A mindenható-paradoxon kizárja egy mindenható isten létezését. Még ennek ellenére is hisztek benne?
Gondolj bele.
Egy téren és időn kívülálló szuper-entitásnak akadály egy teremtmény korlátoltsága által feldolgozhatatlan "paradoxon"?
Különösen javaslom a 2. bekezdést elolvasni, ez a válaszom.
<< (...) Isten képes-e logikai ellentmondásokra, (tud-e akkora követ teremteni, amit nem tud felemelni,) de mindezt a logika rendszerén belül. (Az ateista) kijelenti például, hogy ha a világot (fizikai törvényeivel, ok-okozati összefüggéseivel, matematikai és logikai rendszerével együtt, sic!) teremtették, akkor ebből "logikusan következik", hogy a teremtőt is teremteni kellett. >>
15-ös!
"Erre bizonyíték? Erős állítások erős bizonyítást kívánnak..."
Isten teremtett mindent, amit látunk, hallunk, amihez bármi közünk is van. Nincs kivétel. Az idő is a mindenbe tartozik. Isten kijelentette magáról, hogy ő a VAGYOK. Nem a leszek, voltam, hanem az állandó létező.
Ura az időnek bibliai bizonyítékként a harc során megállította a napot.
Ismeri a pontos jövőt, jelent, múltat.
Az istenképbe nem fér bele, hogy ne legyen ura az időnek, hanem függjön tőle. Az ilyen istenkép a görög, római és egyéb istenképbe fér bele, a héber isten, Jézus atyja az egyetlen, mely ura mindennek, mert ő a teljes komplexum teremtője.
23.hsz-hez:
Újabban az ateisták állítják, hogy a világ a semmiből teremtette meg önmagát. pl:
"A gravitáció törvénye miatt az univerzum képes megteremteni, és meg is teremtette önmagát a semmiből. Ez a spontán teremtés az oka, hogy a semmi helyett van itt valami, amiért az univerzum létezik..” (Stephen Hawking) (~A nagy terv 197.o.)
„Lawrence Krauss: Univerzum a semmiből c. könyvében az ecseteli, hogy jöhetett létre a világunk a semmiből, kvantumfluktuációk által.”
-----------
20.hsz-hez:
„Ha mindig volt valami, akkor két lehetőség van:
1.) Mindig volt anyag, és ez a világ lett belőle, "kifejlődött".
2.) Mindig volt valami, lett belőle I/isten. Isten megteremtett minket.”
1. Ma már az anyag létrejöttét az ősrobbanásból eredeztetik, nem örökkévalónak gondolják. Nem volt mindig anyag.
2. Isten nem lett, mert örökkévaló.->17.hsz.
"A gravitáció törvénye miatt az univerzum képes megteremteni, és meg is teremtette önmagát a semmiből."
Aha! Nem a gravitációt hívják tömegvonzásnak? A semminek a tömege, ami által van a gravitáció, ami megteremti a világot? Ez a Hawkingnak elég sok ücsörögni való ideje van, ezt megértem, de okosabb nem lett ez által.
"Isten teremtett mindent, amit látunk, hallunk, amihez bármi közünk is van. Nincs kivétel. Az idő is a mindenbe tartozik. Isten kijelentette magáról, hogy ő a VAGYOK. Nem a leszek, voltam, hanem az állandó létező.
Ura az időnek bibliai bizonyítékként a harc során megállította a napot.
Ismeri a pontos jövőt, jelent, múltat. "
Erre megint nincs bizonyíték. Azt mondjátok meg nekem kedves hívők, ha van isten akkor beavatkozik-e a mindennapokban az ember életébe vagy nem?
- Ha beleavatkozik, pl.: egy ima hatására, akkor igazságtalan, hogy a sok szenvedőt meg hagyja meghalni. Ráadásul kivételt tesz,azokkal akik olyan szerencsések, hogy olyan helyre születtek, hogy megismerhették a keresztény tanítást.
- Ha nem avatkozik bele, hanem ő volt az "első mozgató" ,akkor lényegtelen, hogy van-e vagy nincs nem befolyásolja az életünket.
Tudomány, amit állít, hogy a semmiből keletkezett azt nem úgy csinálja, hogy ráüt a hasára és kitalálja, hanem komoly matematikai, fizikai bizonyítások vannak mögötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!