Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Már többször megkérdeztem, de...

Már többször megkérdeztem, de nem kaptam rá választ. Válaszol rá valaki?

Figyelt kérdés

Amikor megkérdezik, hogy Isten hogy teremt akkora követ, amekkorát nem tud felemelni, azt mondják rá, hogy Istent emberi logikával nem lehet megérteni.

Akkor miért akarja minden hívő logikával megérteni? Mire jó a Biblia, ha logikán alapul? Miért mondanak bármit Istenről, ha a természetes nyelvek is a logikán alapulnak?

2015. nov. 22. 19:59
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:
És természetesen tartozok még egy válasszal, majd megírom.
2015. nov. 25. 00:36
 22/60 pelgrim ***** válasza:

# 20 «Ezt egyféleképpen lehet megérteni. Kinyitjuk az értelmező szótárat és megnézzük benne mit jelent a minden.»

Nem találod értelmét mert nem kutatsz elég mélyen. Nem a szótárban kell keresni, hanem abban a fogalomban amit Istennek nevezünk. A megértés kulcsa az érdeklődés.

«Az, hogy értelmetlen mondatokat nem értek, az nem az én hibám, bármennyire is próbálod rámkenni.»

Nem akarok rád kenni semmit. A mondat amit tőlem idéztél nem értelmetlen, csak éppen nem a te érdeklődésed körén belülre esik, ebből arra lehet következtetni, hogy nem foglalkoztál eléggé komolyan és őszintén ilyen dolgokkal.

«Ha meg akarsz győzni kezdhetnéd azzal, hogy nem írsz olyat nagybetűvel, amit nem szabad azzal írni.»

Nem akarlak meggyőzni, csak tiszteletből írtam nagybetűvel, arról amit mi Istennek nevezünk, mert ugye belőle csak egy van.

2015. nov. 25. 12:36
 23/60 anonim ***** válasza:

Válaszolok:

A kérdésed értelmetlen, ellentmondást tartalmaz és bár a dialektikus logika megengedi az ellentmondásokat, de nem így. Ha arra vagy kíváncsi, "hat hogy?" csak annyit mondhatok, tanulj sokat, mert arra, hogy itt magyarázzam el, nincs idõm, de nyilván másnak se. ( Már aki el tudná magyarázni. De arra adta I-ten azt, amit a fejedbe tett, hogy tanulj és gondolkozz vele :) )

A hívõk egyébkent I-tent nem akarják logikával meérteni, pontosabban nem I-tent akarják logikával megérteni, hanem azt, hogy parancsai mit írnak elõ különbözõ konkrét helyzetekben.

Magát I-tent pont úgy nem ajakrja logikával megérteni senki, ahogyan nam akarja, mert nem lehet azt se, hogy "a Világ önmaga oka". Ez utóbbi axioma a materializmusban, amit bizonyítás nélkül tényként, alapként fogadnak el.

Bõvebbet

2015. nov. 25. 17:35
 24/60 A kérdező kommentje:

Továbbra sem tartalmaz a kérdésem ellentmondást, de minek irkálok itt, ha el sem olvassa konkrétan senki a kommentemet?

Nem azt kérjük istentől, hogy teremtsen felemelhetetlen felemelhető követ, hanem azt, hogy felemelhetetlen követ teremtsen.

2015. nov. 25. 18:04
 25/60 anonim ***** válasza:

A nulla százalékom a bizonyíték arra, hogy nagyon jól tudják, hogy nekem van igazam és, hogy egy paradox elmebajban hisznek és éppen ezért meg se kísérlik kimagyarázni magukat, de azért kicsinyes módon lepontoznak, természetesen nem magyarázzák meg, hogy miért, mert azt gondolják, hogy csak ők állnak olyan szellemi magaslaton, ahol megérhető az ő képzeletbeli barátjuk működése, nekem pedig nem érdemes magyarázni, hisz én csak egy elcsépelt szöveget mantrázó droid vagyok, aki olyan, mint Havas Jon. Nem tud semmit.

Ez pontosan olyan, mint amikor a kretén gyereket rajtakapják, hogy könyékig benne van a mézes bödönbe és ő is tudja, hogy vert helyzetbe kerül, szóval meg se próbál magyarázkodni, de azért még leköpi azt, aki rajtakapta és elszalad röhögve, a bödönnel a kezén.

9# voltam

2015. nov. 25. 18:12
 26/60 A kérdező kommentje:
Azt kell, hogy mondjam a te válaszod sem tartalmazott indoklást. Lehet, hogy már többször leírtad miért ez a személyes véleményed a hívőkről, az oldal jellegéből adódóan nem tudjuk mi volt a te indoklásod. A pontozás jogosságáról most nem beszélnék, én nem is pontoztalak le.
2015. nov. 25. 18:26
 27/60 anonim ***** válasza:
Leírtam neked, hogy miért NEM fogják megválaszolni ezt, sőt még meg is indokoltam neked, hogy miért van ez. Ha neked ez se tetszik, akkor nem tudom mi akarsz. Nem fogja neked egyikük se megválaszolni értelmesen, pontosan azon okok miatt, amiket én felsoroltam neked. Egy paradoxon azért az, mert nem lehet megválaszolni, ennyi erővel azt is megkérdezhetnéd, hogy egy tökéletes lény miért teremt tökéletlent, amikor önmagát használja mintának? Vagy hogyan létezhet szabad akarat, amikor a szakállas ürge az égben már előre megírt mindent és mi aszerint cselekszünk? És a kedvencem: ha Isten a mindenség, akkor miért férfi, tehát olyasvalami, ami NEM nő, tehát hiányos lény? Ezernyi paradoxon van a Bibliában, te éppenséggel egyet kiragadtál és arra akarsz választ kapni, de, mint azt írtam, ezekre nincs válasz, hisz paradoxonok, ha lenne rájuk válasz, akkor nem lennének azok. A paradoxon és a válasz úgy zárják ki egymást, mint a vegánizmus és a disznóvágás.
2015. nov. 25. 18:40
 28/60 A kérdező kommentje:
De az nem indok, hogy mert hülyék és tévhitben élnek és félnek az igazságtól. Pontosabban lehet indok ha egy hosszas vita előzte meg és kiderült belőle, hogy a vitapartnert valóban hülye, de ez itt nem történt meg.
2015. nov. 25. 18:49
 29/60 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de aki nem ismer fel egy paradoxont az hülye, ha pedig még válaszolni is akar rá, akkor még hülyébb.
2015. nov. 25. 18:53
 30/60 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van, lehet, hogy meggyőzöl.
2015. nov. 25. 18:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!