Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehet-e tudni, hogy a Bibliába...

Lehet-e tudni, hogy a Bibliában leírtak igazak és megtörténtek?

Figyelt kérdés

Ha igen honnan lehet ezt tudni? Kik állapították ezt meg mikor és hogyan??

Akármelyik könyvre gondolok akár ósz és úsz-i könyv is lehet!

Főleg hívők vagy papok válaszát várom!

2015. aug. 1. 03:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
72%

Ez nevetséges. Aki nem fogadja el csak úgy hogy csodák történtek, azoknak van előítéletük a világképük miatt? Ez egyszerűen szánalmas, az emberi értelem megcsúfolása.

Tudjátok mi az a bizonyítás terhe? Szerintetek nekem kell bizonygatnom, hogy nem történtek csodák? talán majd ha felmutattok egy egészen icike picike bizonyítékot is, akkor beszélgetünk. De egyelőre ti vagytok azok, akik teljesen megalapozatlanul hisznek el teljesen őrült állításokat.

2015. aug. 2. 15:58
 22/26 Roland G. ***** válasza:
18%

Hát igen,Jézus szavai,tanai nem jutottak el sokakhoz,sem az utána következendő nemzetékben,sem azóta sem,csak Platóné és a többieké...vicces

Én éltem át csodát utolsó kérdező,úgyhogy késésben vagy,de drukkolok :)

2015. aug. 2. 16:22
 23/26 anonim ***** válasza:
76%

"Hát igen,Jézus szavai,tanai nem jutottak el sokakhoz,sem az utána következendő nemzetékben,sem azóta sem,csak Platóné és a többieké...vicces "

- "Szókratész azért bizonyíthatóbb, mert szerteágazódóbbak voltak a kapcsolatai..nagyobb hatást keltett, és több emberhez is eljutottak szavai, míg élt."

Látod mit írtam a végére? "MÍG ÉLT" Most komolyan...már nyilvánvaló hogy én nem az álláspontod, hanem konkrétan az érzelmeid ellen érvelek. Csak azt nem értem, miért így kellett felfognod a témát.

2015. aug. 2. 16:59
 24/26 Roland G. ***** válasza:

Igaz sörpocak,elnézést kérek!

Számomra a bibliai beszámolók történelmileg is hitelesek,de ezért legtöbben le fognak hülyézni,valamint a picivel későbbi idézetek is.Nyilván a pogány értelmiségieknek nem volt szándékukban egy zsidó messiást reklámozni,de azért az említett írók,még ha rossz színben is,de említik őt is és követőit is!

2015. aug. 2. 17:05
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilván a pogány értelmiségieknek nem volt szándékukban egy zsidó messiást reklámozni,de azért az említett írók,még ha rossz színben is,de említik őt is és követőit is!"

Igen. Ezzel én is megtudok békélni:) A konklúzió már egy sajátos dolog.

2015. aug. 2. 17:07
 26/26 anonim ***** válasza:
43%
(2Timóteusz 3:16) "A teljes Írás Istentől ihletett"
2015. aug. 6. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!