 24. 14:39
 22/28 A kérdező kommentje:
[link] Ezen is jót röhögtem.
2011. nov. 24. 15:21
 23/28 anonim ***** válasza:
2011. nov. 24. 15:25
 24/28 anonim ***** válasza:

Na, azért szerintem durvulni nem kellene. Csak sorban:

- Szerintem nem "a kereszténységet" bomlasztja "az igazság", merthogy "a kereszténység" közel sem egységes, így a többmilliárd keresztényt nem lehet egy kalap alá venni. A felekezeteken belül is vannak különbségek az egyes emberek között, nem is kevés, így a beskatulyázás sem mindig működik.

Az "igazságról" meg csak annyit, hogy mintha eleinte arról lett volna szó, hogy pusztán "van benne valami"...

Az általam bemásolt link sem "a kereszténységről" vagy "a televíziós prédikátorokról" szól úgy alles zusammen, hanem egyes kirívó esetekről. (Bocsi, nem tudom, hogy a "teleevangelist" szónak van-e magyar megfelelője.) És ezekből az egyedi esetekből én nem vonnék le messzemenő következtetéseket, pusztán annyit, hogy - sajnálatos, de - van ilyen is a sok jó között.

Úgyhogy ne bomolj, kérdező, mert összeakasztjuk a bajuszt, pedig eredetileg még néhány vicces linket szántam a kérdésedhez.

Most viszont kénytelen vagyok felhomályosítani, hogy a legutóbbi linked mondata pusztán egy átírás; az idézet eredetileg a nőkről és a férfiakról szólt. Lehet, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, de én már eléggé öreglány vagyok, így ismertem az eredetit. :)

Nézz utána nyugodtan, nekem a Google rengeteg találata közül ez volt az első:

[link]

Szóval, el kellene dönteni, hogy mit akarsz; részemről a fröcsögésben nem vagyok partner. Üdv.

2011. nov. 24. 16:35
 25/28 A kérdező kommentje:

Na majd mély bűntudatomban elvonulok egy sarokba szavaid hallatán, ha lesz pár szabad percem :)

Jól vetted le, ez a vicc nekem új volt, na és?

Amit írok, úgy is gondolom. Amúgy egyetértek a meglátásaiddal.

2011. nov. 24. 16:58
 26/28 anonim ***** válasza:

Na, akkor sipirc a sarokba. Vigyél magaddal morzsolt száraz kukoricát is.

És egy hétig nincs se netezés, se tévé, sőt, abszolút szobafogság.

Üdv. :)

2011. nov. 24. 17:54
 27/28 A kérdező kommentje:
ez: [link]
2011. dec. 2. 16:05
 28/28 anonim ***** válasza:
52%

Nagyon helyes! Végre ráébredhetne már a nép hogy micsoda hazug álszent semmirevaló a vallás!

Te mire adnál a közösség pénzéből az adókból? Hogy emberek ne éhezzenek, hogy a tudás eljusson az emberekhez, hogy gyógyulhassanak minél jobb körülmények között? VAGY egy csapat olyan embernek akik beszélnek a sosem látottról, a sosem tapasztaltról? Istennel meg a végtelennel dobálózni a pofátlanság legteteje!

2012. márc. 7. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!