Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isstenhívők tisztában vagytok...

Isstenhívők tisztában vagytok azzal mennyire logikátlan és abszurd az egész vallás beleértve a bibliát is?

Figyelt kérdés
Vagy szerintetek minden egyértelmű és tök logikus?

2015. szept. 9. 19:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
93%

# 5

A kérdező szerintem véletlenül picit hossza nyomta le az 's' billentyűt. Az általa használt szót pedig a magyar helyesírás jelenlegi szabályai szerint valóban egybeírjuk: istenhívő.

A megjegyzésed a disznós hasonlattal picit meglepett, mert nem annyira jött át belőle a felebaráti szeretet, de valahol érthető, hogy ezt felül tudják írni bizonyos dolgok, pl. ha valaki sértőnek érez egy ilyen kérdést akár magára, akár a hitére nézve.

2015. szept. 10. 00:46
 12/30 Brain Storming ***** válasza:
89%

Kérdező: Láttál már olyan párokat, akik tökre nem illettek össze? Pl. bombázó csajt egy formátlan pasival, vagy fordítva - egy helyes pasit egy idomtalan nővel, stb. Szerinted ezek a párok ugyanúgy néznek egymásra, mint ahogyan te szemléled őket? Képzeld el, hogy odamész egy ilyen párhoz, és megkérdezed a szerinted "helyesebbet", hogy miért van a szerinted hozzá abszolúte nem illő másikkal... Nem biztos, hogy meg tudják magyarázni, de ettől függetlenül ragaszkodhatnak egymáshoz.

Nos, valahogy így van sok vallásos ember is a vallásával - nem biztos, hogy meg tudja magyarázni azt, hogy miért vallja azt amit, de vallja, mert valamiért úgy érzi, hogy ragaszkodnia kell hozzá, mert ragaszkodni jó ):o)

De kérdezhetlek téged is: kifogásolható-e bárkinek is a vallása, ha a "Miért?" kérdésre mondjuk azt felelné, hogy "Azért hiszek benne, mert JÓ BENNE HINNI." ... Nos, ha ezt megérted, akkor nagy lépést tettél a vallásszabadság elfogadása felé.

(Félreértés ne essék, ez nem védőbeszéd a vallási alapon végrehajtott túlkapások mellett - ez csak arról szól, hogy megértsük, hogy hogyan viszonyul egy hívő a maga vallásához.)

2015. szept. 10. 04:15
 13/30 anonim ***** válasza:
89%
Kedves 11es, ez egy bibliai idézet volt. Beszéld meg Istennel, ha számodra nem elfogadható.
2015. szept. 10. 06:54
 14/30 ceri ***** válasza:

Teljesen hibás összemosni a kereszténységet, annak is egyik formáját az istenhittel.

Ez olyan hiba, mintha 1 rohadt körtéből kiindulva minősítenéd élettani szempontból a gyümölcsöket általában.

2015. szept. 10. 08:12
 15/30 anonim ***** válasza:
93%

Miért tartod logikátlannak és abszurdnak a vallást és a Bibliát?

Mert ez, hogy így leírod, önmagában nem érv..

2015. szept. 10. 09:14
 16/30 anonim ***** válasza:
44%
És te tisztában vagy azzal hogy a világegyetem és benne az élet kialakulásáról való elmélet amit az iskolában tanítanak mennyire logikátlan és abszurd? Vagy szerinted tök egyértelmű és logikus? Vagy csak azt mondod hogy egyértelmű és logikus, mert a TVben meg az interneten azt mondják a "tudományos" lapok, és akkor úgy van.
2015. szept. 10. 20:20
 17/30 anonim ***** válasza:
55%
Én egyetértek veled kérdező, az egész Biblia egy összevagdosott mesekönyv, telis-tele metaforákkal, amiket hát... nem igazán kellene komolyan venni, már így a XXI. században.
2015. szept. 10. 20:29
 18/30 anonim ***** válasza:

Kedves 13. hozzászóló, köszönöm a felvilágosítást és a tanácsot, de egyrészt emlékeztem rá, hogy hol olvastam azt az idézetet, amire utaltál, és arra is, hogy kitől és milyen körülmények között hangzott el, másrészt így utólag figyelmesen újraolvasva sem látok a hozzászólásomban semmit, amivel önmagában az idézetre azt írtam, vagy akár csak sugalmaztam volna, hogy ne lenne elfogadható a számomra, sem pedig arra, ahogyan te használtad (utóbbira annyit írtam, hogy "picit meglepett").

Ha igazságtalanul kritikusnak, vagy esetleg bántónak érezted az észrevételemet, akkor ezúton szeretnék bocsánatot kérni tőled.

2015. szept. 11. 06:51
 19/30 anonim ***** válasza:
93%

"Isstenhívők tisztában vagytok azzal mennyire logikátlan és abszurd az egész vallás beleértve a bibliát is?"

Ez a kijelentés kb. ugyanolyan abszurd és logikátlan,mint amikor egy fanatikus hívő csak feketében meg fehérben gondolkozik;Vagy elfogadom az egész Bibliát,vagy elvetem az egészet.A Biblia sem kizárólag fekete vagy fehér és a kereszténység sem.

2015. szept. 11. 07:58
 20/30 anonim ***** válasza:
63%
#16 Igen, egyértelmű és logikus. Nem feltétlenül 100%-ig helyes, de még mindig ez a legvalószínűbb és legjobban alátámasztott. Lehet hogy neked nem az, de az már a te tudatlanságod baja, nem a tudományé.
2015. szept. 11. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!