Mostanában figyelem a netes humort, és egyre többször látok a keresztényeket és Istent kifigurázó képeket (lsd lejjebb). Nektek mi erről a véleményetek?
Ez csak egy a nagyon sok olyan poén közül, ami a keresztényeket elvakított ostobáknak ábrázolja. Habár egyeseknek ez sértő lehet, ugyanakkor minden viccnek a fele igaz.
Nem tudom, mennyi az igazság ezekben, nincs is kedvem utánajárni, mert nem érdekel annyira.
De tudok mutatni valamit még 1991-ből, ami lehet humoros is, vagy sértő, kinek melyik. Előre sejtem, mit fogok ezért kapni, úgyhogy rövid tájékoztatás következik:
Fundamentalista keresztény vagyok, ráadásul karizmatikus; nincs kifogásom az adakozás ellen, és gyógyultam már meg ima által vagy hitből, tehát hiszek abban is, hogy Jézus ma is gyógyít.
Ennek ellenére bírom a következő dalt, és akárhányszor meghallgatom vagy megnézem a videót, jót mulatok rajta. Persze az elég szomorú, hogy tényleg vannak ilyenek... De nem akarok általánosítani, sőt; remélhetőleg ez a ritkább eset.
Genesis – Jesus He Knows Me
http://www.youtube.com/watch?v=EprQGmZ3Imw
Külön egy szöveges változat a pontos szövegértés érdekében:
http://www.youtube.com/watch?v=MixVbumoDWU
Bocsi. :)
Mindig is jó voltam abban, hogy rontsak a helyzeten. Most találtam egy olyan változatot, amelyben a vidivel együtt van a szöveg; sajnos a "keret" itt sincs, pedig az is vicces. :)
http://www.youtube.com/watch?v=lLNZjQ28tPE&feature=related
A kedvenc részeim pedig:
"God will take good care of you
Just do as I say, don't do as I do."
és
"If you gonna get closer to Him,
Get on your knees and start paying."
Még egyszer bocsika. :)
@Berta Wooster
Mostanában ritkán látni téged errefelé. Mondjuk való igaz, kevesebb az érdekes kérdés. Tartok tőle lelkiismeret (te) híján még elkanászodok :)
Minden ok?
@gyakorivalasz2:
Írtam privát üzit, mert nem akartam itt személyeskedni. :)
Üdv.
@Kérdező:
Ugyeeee? :)))
Köszi. :)
A két 9gag-es példa, amit a kérdező felhozott, pontosan a valós helyzetet mutatja be, vagyis az IGAZSÁGOT.
Ezek után érdekesnek találom, hogy valaki itt azzal jön, hogy ez egy BOMLASZTÓ dolog. Mégis micsoda? A kereszténységet bomlasztja az IGAZSÁG?
...és mi az IGAZSÁG ó bölcsek bölcse? Hogy van sok képmutató ember a keresztények közt is? Ők mindenütt ott vannak, és mindenütt ott is voltak mindig. Tényleg nincsenek pozitív hatással a kereszténységre, de botorság azt hinni, hogy miattuk majd összedől az egész. Valódi hittel bíró hívők és lesznek mindig, amíg csak ember él a földön. Ha egyszer jönne valamilyen eszme, ami tényleg ki tudná irtani a kereszténységet, én nem kívánnám senkinek, hogy majd abban a korban nőjön fel, mert ami a kereszténységet ki tudja irtani, az kiirtja a családot is, az igaz szeretetet is és magát az emberi lelket is, szóval az már egy ateistának sem volna hú de jó dolog. Bár én nem hiszek abban, hogy jöhet olyan gonosz kor, ami erre is képes lenne. (Gonosz kor jönni fog, de erre azért sosem lesz képes).
Az emberben mindig ott volt a rossz, de mindig ott volt a jó is, és ott is lesz. Az igazán nehéz időkben mártírok is lesznek mindig, és őket még a Nagy testvér-szintű hatalom sem győzheti le teljesen, legfeljebb csak látszólag, ajánlom figyelmedbe Orwell "1984" című könyvét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!