Miből gondolják egyes emberek azt, hogy közel van az "úr eljövetele"?
1.Az evangélium hirdetése minden nemzetnek,pontosabban etnikumnak nem gondolnám hogy megvalósult az elmúlt 2000 évben.
2.A zsidó nép hazatérése a Szentföldre és az államalapítás is csak az elmúlt században valósult meg.Az összegyűjtetés folyamata kb az 1850-es évektől kezdődött el és 1948-ban történt meg az államalapítás.
Akik szó szerint értelmezik a szöveget,azok számára ez nem bla-bla,de Te tudod.
"a tévedések és hamis jövendölések ellenére a fentiek alapján biztos,hogy az ún.utolsó napokban élünk,az Úr eljövetele előtti korszakban."
Na ja.
Csak az a kérdés, hogy ez még hány 1000 vagy esetleg 100000 évig fog tartani.
# Roland G.
"Egy ősi tanítás szerint, amely az apostoli kor óta él mind a kereszténységben, mind a zsidó hagyományban, az emberiség történelme egy „hét” programjához hasonlóan – ahol ezer év jelent egy napot (Zsolt 90:4, 2Pt 3:8) – hatezer évig tartó szenvedésteli „munka” után végül eljut a „szombatjához”, amikor is a hetedik évezredben végre békességre és örömre lel a föld."
Nincs ilyen tanítás a kereszténységben, főleg nincs ilyen apostoli tanítás. Ez egy modern teória, csak néhány huszadik századi alapítású felekezet vallja.
Az apostoli tanítás szerint az emberiség történelme mindössze két szakaszra osztható fel:
1. a Krisztus eljövetele előtti időszakra - ezen már túl vagyunk.
2. Krisztus első eljövetele és második eljövetele közti időszakra - ebben vagyunk most, ebben vagyunk immár kétezer éve, és nem tudhatjuk, hogy meddig fog még tartani.
Ezt a már kétezer éve tartó időszakot hívja az apostoli hagyomány "végső időknek", mert az "idők beteljesedése" Krisztus első eljövetelével megtörtént. A keresztény szóhasználatban ez a két kifejezés ezt jelenti.
Nincsen szó semmiféle ezeréves napokból álló hétről. Az ezer év amúgy is szimbolikusan értendő. Az ezer az nem csak egy számérték, hanem a "megszámlálhatatlanul sok" költői szinonimája az archaikus nyelvekben. Ezt bármelyik nyelvész megmondja neked.
Sziasztok!
A háborúk és a háborúk hírei nem a vég jele:
Máté
24,6 Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég. Ez a sok nyomorúság kezdete, de ez máig tart az apostoloktól, mit a sok hamis tanító feltűnése. A GYIK-on, sőt, ennél a kérdésnél is van pár... Mivel nem egységesen szólunk, vagy egyikünknek vagy egyikünknek sincs igaza. Ideje megvizsgálni magunkat, ki a szellemi keresztény... A keresztény törvénytiprás a hamis tanítás egy része az egyházakon keresztül jelenik meg. Ahány egyház, annyi teológia, de lehetne mondani, hogy ahány keresztény, annyi teológia. Ezek mind vallások és mind károsak, csak úgy, mit a materializmus vallása, az evolúció vallása... Tényleg nem látjátok? Tényleg nem esik le? Az adventista az ószövetségben jár, a katolikus kicseréli az Újszövetséget a saját teológiájára, a Pünkösdi a karizmákban hisz és csecsemő marad, stb... Mind azt hiszi, hogy övé az igazság, és mind hitelesen bebizonyítja, mégsem igaz. A Biblia olyan egyszerű, hogy csak segítséggel lehet félreérteni. Nos, ezt a segítséget megadja a teológia... Krisztus tudományába nem lehet semmit belekeverni.
Valaki már írta a végről, én is idézem:
Máté
24,14 És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az [rész 28,19.] egész világon, [rész 10,18.] bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.
A 16-os hozzászólásban sok igazság van. Néhány részletet valóban pontosítani kell.
Ami az evolukciót illeti önmagában valóban nem vallás; de a materializmus gyakorlatilag az (még ha nevezni nem is nevezik annak). És a materializmusnak pedig fő érve az evolukció állítólagos tudományos bizonyítottsága.
Tehát, ha nem is vallás, de fontos eleme egy vallási gondolkodásnak.
Azt, hogy az evolukció "tudományosan egyértelműen bizonyított tény", évtizedek óta agymosás szerűen sulykolják az emberekbe. De, ha a konkrét "bizonyítékokat" megvizsgáljuk, finoman szólva is felettébb erőltetettek.
De azt hiszem itt már túl messze kanyarodtunk az eredeti kérdéstől.
@19:31
Hadd mondjak neked néhány szót.
A materializmusról én magam nem nyilatkoztam. Az evolúciós elgondolás pedig nem azért létezik, hogy bizonyítson/cáfoljon valamilyen vallási vagy filozófiai eszmét, hanem azért, hogy az élet fejlődését vizsgálja, és rekonstruáljuk azt a távoli múltat. Én úgy gondolom, hogy az evolúció tény, és a kreacionizmust/ID-t tartom agymosásnak, sőt áltudománynak, mert szerintem az egész nem más, mint vallási dogma Isten létezéséről, tudományos köntösbe öltöztetve. Én azt vettem észre, hogy az ID-t vallók közül mindegyik fundamentalista, ellenben az evolúció mellett állásfoglalók táborában többféle embert is találsz: vannak hívő keresztények, ateisták, sőt egy ezoterikussal való levelezésemben is előjött a téma, és úgy tűnt, ha jól vettem észre, hogy az illető elfogadja, pedig nagy mestere volt az ezós dolgoknak, például a jóslásnak.
De tudod, nem is arról van szó, hogy valaki elfogadja-e az evolúciót vagy sem. Én azért szóltam, mert az evolúciót a "vallás" kategóriába tenni nem kis esztelenség. Én nem tartom kizártnak, ha gimnázium 9.-ben valaki kimenne felelni, és ilyet mondana, hogy az evolúció egy vallás, olyan elégtelent kapna az ellenőrzőjébe, hogy hazáig füstölne. Én elfogadom az evolúciót, és értem azt, hogy más nem fogadja el, de azért essünk már szélsőségekbe, mert az illető így saját magából csinál bohócot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!