Elgondolkodtató, ezzel a kérdéssel egy lelkészt is
zavarba hoztam. Vajon mi a magyarázat?
Figyelt kérdés
Elgondolkodtatok e már azon,hogy vajon Jézus mért halt meg?Aki már látta és hallotta,ezt a mondatot tőle a kereszten szólva:-Istenem,nem tudják mit tesznek,bocsáss meg nekik...Érdekes,Isten mindent megtehet ugyebár,hagyja hogy az emberek maguk szenvedjenek meg azért amit szeretnének és amire nincs szükségük azt nem adatja meg nekik.Ezzel azt akarom mondani,ha Jézusnak a földön kellett volna maradni akkor itt maradt volna.Olyan mint ha Isten "játéka" lenne e keresztre veszítés,hogy higgyünk benne,rájöjjünk Jézus mennyi kínt élt át akkor és mi most mit élünk át.Valamivel jobb lett a világ(a nőket nem alázzák úgy mint régen pl).De nekem akkor sem tiszta,olyan mintha a kereszténység vagy ami a legdurvább,hogy Isten titkol valamit előlünk,vagy valami kimaradt a Bibliából,ami nagyon fontos lett volna.
21:07,régebben nem foglalkoztam a hittel,de fordult a kocka az életemben,olyan embert ismertem meg aki számomra a fény volt,nagyon tisztelem mai napig.Ő mutatta meg ,hogy mi az a hit,vele beszéltem meg mindig mindent és hittem hittem hittem.Lassan egy éve nem láttam nem is hallok róla hiába keresem...szóval lassan egy éve inog a hitem.Nem tudnám azt mondani,hogy nem hiszek...:S:(
2010. márc. 9. 19:35
32/40 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Nagyon sajnálom, hogy így alakult. De talán le kellett zárulnia ennek a szakasznak az életedben. Nem tudom. Talán az volt a szerepe az életedben, hogy megmutassa neked ezt az utat, de innentől neked kell megharcolnod a hit harcait. Ez biztosan nehéz, de nem lehetetlen. Ha tényleg foglalkoztatott ez az út, akkor ne hagyd magad eltántorítani, hanem kérd az Úr segítségét. Hidd el, Ő nagyon szeret téged és biztosan segíteni fog neked. Szerintem a közösség is sokat tudna neked segíteni. Nem tudom, hogy jársz e templomba, bibliakörbe, de szerintem jó lenne, pláne ha a környezetedben nem nagyon tudnak neked ebben segíteni.
Remélem sikerül túl jutnod az Úr segítségével ezen a megingáson és megerősödik a hited! Hidd el, rajtad múlik. :)
2010. márc. 10. 20:24
33/40 anonim válasza:
A Biblia nem 2000 évig íródott,hanem 1600 évig és 40 ember írta.
Jézus azért jött a földre,hogy meghaljon az emberekért váltságul.
Az életetét adta azért,hogy :"mindaz ki hitet gyakorol benne el ne vesszen".
Az embereket csak így tudta megmenteni,mivel Ádám tökéletes emberként esett bűnbe így csak egy tökéletes ember vehette el az emberek bűneit.
Ezt már Isten a Biblia elején megígérte az embereknek,amikor Ádámék vétkeztek.
2010. márc. 11. 09:20
34/40 anonim válasza:
e világ istene sátán, mindent, amit a világban látsz, ő hozott létre, hogy eltéritse az embereket Istentől. fontos, hogy Jézus azért jött a földre, hogy lerontsa a sátán munkáit. sátán jelenleg dühös, mert tudja, hogy rövid ideje van. azonban Jézus is szorgoskodik, mert a biblia szerinti utolsó prófécia ez: "és a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön, és akkor jön el a vég" kedves kérdező. nincs més dolgod, hogy megtudd az igazságot, és megkapd a választ a kérdéseidre, minthogy megkeresd azt a vallást, amelyik napjainkban ezt a munkát végzi, és próbára tedd őket úgy, hogy felteszed nekik a kérdéseidet. mint mondtad, hosszabb ideje foglalkoztatnak ezek a kérdések, ne várd hát, hogy egymondatos lesz a válasz. lehet, időt vesz igénybe, mire felépítheted a hited alapjait, és változtatásokat hajts végre az életedben. egy biztos: "senki sem közeledhet Istenhez, csak ha Ő vonza azt magához" első lépésként talán ismerd meg Istent. mit teszel egy ismerkedésnél? bemutatkozol. Isten is bemutatkozik neked a bibliában, a zsoltárok könyve 83:18-19-ben. elolvasod?
2010. márc. 14. 21:14
35/40 A kérdező kommentje:
Minden honnan kapok kis döféseket,de azt tudtam,hogy nem fogjátok a"számba rágni" a választ,bár reménykedtem.Furcsálom,hogy titeket nem csigáz fel a kérdés,mintha "elvakítana" titeket a hit,vagy mintha nem akarnátok tudni mi van a kérdés mögött.De lehet,hogy magamban kell keresnem a választ!!!
2010. márc. 15. 18:02
36/40 anonim válasza:
barátom, a helyes válasz ole van írva a válaszok között. én konkrétan már megkaptam rá a választ, ezért írtam le neked.
2010. márc. 16. 11:15
37/40 A kérdező kommentje:
vhogy nem érzem teljesnek,de sokat segítettetek,köszönöm...
2010. márc. 16. 17:01
38/40 anonim válasza:
Azt javaslom neked, hogy olvasd minden nap a Bibliát, vagy legalábbis gyakran, és eloszlanak a kételyek. Akkor majd sok minden meg fog világosulni. Tényleg nem tudom, hogy ezek után a jó válaszok után mi az, amit nem értesz, valószínűleg ez egy belső dac, nem akarod megérteni. De az is lehet, hogy csak akadályozva vagy. A lényeg az, hogy ha nagyon szeretnéd, meg fogod érteni a választ, minden benne van a Bibliában. Vagy ha ez tényleg egy nagy akadály a hitedben, akkor kérd az Urat imában, hogy válaszoljon neked rá. Ez minden tanácsom, szerintem hiába kezdeném el én is magyarázni neked a kérdésre a választ, abban is találnál valamit, ami nem jó. Ezeket tényleg nem azért mondom, hogy bántsalak, hanem azért hogy segítsek.
2010. márc. 19. 15:21
39/40 A kérdező kommentje:
megfogadom a tanácsokat,köszönöm!
2010. márc. 20. 09:05
40/40 anonim válasza:
Az iszlám szerint Jézus nem volt Isten, sem Isten fia, és nem is lett keresztre feszítve!
Úgy tanítják, hogy ezt a történetet kitalálták, és ráhazudták Jézusra!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!